Jak uzavřít a zaplatit cestovní pojištění

Postup uzavření cestovního pojištění online:

1. Porovnání a kalkulace cestovního pojištění

Nezávazně a zdarma si sami porovnejte nabídky všech pojišťoven přímo pro Vás. K porovnání nabídek cestovního pojištění budete potřebovat údaje o pojišťovaných osobách a pojišťované cestě. Pro jednodušší vyplnění je ve formuláři připravena nápověda a naše infolinka, kde Vám rádi pomůžeme. Po vyplnění vstupních parametrů získáte přehledně nabídky všech pojišťoven, které pro Vás vyjednaly Porovnej24.cz. Nad srovnávací tabulkou můžete ještě upřesnit požadovanou výši krytí léčebných výloh a zvolit připojištění odpovědnosti, úrazu a zavazadel. Cena bude ihned přepočítána. Vyberte nejvýhodnější nabídku a pokračujte v objednání cestovního pojištění.

2. Objednání cestovního pojištění

K objednání cestovního pojištění budete potřebovat další doplňující údaje o pojišťovaných osobách. Pak už stačí jen překontrolovat zadané údaje.

Zaplatit cestovní pojištění lze:

1. Zaplatit ihned online

Platba probíhá pomocí zabezpečené metody GoPay. Zaplatit můžete kreditní kartou nebo online bankovním příkazem (veškeré údaje o pojistce budou automaticky předvyplněny).

2. Platba později pomocí platebních pokynů zaslaných na e-mail

Platbu později (převodní příkaz, internetbanking, složenkou aj.) uskutečníte podle platebních pokynů, které dostanete emailem spolu s pojistnou smlouvou.

Od kdy je cestovní pojištění platné?

Pojistit se můžete kdykoli, i v den odjezdu nebo dokonce až ze zahraničí. Jakmile odešlete objednávku, na Váš email obratem dorazí elektronická podoba smlouvy a kartička potvrzující uzavření cestovního pojištění. Pojištění je platné nejdříve po překročení hranice ČR, případně pojištění storna zájezdu nejdříve od data sjednání smlouvy. Platnost cestovního pojištění je vždy závislá na okamžiku zaplacení pojistného. Pokud zvolíte platbu online, Vaše pojištění je platné okamžitě od zvoleného počátku. Pokud platíte později, u některých pojišťoven je pojištění platné již podáním platebního příkazu (odesláním platby), u některých pojišťoven až okamžikem připsání platby na náš účet (doručením platby). Zaplacením pojistného potvrdíte Váš souhlas s pojistnou smlouvou. Párování došlých plateb probíhá online v reálném čase, obratem Vám tedy dorazí zpráva o připsání platby na náš účet. Nyní stačí vytisknout Vaši kartičku potvrzující pojištění a můžete vyrazit na cestu.

Pojišťovna Kdy je pojištění nejdříve platné
Allianz Odesláním platby
AXA ASSISTANCE Po 4 hodinách od okamžiku odeslání platby
ERV Odesláním platby
Maxima pojišťovna Odesláním platby
Union pojišťovna Odesláním platby
UNIQA Odesláním platby
Wüstenrot Odesláním platby
AIG Doručením platby
Česká podnikatelská pojišťovna         Doručením platby
Generali Doručením platby
Slavia Doručením platby

 Sjednejte nejvýhodnější cestovní pojištění

Publikováno
V rubrikách Nezařazené Štítky