Cestovní pojištění na internetu dohání pobočky

Graf_sjednávání_cestovko

Třetina z těch, kteří jedou na dovolenou, sjednává smlouvu cestovního pojištění prostřednictvím internetu. Počet smluv objednaných na internetu se tak přiblížil počtu pojistek uzavřených podpisem na kamenné pobočce pojišťovny nebo u makléře. S ohledem na rychlost a nízkou cenu, lze v následujících dvou letech očekávat další růst počtu smluv sjednaných online.

Na internetu stačí zaplatit a smlouva je platná. A jak poznat kvalitní internetový portál? Ten nabídne větší počet pojišťoven, srovnání přesných cen, smlouvu i s okamžitou platností, možnost online platby a dokumenty na email Vám doručí během několika vteřin. „Kvalitní internetové srovnávače mají plně automatický proces s podporou zkušených operátorů na telefonu“ říká Zdeněk Novák ze serveru Porovnej24.cz.

U cestovního pojištění na platebních kartách si dejte pozor na často nízký limit pojištění pro léčebné výlohy, zejména pro cesty mimo Evropu by měl být alespoň 3 mil. Kč. Dalším častým nedostatkem pojištění na platební kartě je absence pojištění odpovědnosti, úrazu a rizika pro provozování zimních sportů.

Naproti tomu 15 % lidí cestuje do zahraničí bez pojištění. Neriskujte a uzavřete si na dovolenou smlouvu cestovního pojištění.

  cestovní pojištění   Srovnat ceny cestovního pojištění