Cestovní pojištění MAXIMA

Cestovní pojištění MAXCESTA od pojišťovny MAXIMA je možné sjednat ve dvou variantách limitu plnění pro léčebné výlohy. Léčebné výlohy a asistenční služby jsou vždy v ceně. Vyšší nebo nižší limit plnění pro léčebné výlohy a další pojištěná rizika lze volit nad tabulkou srovnání nabídek.

Přehled limitů

Limit pojistného plnění = maximální suma, kterou hradí pojišťovna. Pokud bude škoda vyšší, zbytek zaplatíte „ze svého“.

Limit plnění
Výše krytí Nižší Vyšší
Pojištění léčebných výloh
Celkový limit 1 000 000 Kč 3 000 000 Kč
Ošetření zubů 2 000 Kč 10 000 Kč
Repatriace tělesných ostatků 50 000 Kč 500 000 Kč
Připojištění zavazadel
Celkový limit 10 000 Kč 30 000 Kč
Limit na jednu věc 7 000 Kč 10 000 Kč
Připojištění odpovědnosti za škodu
Na zdraví 1 500 000 Kč 3 000 000 Kč
Na majetku 1 000 000 Kč 1 000 000 Kč

Sportovní aktivity

Rekreační a zimní sport v ceně. Pokud se pojistná událost stane při nějaké sportovní aktivitě, pojišťovna bude zkoumat, zda daná aktivita byla pojištěna. Výčet aktivit je uveden níže. Jiné než rekreační aktivity lze připojistit zaškrtnutím dané volby na prvním kroku formuláře.

  • Běžné sporty a zimní sporty: pojištění se vždy vztahuje na pojistné události vzniklé při rekreačním a zimním sportu (např. sjezdové lyžování a snowboarding po vyznačených sjezdovkách na rekreační úrovni)
  • Rizikový, organizovaný a profesionální sport: provozování sportů spadajících do této kategorie nelze pojistit.
Pojištění se nevztahuje na pojistné události vzniklé v souvislosti s provozováním adrenalinových a jim podobných sportů, to např.: bungee-jumping, jízda na „U“ rampě (in-line, skateboard, lyže), potápění v obtížných podmínkách nad 40 m hloubky, rafting a kanoistika na divoké řece, vysokohorská turistika s využitím pomůcek, letecké sporty, lyžování a snowboarding mimo vyznačené trasy a sporty spojené s užíváním motorového dopravního prostředku. 
 
Pojištění se dále nevtahuje na pojistnou událost vzniklou v důsledku aktivní účasti na jakýchkoliv sportovních soutěžích a závodech všeho druhu, včetně přípravy na ně (trénink).

Pojištěná rizika

  • Pojištění léčebných výloh
V rámci léčebných výloh jsou pojištěny náklady vzniklé v důsledku náhlého onemocnění či úrazu během cesty a pobytu v zahraničí, zejména: léčebná péče, ambulantní lékařské ošetření, bezodkladné operace a související výdaje, léky a obvazový materiál na základě lékařského předpisu, léčebné prostředky podmíněné zdravotním ošetřením (např. sádra, bandáž), dále pomocné prostředky (např. berle) v běžném provedení, fyzikální terapie na základě lékařského předpisu (např. léčba ozařováním, teplem), rentgenová diagnostika, náklady na zdravotně indikovaný převoz do nejbližší vhodné nemocnice nebo k lékaři, repatriace do ČR. V případě hospitalizace pojištěného v zahraničí jsou pojištěny přiměřené a účelně vynaložené náklady na přepravu, ubytování, stravování a cestovní pojištění jedné doprovázející osoby a dětí pojištěné ho.
Od vzniklých nákladů se odečítá výše nároků na úhradu léčebné péče z veřejného zdravotního pojištění či podobného zákonného pojištění.

  • Asistenční služby
Asistenční služba je poskytovaná pojištěnému v souvislosti se sjednaným pojištěním za účelem doporučit nebo vyhledat vhodné zdravotnické zařízení, zajistit převoz do nejbližšího vhodného místa léčby, poskytnout záruky za úhradu nákladů za ošetření.

  • Pojištění zavazadel
Pojištěnému vzniká právo na náhradu škody za odcizená a ztracená zavazadla nebo živelní událostí či dopravní nehodou poškozená a zničená zavazadla. Pojištění se nevztahuje na peníze, cenné papíry, šeky, kreditní karty, cennosti, doklady, jízdenky, letenky, klíče, audiovizuální a výpočetní techniku, nosiče záznamů, umělecké předměty, starožitnosti, věci sběratelské hodnoty, zdravotnické preparáty a pomůcky, zbraně a střelivo, věci sloužící k výdělečným účelům a k výkonu povolání nebo podnikání.

  • Pojištění odpovědnosti za škodu
Pojištěna je odpovědnost za škodu, která vznikla během pobytu v zahraničí při běžných činnostech či sportovní činnosti. Pojišťovna uhradí škodu vzniklou jinému na životě, zdraví či na věci, za kterou pojištěný odpovídá. Pojistná ochrana se nevztahuje na škodu vzniklou pojištěnému nebo osobám blízkým a dále na škodu vzniklou na věcech vypůjčených, pronajatých nebo převzatých od jiného za účelem jejich používání nebo úschovy.

Územní platnost

Územní platnost pojištění je Evropa a dále Kypr, Maroko, Tunisko a Turecko.

  • Evropa: všechny státy geografického území Evropy (Albánie, Andora, Belgie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Island, Itálie, Jugoslávie, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Moldavsko, Monako, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko – evropská část, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Ukrajina, Vatikán, Velká Británie), jejich vybrané ostrovy (Kréta, Sicílie, Sardinie, Korsika, Mallorca, Menorca, Ibiza, Kanárské ostrovy, Madeira, Azorské ostrovy, Země Františka Josefa, Jan Mayen, Špicberky, Hebridy, Shetlandy, Orkneje) a dále Kypr, Maroko, Tunisko a Turecko.