Změna dodavatele elektřiny a plynu: srpen – září 2013

Operátor trhu s elektřinou (OTE) vydal statistiky za srpen a září. Vyplývá z nich, že za měsíc září změnilo dodavatele energie menší množství odběratelů než v měsíci srpnu. Celkový počet převodů v srpnu dosáhl čísla 65 252 a v září 46 024.

Porovnání elektřiny

V oblasti elektřiny se počet změn dodavatele za měsíc srpen týkal 37 214 odběrných míst, za měsíc září 27 214 odběrných míst. Nejvíce nových klientů se podařilo získat společnosti Bohemia Energy entity, s. r. o., ke které přišlo 26 125 klientů. Následuje RWE Energie, a. s., která se rozrostla o 5 687 klientů. Mezi tři dodavatele s nejvyšším počtem nových odběrných míst se zařadil také Comfort Energy, s. r. o., kterému přibylo 1 818 klientů.

Porovnání plynu

Změnu dodavatele plynu v září uskutečnilo 18 595 odběratelů, což je o 9 443 méně než v srpnu. Nejvíce nových zákazníků získala společnost Bohemia Energy entity, s. r. o., ke které přešlo 4 995 odběratelů. Následoval dodavatel plynu ČEZ prodej, s.r.o., který dokázal přilákat 4 612 nových klientů. Následuje E.ON Energie, a. s., ke kterému přišlo 2 962 klientů.

Kdy se vyplatí změnit dodavatele energie? 

Abyste mohli odebírat levnější dodávky energií, vyplatí se změnit dodavatele už nyní. Pokud se neuvážete na smlouvu s fixní cenou, dodávka i distribuce se sama zlevní, proto se není třeba obávat, že by současné ceny zůstaly.

Pokud tedy plánujete změnu dodavatele energií na začátku roku, neváhejte a porovnejte si už nyní nabídky jednotlivých dodavatelů v kalkulačce cen plynu a kalkulačce cen elektřiny.