Cena elektřiny klesne jen o stovky. Jak i přesto ušetřit tisíce?

Cena elektřiny zlevní jen o stovky

Intervence národní banky se v ceně elektřiny projevila naštěstí jen částečně. Většina dodavatelů totiž stihla nakoupit proud za příznivější kurz před zásahem ČNB. Pokud by dodavatelé nestačili nakoupit levnější proud, ceny by pravděpodobně stagnovaly nebo dokonce vzrostly. Nutno podotknout, že ceny elektřiny drží na uzdě i konkurenční prostředí posledních let.

Jak ušetřit tisíce?

Mnoho lidí se stále domnívá, že cena je stejná u všech dodavatelů elektřiny. To už samozřejmě neplatí. Na českém trhu jsou desítky dodavatelů energie a jejich nabídky jsou diametrálně rozdílné. Porovnali jsme nejlevnějšího a nejdražšího dodavatele a rozdíl umístili do každého kraje. A jak je vidět na mapce, mezi dodavately jsou tisícikorunové rozdíly:

mapa cen eletřiny

Pro výpočet jsme využili hodnoty průměrného bytu, ve kterém se elektřinou vaří i topí. Celkovou 

roční spotřebu jsme přepočítali na částku k zaplacení u jednotlivých dodavatelů elektřiny. 

Srovnat ceny energií

Jak změnit dodavatele elektřiny?

Není nic jednoduššího, než si ve srovnání dodavatelů elektřiny porovnat nabídky a vybrat tu nejvýhodnější. Stačí, když si vezmete poslední fakturu, a vyplníte pár údajů ve formuláři. Je však nutné nezahálet, protože u většiny dodavatelů energie je tříměsíční výpovědní lhůta. Čím dříve přejdete, tím dříve budete mít levnější elektřinu.

Další tipy, jak ušetřit na elektřině…

Na elektřině ušetříte i úsporným využíváním elektřiny. Stáhněte si náš E-Book s tipy na snížení účtu za elektřinu. Pro naše klienty zdarma.