Vánoční dárky, na které nemusíte šetřit

Dnes už je spousta možností (půjčky, úvěry…), jak nakoupit dárky, a teprve později je zaplatit. Můžete buď využít spotřebitelských úvěrů, kontokorentních úvěrů či bankovních úvěrů, nebo si peníze na nákup spotřebního zboží půjčit u nebankovních institucí. 
 

Půjčka nebo úvěr – na co si dát pozor

Nejdůležitější je, kolik za zboží v rámci půjčky či úvěru zaplatíte celkem, tedy včetně akontace, všech splátek a poplatků. Porovnávat výhodnost jednotlivých půjček a úvěrů vám umožní především RPSN, tedy roční procentní sazba nákladů, která vyjadřuje procentní podíl z dlužné částky (půjčky/úvěru), který musí klient zaplatit za 1 rok. 
 
Peníze si půjčujte v klidu a s rozvahou, nepodepisujte žádnou smlouvu o půjčce nebo úvěru, které úplně nerozumíte, vše si nechte řádně vysvětlit. Pokud se smlouva o půjčce či úvěru odvolává na obchodní podmínky, pečlivě si je prostudujte. 

Jak si sjednat půjčku či úvěr

Nikdy se o půjče nebo úvěru nerozhodujte přímo v obchodě. Tváří v tvář vytouženému zboží těžko odoláte i sebenevýhodnější nabídce na půjčku/úvěr, a nákup se vám tak může dost prodražit. Raději si jednotlivé půjčky a úvěry porovnejte v klidu doma, vyberte si nejvýhodnější a můžete vyrazit na nákup.

půjčka-úvěr   Srovnat půjčky