Rekordně levné hypotéky lidé splácejí už i pronájmem koupené nemovitosti

Navzdory novému roku, kdy se očekávalo, že hypotéky zdraží, lehce zlevnily. Ba co víc. Hypotéky dokonce proťaly další historická minima, což přispělo k oživení trhu. 

Motivace i k několika hypotékám

Lidé jsou trhem tak motivovaní, že jsou ochotni vzít si i druhou hypotéku, kterou zaplatí pronájmem koupené nemovitosti. Podmínky k takové koupi však nejsou v celé ČR.

Vedou velká města a jejich okolí

Hypotéky placené z pronájmu koupené nemovitosti vedou ve velkých městech, kde se byt dá lépe pronajmout. Zejména se jedná o Prahu, Plzeň, Brno a v poslední době i o Olomouc. Stále víc se však lidé zajímají i o nemovitosti s nízkou pořizovací cenou, například ve městech, jako jsou Sokolov, Chomutov nebo Ústí nad Labem.
 
Žadatel o hypotéku musí mít také dostatečně vysoký příjem, aby ji od banky dostal. V případě krajských měst to většinou není problém, jelikož v těchto lokalitách mají lidé vyšší průměrný plat. 
 
Některé banky však dovedou pracovat i s očekávaným přísunem peněz z budoucího pronájmu. Díky tomu klient získá hypotéku, i když by jinak výše jeho aktuálních příjmů nebyla pro získání úvěru dostatečná.
 
Poznámka: I přesto, že je třeba peníze získané z pronájmu řádně zdanit, se nemovitost pořízená k takovému účelu vyplatí.

Srovnejte si hypotéky

K výběru nejvýhodnější hypotéky navštivte naši kalkulačku hypotečních úvěrů. Najdeme vám nejvýhodnější sazbu s nejnižší měsíční splátkou.
 

  hypotéka   Srovnat hypotéky