Distribuční sazba pro domácnost

     

D01d je určena domácnostem s malou spotřebou energie (většinou se jedná o jednočlenné nebo dvoučlenné domácnosti, jež elektřinou svítí a mají doma běžné elektrospotřebiče).
D02d je určena domácnostem se střední spotřebou energie (většinou se jedná o domácnosti, jež elektřinou svítí a používají doma běžné elektrospotřebiče).
D25d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D25d 8 hodin denně. Sazbu si mohou sjednat domácnosti, které využívají elektřinu k ohřevu vody.
D26d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D26d 8 hodin denně. Je určena pro domácnosti, které využívají elektrické akumulační vytápění a ohřev užitkové vody. Tato sazba je cenově výhodnější než příbuzná sazba D25d, proto jsou podmínky pro její získání přísnější.
D35d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D35d 16 hodin denně. Sazbu si mohou sjednat domácnosti, které využívají elektřinu pro hybridní elektrické vytápění (s akumulační a přímotopnou částí).
D45d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D45d 20 hodin denně. Sazbu D45d si mohou sjednat domácnosti, které využívají elektřinu pro elektrické vytápění přímotopem.
D55d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D55d 22 hodin denně. Sazbu D55d si mohou sjednat domácnosti, které pro vytápění využívají tepelné čerpadlo.
D56d je dvoutarifní sazba. Znamená to, že domácnost, která má tuto sazbu sjednanou využívá během dne vysoký (VT) a nízký (NT) tarif. V rámci nízkého tarifu pak platí za elektřinu méně, zatímco během vysokého tarifu naopak více. Doba platnosti nízkého tarifu je u sazby D56d 22 hodin denně. Sazbu D56d si mohou sjednat domácnosti, které pro vytápění využívají tepelné čerpadlo.

Srovnejte-ceny-elektřiny

Zpět na distribuční sazba
 
     

 

Publikováno
V rubrikách Nezařazené Štítky