GE Money Bank se stala římskou bohyní peněz a více cílit chce na živnostníky

Změnou názvu banku sleduje několik cílů. Tím hlavním je přiblížit se více českým zákazníkům. Tomu odpovídá i design, který banka bude nově používat. Zvolila kombinaci české vlajky – modrou, bílou a červenou. Jinak banka i nadále zůstává ve vlastnictví amerického koncernu General Electric. I když to bude rozmělněno uvedením akcií její tuzemské pobočky na pražskou burzu. Nový název banky Moneta Money Bank odkazuje k římské bohyni peněz a také bohyně paměti.

„Promítnutí změn do všech poboček potrvá ještě dva až tři měsíce. Klientů se změna nijak negativně nedotkne. Samozřejmě i nadále platí dosavadní čísla účtů, platební karty, smlouvy či další dokumenty,“ vysvětluje bankovní analytik online srovnávače cen finančních produktů a energií Porovnej24.cz Michal Koubek.

TIP: Jak obstojí Moneta Money Bank ve srovnání půjček? Najděte s námi výhodnou půjčku.

Podle něj v porovnání s ostatními bankami Moneta Money Bank i nadále obsazuje přední místa, co se týče výhodností její zejména úvěrové a hypotéční nabídky. To samé platí i pro běžné a spořicí účty.

„GE Money Bank je významná banka s širokým portfoliem nabízených služeb. Její snahu zbavit se názvu, který odkazuje k velkým penězům za mořem, vnímám pozitivně. Otázkou avšak zůstává, jak toto banka zvládne sdělit veřejnosti a také, zda se změnami své identity nabídne i nějaké výhodnější služby než doteď,“ tvrdí Koubek.

Výběr nového názvu byl v Česku netradiční. Banka nechala o nové značce před několika měsíci hlasovat i své klienty. Na výběr jim dala jména Bohemica Bank, Bohemia Money Bank, Felicia Bank, Xpera Bank či Opera Bank. Podle mluvčí banky Milady Veselé šetření mělo sloužit jako jeden z podkladů pro rozhodnutí.

TIP: Aktuální srovnání půjčkových společností

Cílem banky zůstává mít minimální podíl na trhu s nezajištěných úvěrů ve výši 20 procent. Co všechno v oblasti úvěrů banka nabízí, jak moc je výhodná její nabídka, lze snadno zjistit v porovnání parametrů úvěrů na Porovnej24.cz.

„Dalším cílem banky má být stát se bankou vstřícnou pro segment živnostníků, svobodných povolání a drobných podnikatelů. Klíčoví mají zůstat i klienti v zemědělství a přidružených oborech. Banka by chtěla proniknout i do sektorů, kde dosud nemá silnou pozici – jde například o výrobní sektor a exportní firmy,“ dodává Koubek.

Banka prozatím oznámila, že letos bude inovovat takzvaný smart banking pro mobily a tablety. Dále se chce více soustředit na segment online úvěrů. Nové logo Moneta Money bank v Česku ponese každá desátá bankovní pobočka.