Srovnání cen na trhu s levným voláním neukazuje na velké rozdíly

Podle analytiků Porovnej24 mobilní operátoři jsou ochotní ke slevám teprve až v momentě, kdy jim hrozí, že o klienta z důvodu jiné výhodnější nabídky na trhu přijdou. Cenou se pak příliš neliší. Všichni tři velcí operátoři lákají na nabídku neomezeného volání. Za 749 korun měsíčně můžete mít u všech tří neomezené volání, SMS do všech sítí a 1,5 GB dat.

„Je to paradoxní, ale z ceníkových údajů vyplývá, že ten kdo hodně volá a píše SMS, nemusí takřka řešit, zda je u O2, T-Mobilu nebo Vodafonu. Realita je však jiný, ušetřit se dá,“ říká provozovatel serveru Porovnej24 Zbyněk Laisek.

TIP: Srovnání ceny tarifů vám ušetří hromadu peněz

Ukazuje to i příběh pana Martina, který zavolal do call centra Porovnej24.cz o radu, jak ušetřit za telefonování. Jeho problém byl v tom, že volal s T-Mobilem, ale doma měl placenou digitální televizi od O2. A platil a platil…

„Operátor O2 mu nabídl k televizi neomezené volání, neomezené SMS a 200 MB dat za 499 korun měsíčně. Na to reagoval T-Mobile a snížil mu cenu neomezeného volání, SMS a 1,5 GB dat na 449 korun měsíčně. T-Mobile mu navíc navrhl, ať k němu převede číslo i někdo z rodiny. Platit bude jen 269 korun měsíčně s tím, že si nasdílejí limit na data. Martin tak přesvědčil manželku, která byla u Vodafonu, aby přešla k T-Mobilu. Ta skutečně odešla, i když ji OZ nabídl neomezený tarif s 500 MB dat za 396 korun,“ říká Laisek.

Z tohoto příběhu jasně plyne, že ten, kdo chce ušetřit za volání, si nejdříve musí udělat pořádek v tom, které služby využívá, rozhodnout se, o kterého jednoho operátora je bude používat a navíc do svého rozhodování zapojit i ty, s nimiž si třeba volá nejčastěji. Teprve pak může jít poptávat lepší cenu. Ještě předtím by se měl podívat, kolik jednotlivé tarify stojí a kdo je nabízí. To snadno dohledá na serveru Porovnej24.

Neomezené volání má téměř 40 procent většiny zákazníků našich největších operátorů. Vše ostatní jsou takzvané slevové, speciální nabídky a právě ty je potřeba požadovat, protože jenom jejich prostřednictvím má klient šanci srazit cenu. Což se ne vždy musí povést. Operátoři je neudělují automaticky. Například u T-Mobilu je využívá pouze 1,2 procenta zákazníků. Očekávat se dá, že to budou takzvaní VIP zákazníci, anebo ti, kteří platí za služby operátora podstatně více než ostatní. Vždy se však jedná o kombinaci více služeb najednou.

„Operátoři mezi sebou spíše než cenou bojují kvalitou služeb nebo zvýhodněními v rámci věrnostních programů. T-Mobile nyní nabízí třeba služby Mobilní televize, T-Mobile Hudba nebo oficiální českou aplikaci letních olympijských her v Riu, Vodafone nabízí službu Vodafone Protect určenou k zabezpečení mobilního zařízení. O2 nabízí Extra výhody v podobě slev na různé produkty a služby,“ vyjmenovává Laisek.

TIP: Najděte si levný mobilní tarif s námi a získejte lepší ceny

Podle něj je však vždy nejdůležitější cena. A na trhu nejsou jenom ti největší operátoři, ale i ti takzvaní virtuální. V tomto ohledu velmi dobře poslouží srovnání jejich nabídky spolu s nabídkou velkých operátoru. I když se úspora najít dá, nelze čekat zázraky, protože virtuální operátoři, kterých je na trhu zhruba 150, nevlastní svoje mobilní sítě, která by jim umožňovala vytvářet služby nezávisle na konkurenci. Jsou tedy závislí na třech velkých operátorech, kteří provozují své vlastní sítě. Konkurují jim tak šíří služeb například v oblasti internetu. A právě kvůli tomu si i oni nacházejí své klienty.