Jaká je hlavní nevýhoda krátkodobého úvěru? Je drahý!

Krátkodobá půjčka, tak jako každý produkt, má své nevýhody a jen za určitých okolností výhody.

„Hlavní nevýhoda, se kterou musíte při žádání o krátkodobou půjčku počítat, je vysoký úrok a poplatky. Také její případné nesplácení bude zpravidla doprovázeno velmi vysokými sankcemi. Za nevýhodu se dá částečně považovat i velké množství společností na trhu, z nichž některé nehrají férově,“ říká provozovatel serveru Porovnej24 Zbyněk Laisek.

TIP: Srovnat Půjčky během pár minut se srovnávačem produktů Porovnej24.cz

Když už je člověk okolnostmi donucen pracovat s krátkodobou rychlou půjčkou z internetu, měl by si vždy dobře prověřit společnost, od které si peníze půjčuje. Prostřednictvím vyhledavače by se měl pokusit najít na internetu zkušenosti s firmou. Zejména by si měl ale dobře prostudovat podmínky smlouvy.

„Každý by měl být maximálně obezřetný a i v tomto případě platí, že by si jako první měl srovnat aktuální nabídku půjček na trhu ideálně na Porovnej24,“ říká Laisek.

Upozorňuje i na to, že u krátkodobých půjček nemusí být vždy tolik směrodatná RPSN sazba, která udává, kolik zaplatíme za danou půjčku za jeden rok. V tomto případě není tedy hlavním ukazatelem výhodnosti, protože půjčku je obvykle splatná jen několik týdnů nebo měsíců. I tak je ale vždy bezpodmínečně přesně vědět, kolik za půjčku přeplatím.

TIP: Nejlevnější Půjčky najdete zde

„Závěrem ještě poslední rada. Než si vezmete půjčku, vždy si rozmyslete, zda peníze opravdu potřebujete a zda jste schopni je splácet. Pokud již půjčku máte a chybí vám peníze na její splácení, dejte o tom věřiteli spíše co nejdříve vědět. Řešit se dá vše,“ uzavírá Zbyněk Laisek.