Stojí ta koupě skutečně za to? Jak poznat výhodný nákup

Stojíte zamyšleně před regálem v obchodě, nebo nemůžete odtrhnout oči od lákavého produktu v e-shopu. „Vyplatí se mi za to dávat tolik peněz?“ Díky tomuto jednoduchému návodu rozpoznáte výhodnou koupi od zbytečného mrhání penězi.

„Ohřívací dečka? Posilovač břišních svalů? Soška jelena se zlatými parohy? Proč jsme to vlastně kupovali?“ Možná nejste až tak iracionální kupci a jelena se zlatými parohy byste nekoupili ani náhodou. Ale ruku na srdce – každý se občas dopustí nevýhodné koupě, kvůli které si rve vlasy ještě hodně dlouho. Pokud je takových nevýhodných nákupů hodně, váš rozpočet začne být poněkud těsný a ohrožovat vaši finanční svobodu (viz náš článek o výši úspor a svobodném životě). 

Které otázky byste si měli před nákupem položit, abyste minimalizovali riziko nevýhodné koupě?

Jak dlouho na to budu vydělávat?

Divili byste se, kolik lidí při nakupování nebere v potaz výši své mzdy. Přitom převádění ceny na množství odpracovaného času dá vašemu nakupování úplně nový rozměr a má potenciál odhalit nevýhodnou koupi už v zárodku. 

Ilustrujme si to na příkladu. Máte zálusk na nový mobilní telefon za 17 000 Kč. Vaše čistá hodinová mzda je například 120 Kč. Na získání tohoto produktu budete muset vynaložit 141,6 hodin vaší práce, tedy téměř 18 vašich pracovních dní. Tudíž tento produkt vás bude stát téměř měsíc vaší práce. 

Je tato cena výhodná? Někdo by řekl, že dřít celý měsíc na nějaký telefon se mu nevyplatí. Jiný zase namítne, že bez mobilu je jako bez ruky a rád si za jeho kvalitu připlatí. Čímž se dostáváme k další důležité otázce.

Jak často budu zboží používat?

Zamyslete se nad vaším stylem života a nad vykonávanými aktivitami. Máte váš telefon celý den v kapse, přičemž jej využíváte pouze na zjišťování aktuálního času a občasné telefonování? Nebo na něm děláte téměř všechno, od vyřizování pracovních e-mailů až po sledování videí a hraní her? 

Četnost používání daného produktu rozhodne o tom, zda daný produkt koupit a jak moc investovat do jeho kvality. Vypočítat si konkrétní množství času, které s daným produktem strávíte, vám může ukázat mnohé překvapující skutečnosti.

Existují produkty, za které lidé dávají výrazné částky, aniž by je využívali na 100 %. Patří mezi ně sezonní produkty, jako například lyže. Lyžařská výbava se cenově pohybuje v částkách 10 000 Kč a více, přičemž spousta lidí ji využije třeba jen tři dny v roce. Pokud nelyžujete od prvního prosincového sněhu až do Velikonoc, spočítejte si, zda by se vám nevyplatilo lyžařskou výbavu pouze půjčovat. 

To samé se týká i jiných sezonních věcí, jako je například gril, párty stan či křovinořez. 

Existuje levnější alternativa?

Výhodou dnešní doby je, že trh přímo přetéká nákupními možnostmi. Proto si můžete na internetu snadno dohledat, zda můžete mít tu samou kvalitu, ale za méně peněz. Možná vám přijde 17 000 Kč za telefon příliš. Je však pravděpodobné, že na trhu existují telefony té samé kvality, s těmi samými funkcemi, ale za poloviční cenu.

Při hledání alternativ někdy budete muset zapojit kreativitu. Chcete jet na dovolenou do chorvatského Dubrovníku, ale děsí vás vysoké ceny této turisticky provařené destinace? Možná byste našli výrazně levnější zájezd v některém jiném balkánském státě na břehu Jaderského moře. Zájezd do Černé hory nebo Albánie vás může vyjít cenově levněji, přičemž za tu cenu získáte pobyt na pobřeží toho samého moře se stejně krásnými plážemi.

Pravidlo tří

Ne vždy bývá nákup nejpříjemnější. V obchodních centrech obvykle svítí intenzivní světla a hraje podmanivá hudba, na e-shopech často blikají naléhavé nápisy Poslední 2 kusy nebo Toto zboží si právě prohlíží 341 zákazníků. Vše je součástí promyšlené strategie obchodníků, kteří se ve vás snaží vyvolat pocit naléhavosti. 

Ignorujte jej a nákup si v klidu promyslete. Věděli jste, že spousta online obchodů tyto naléhavé nápisy používá jen jako past na nakupující a ve skutečnosti nemá jen pár posledních kusů v nabídce?

Pokud si s rozhodováním nevíte rady, vyzkoušejte pravidlo tří. S nákupem vyčkejte tři dny a zeptejte se na názor tří lidí, kterým důvěřujete. Tím rapidně snížíte riziko impulzivní a tudíž nevýhodné koupě.