Čech vyhrál v loterii Lamborghini od papeže

lamborghini od papeže

Vladislav N. z Chrudimska měl obrovské štěstí. V loterii, pořádané serverem Omaze.com, vyhrál Lamborghini od samotného papeže v hodnotě 18,3 milionu korun.

Papež František je známý svým spontánním a lidským přístupem. Často pořádá neplánovaná setkání v ulicích Vatikánu, aby se pozdravil s věřícími, a rovněž proslul svým liberálním postojem k homosexualitě. Tento představitel katolické církve je známý i svým zápalem pro charitativní aktivity (navštěvuje nemocné lidi v hospicích a zajímá se o lidi, nakažené HIV).

Právě dobročinné účely byly důvodem této neobvyklé výhry. Papež František tento automobil obdržel v roce 2017 od firmy Laborghini. Rozhodl se jej opatřit svým vlastním podpisem, posvětit a dát do charitativní aukce. V aukci však vítězný kupec peníze neposlal. Loterijní server Omaze tudíž vyhlásil charitativní aukci, které se mohl zúčastnit každý ze soutěžících, kdo odvede charitní organizaci alespoň 10 dolarů (229 Kč).

Vítězem o lamborghini od papeže se stal právě Vladislav N., který své výhře zpočátku nevěřil. Když mu zpráva o výhře přišla, myslel si, že jen postoupil do dalšího kola soutěže. Až když mu začaly chodit zprávy od loterijní společnosti ohledně podpisu, konečně uvěřil, jaké štěstí jej potkalo.

Vladislav N. si své auto převezme přímo ve Vatikánu. Letenku i ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu bude mít zdarma. Klíčky od automobilu mu papež předá přímo na slavnostním ceremoniálu, kterého se zúčastní i majitel firmy Lamborghini Stefano Domenicali.

Lamborghini od papeže není nejlevnější záležitostí

Co Vladislav N. se svým nově nabytým autem udělá, záleží jen na něm. To, zda se v něm bude prohánět na českých silnicích, nebo jej raději výhodně zpeněží, je jen jeho rozhodnutí. Vlastnictví takového vozu je však značně nevýhodnou volbou. Je to z důvodu rychlého klesání ceny vozu, která se rapidně sníží už po prvním použití automobilu.

Dalším důležitým aspektem je finanční nákladnost péče o tento vůz. Je zřejmé, že tak drahý automobil není možné zaparkovat do běžné garáže, tudíž majiteli by vyvstaly nemalé náklady na jeho zabezpečení a hlídání. Vysoké finanční částky by se týkaly i pojištění tohoto vozu. Například havarijní pojištění na takový typ automobilu se pravděpodobně bude pohybovat v řádu statistíců a je možné, že přesáhne částku milionu Kč.

Vy naštěstí tak vysokou cenu za autopojištění platit nemusíte. Havarijní pojištění u nás seženete už od 3000 Kč.

Porovnat ceny havarijního pojištění