Povinné ručení zdražuje. Jak vyzrát na vyšší ceny pojištění?

povinné ručení zdražuje

Průměrný řidič v současné době zaplatí za povinné ručení 5485 Kč. Od začátku roku 2019 tak cena povinného ručení vzrostla o 9, 2 %. Vyplývá to z našich interních dat, která už více než 5 let sbíráme v rámci databázového projektu Index24.

Důvodem zdražování jsou rostoucí ceny oprav automobilů. Kvůli zdražování náhradních dílů a hlavně rostoucím mzdám pracovníků v autoservisech je pro pojišťovny vyřizování škod nákladnější, tudíž musí tyto rostoucí náklady vykompenzovat vyšší cenou.

Když se ohlédneme do minulosti, v roce 2016 a 2017 cena povinného ručení zdražovala. Rok 2018 byl naopak ve znamení zlevňování, které však dlouho nevydrželo a v tomto roce cena opět roste.

Které skupiny řidičů na povinném ručení zaplatí nejvíc a které naopak ušetří? Nejlevnější povinné ručení mají starší řidiči s mnohaletou řidičskou zkušeností. Například řidič ve věku nad 60 let s naježděným bonusem 150 měsíců průměrně zaplatí za povinné ručení 2532 Kč. Nejvyšší ceny mají naopak mladší řidiči do 26 let s nízkým nebo žádným vyježděným bonusem.

Jak na zdražování vyzrát?

To, že povinné ručení zdražuje, řidiče příliš nepotěší. Dobrou zprávou však je, že rozdíly mezi nejdražšími a nejlevnějšími nabídkami na trhu jsou celkem výrazné. Z našeho Indexu24 vyplývá, že v současné době může řidič výměnou dražšího povinného ručení za levnější ušetřit v průměru 3119 Kč ročně. Tato úspora je však průměrným číslem některé typy řidičů ušetří mnohem více.

Nedávno se na nás obrátil klient, který chtěl levnější cenu povinného ručení. Je mu 37 let, vlastní automobil Hyundai Accent a má vyježděný bonus ve výši 105 měsíců. Náš operátor mu pomohl ušetřit 2789 Kč.

Cenu, kterou klient doposud platil Cenu, kterou jsme mu našli Klientova úspora
4854 Kč 2065 Kč 2789 Kč

Zkuste to také. Do našeho online formuláře zadejte údaje o vašem automobilu, na základě kterých vám ukážeme cenové nabídky na trhu. Povinné ručení si u nás můžete sjednat online, nebo počkat na telefonát od našeho specialisty, který se vám ozve na číslo, které zadáte do formuláře. Specialista s vámi probere všechny možnosti a poradí vám, jak můžete na vašem povinném ručení ušetřit co nejvíc.

Porovnat si ceny povinného ručení