15 luxusních obytných vozů z Ameriky. Vybrali byste si?

luxusní obytný vůz

[obsahova-navigace]

Vyjet na dovolenou, zastavit, kde si člověk přeje, přenocovat na parkovišti, vydat se dál. A to vše s luxusem, který si můžete představit v hotelu. Právě takový zážitek vám umožní obytné vozy. Zasněte se na chvíli s námi a představte si, že máte neomezený rozpočet. Který z těchto domů na kolech z americké provenience byste si vybrali?

Připravili jsme pro vás výběr 15 vozů, které jsme pro přehlednost rozdělili do kategorií podle velikosti a pořizovací ceny.

obytný vůz z ameriky

Největší a nejdražší obytné vozy

Na tyhle obytné vozy už potřebujete řidičák na autobus a připravit si minimálně milion dolarů. Tyto pojízdné vily se vyznačují:

  • obrovským vnitřním prostorem
  • plnou klimatizací
  • tepelnou i zvukovou izolací
  • velkými postelemi
  • luxusním nábytkem (často kůže nebo masiv, zlaté detaily)
  • výbavou (systémy domácího kina, bezpečnostní skla, plnohodnotná kuchyně, pračka, sušička, vytápění částí podlahy…)
  • často mají výsuvné moduly, které zásadně zvětšují podlahovou plochu

Některé úpravy mohou mít dokonce v zadní části garáž na MINI Cooper. Označují se jako Class A. Mezi tyto epické vozy patří například:

[youtube n5UJ7Bmt2FI]

Marchi Mobile eleMMent Palazzo Superior

Jeden z nejprestižnějších modelů, který si dobyl srdce cestovatelů ve 190 zemích světa.

[youtube mlC_uwI6rQM]

Marathon Coach #1300

Luxusní obytný vůz, kterému nechybí ani zabudovaný krb, plně vybavená kuchyně a Apple TV set.

[youtube RQ5dzBBSNwo]

Newmar King Aire 4553

Obytný vůz s jedinečným interiérem i designovým exteriérem, díky kterému zdoláte jakoukoliv cestu. S venkovním zábavním centrem navíc oslníte přátele i rodinu.

[youtube uEirBihVcmQ]

Prevost H3-45 VIP

Bydlení v tomto voze vám zajistí komplexní komfort, protože byl navržen tak, aby naplnil veškeré vaše potřeby. Osloví vás nejen dostatkem prostoru, ale i zvukovou izolací, díky kterému nebudete rušení děním v okolí.

[youtube 62mRmAg41zE]

Newell Coach p50

Masážní sedadla s vyhříváním i chlazením vám zpříjemní jakoukoliv cestu. Nejmodernější vybavení, zařízená kuchyně, a pokud rádi rybaříte, tak jistě oceníte i zabudovaný mrazák na ryby.

Tip! Je vašim snem si takovýto luxusní vůz pořídit? Jistě vám s tím pomůže vhodná investice. Do čeho je nejlepší aktuálně investovat můžete zjistit v naší investiční kalkulačce:

Vyzkoušejte investiční kalkulačku

luxusní obytný vůz

Zlatá střední cesta při volbě amerického obytného vozu

Tyto obytné vozy jsou větší než dodávky, ale menší než autobusy. Čekejte například celodřevěné vybavení, Hi-Fi a TV systémy či plně vybavenou kuchyni. Součástí bývají i výsuvné moduly, protože víc místa je prostě víc luxusu. Zde budete potřebovat zhruba 100 tisíc až 400 tisíc dolarů dle vašeho vkusu.

Mezi tyto obytné vozy patří:

[youtube xHAzuaEwZd4]

Coach House Platinum III

Jedinečný obytný vůz, který splňuje ty nejvyšší standardy. Struktura tohoto vozu je uhlíkovým vláknem, díky čemuž je odolnější a vydrží i náročnější cesty.

[youtube VA5c6tGpZPs]

Thor Chateau 31E

Vše, co potřebujete na vaše cesty. Vybavená ložnice, klimatizace, vařič, mikrovlnná trouba, ohřívač vody, sprcha a mnohem více.

[youtube QH_IAgtd0dU]

Entegra Accolade E-Z Drive

S tímto vozem se můžete těšit na vynikající jízdu a snadnou ovladatelnost, je ideální pro dálkové přepravy. Nechybí ani luxusní interiér a dostatek prostoru pro vaše pohodlí.

[youtube L7IbkRGRJX4]

Dynamax Isata 5 30FW

Soukromá ložnice, tři LED televizory, i rohová vybavená koupelna se vším, co budete potřebovat, abyste svěže zahájili své ráno. Navíc jistě oceníte široké možnosti pro sezení i spaní, díky kterým budete mít maximální pohodlí.

[youtube n0ZLK7u4UyE]

Phoenix Cruiser 2552

S tímto vozem bude každá z vašich cest jedinečným zážitkem, vydejte se na nové silnice a podívejte se na místa, o kterých jste snili. Sedadla z paměťové pěny vám umožní užít si dokonalou jízdu. Můžete se těšit na průchozí ložnici, která nabízí oddělené postele, skříně a vše potřebné pro vaše soukromí.

Tip! Inspirovali jsme vás a chtěli byste si na jeden z těchto obytných vozů naspořit? Podívejte se, kde vám teď peníze nejlépe zhodnotí.

Zdarma porovnej spořící účty

malé obytné vozy

Luxusní minimalismus v amerických obytných vozech

S průměrnou velikostí dodávky, pravděpodobně ani nebudete muset vylepšovat svůj řidičský průkaz (záleží na výbavě a dalších velikostních a váhových úpravách). To ale neznamená, že se do ní nedá napěchovat luxus až po střechu:

  • high-tech vybavení
  • špičkové materiály
  • lednice
  • sporáky
  • přípojky na vodu a odpad
  • přídavné baterie na provoz vlastních elektrospotřebičů

Mezi špičky mezi těmito obytnými vozy patří následující:

[youtube obp3izzwPYI]

Leisure Travel Unity Class B Motorhome

Vlastnosti a pohodlí mnohem většího obytného automobilu v kompaktním provedení. Série Unity byla navržena na základě letitých zpětných vazeb od zákazníků. Můžete se těšit více prostoru, větší pohodlí a více svobody při cestování.

[youtube 1vlXtguAthg]

Coachmen Galleria Class B Motorhome

Desítky let zkušeností se projevily v tomto obytném voze. Můžete se těšit na špičkové komponenty i ručně vyráběný nábytek z proslulé amišské dílny.

[youtube IztG2N_4U9A]

Pleasure-Way Tofino Camper Van

Odvážný a progresivní vzhled s jedinečným sportovním smyslem pro styl. Agilní podvozek se hodí k dobrodružným cestám.

[youtube o_eIMUDsbkU]

Airstream Interstate Nineteen

Na první pohled se jedná o běžné SUV, které skvěle pasuje na standardní parkovací místa. Můžete se ovšem těšit na luxusní komfort a všechny pokročilé bezpečnostní funkce.

[youtube tP9ZI9LBLGg]

Midwest Automotive Designs Passage 144

Pečlivé kožené čalounění a leštěné dřevěné dýhy v celém interiéru potvrzují podtrhují luxus tohoto obytného vozu. Kabina plná rafinovaně nainstalovaných spotřebičů a intuitivní elektroniky nabízí maximální pohodlí a komfort.

Připravte se však na částku přibližně 100 tisíc až 250 tisíc dolarů.

Nabídka obytných vozů je tak skutečně široká a záleží jen na vás, jakou částku do nich chcete investovat.

Tip! Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv obytný vůz, ujistěte se, že máte to správné povinné ručení! To najdete snadno a rychle v našem nezávislém porovnávači:

Porovnej povinná ručení