Tipy na nejlepší dárky k narozeninám pro děti, rodiče i prarodiče

dárky pro děti

[obsahova-navigace]

Vybrat ten nejlepší dárek k narozeninám je často velký oříšek. Zvláště pak, když pro někoho sháníte dárky už roky, nebo případně má spoustu kamarádů a dárků dostává hodně. Hledat dárek pro někoho kdo „už má všechno” je prostě výzva. Právě z tohoto důvodu jsme pro vás připravili seznam, který vás snad vytrhne ze zažité rutiny plyšáků pro děti a alkoholu či dárkových košů pro dospělé.

dárky k narozeninám pro děti

Nejlepší dárek k narozeninám pro děti

Nakupování pro nejmenší bývá mnohdy největší zábava. Sázkou na jistotu bývá nákup nejvíce chtěné hračky. Tím sice nic nezkazíte, ale je potřeba dávat pozor, protože trendy se rychle mění a za měsíc, už o tuto značku nemusí mít dítě zájem.

Při výběru dárků k narozeninám pro děti se snažte vyvarovat praktických dárků. Pokud vaše dítě není kutil nebo třeba kuchař, tak jej takovým výběrem moc nepotěšíte. Naopak se zavděčíte elektronickým zvířátkem, hudebním nástrojem, stolní hrou, kterou pak navíc budete hrát spolu, jízdním kolem, kolečkovými bruslemi nebo třeba výletem.

Vybírejte dárky adekvátně věku a zálibám daného oslavence a snažte se myslet na to, že dárky mají udělat hlavně radost. Nemusí být nutně užitečné.

Tip! Velký výběr dárků k narozeninám pro vaše děti najdete v následujících obchodech, které vám za každý nákup přes cashback ještě zaplatí:

* Bambule.cz
* Pompo.cz
* AgatinSvet.cz

dárky k narozeninám

Nejlepší dárek k narozeninám pro rodiče

Pokud chcete obdarovat rodiče narozeninovým dárkem, který není na osvědčené bázi alkohol, jídlo, kosmetika, budete se muset trošku snažit. Zjistěte, co mají rodiče rádi a určete si svůj rozpočet. Pokud třeba rádi kutí, můžete přidat do sbírky nějaké lepší nářadí či poukaz na něj.

Velkým hitem jsou také fotoknihy. Pokud víte, že máte v počítači uloženo mnoho neroztříděných fotek z dovolených, tak jich tajně nechte pár vytisknout a kupte třeba zajímavý rámeček. Taky můžete vsadit na různé plecháčky nebo originálně ryté sklenice.

Pokud víte, že vaši rodiče rádi cestují, ale dlouho nikam nevyrazili, můžete jim věnovat pobyt. Ať už někde na chalupě, návštěvu wellness, nebo třeba poznávací zájezd do okolních zemí. Darováním zážitku si rodiče vytvoří vzpomínky, na které budou rádi vzpomínat.

Originálním a současně prospěšným dárkem k narozeninám jsou také různé poukazy od neziskových organizací. Za určitý finanční obnos tak můžete například nechat vysadit strom, zajistit oblečení, jídlo, školní pomůcky či vodu pro děti a dospělé v zemích, kde jsou potřeba a další. Na tyto typy poukazů se specializují například organizace Člověk v Tísni či Unicef.

Tip! Pokud rádi nakupujete ve slevách, ZDE si můžete stáhnout slevové kupony do vašich oblíbených obchodů.

dárek k narozeninám pro babičku

Nejlepší dárek k narozeninám pro babičku a dědu

Dárky k narozeninám pro prarodiče bývají často největším oříškem. Naši prarodiče už většinou všechno mají, a pokud náhodou něco nemají, tak tvrdí, že nepotřebují. Z naší zkušenosti plyne, že nejlepším dárkem pro babičky a dědečky je to, že je často navštěvujete. Pokud však cítíte, že dárek opravdu ukáže váš cit k nim, zkuste například různé knihy, které napíšete sami. V zásadě se jedná o knihu, ve které popisujete svůj vztah k nim, řeknete jim, jak vás ovlivnili, a co na nich máte rádi.

Populární jsou také knihy typu „Babičko vyprávěj”, kterou napíšete spolu, nebo třeba vyprávěcí hra „Jak to tenkrát bylo?”. Budete spolu trávit čas a možná se o svých prarodičích dozvíte víc než to, že umí skvěle vařit. A pokud mají prarodiče smysl pro humor, tak takové vtipným dárkem rozhodně neurazíte, protože jen ukážete, že je berete jako sobě rovné.

Tip! Skvělé hry, knihy a další dárky k narozeninám pro generaci našich prarodičů najdete na:

* KnihyDobrovsky.cz
* DumKnihy.cz
* Levne-knizky.cz

Zajímavou možností jsou také různé výlety. Vezměte je třeba s sebou na dovolenou v Čechách, ať mohou změnit prostředí.

Ať už tedy budete vybírat dárek pro své děti, rodiče či prarodiče, vždy se snažte, aby byl od srdce. Přeci jen jím vyjadřujete, jak vám na druhé osobě záleží. Promyšlený dárek udělá radost vždy.