Co je glamping a kam na něj vyrazit?

glamping

[obsahova-navigace]

Glamping je móda posledních let. Toto slovo vychází ze spojení „glamorous” a „camping”, což znamená „úžasné kempování”. Již tedy z názvu lze odvodit, že jde o pobyt v přírodě ve stanu nebo v apartmánech, které se ovšem od běžného kempování liší svým luxusem. Glamping vám umožní být ve spojení s přírodou a zároveň se nechat hýčkat jako v nejlepším hotelu. I samotná příroda v okolí bývá úchvatná, zvláště v exotických zemích.

glamping v čechách

Kam vyrazit na glamping v České republice?

Současná koronavirová situace umožňuje vyrazit na glamping jen v omezené míře nebo při dodržení určitých pravidel. Pokud jej chcete vyzkoušet, pak je nejjednodušší zůstat v České kotlině a otestovat tak netradiční ubytování přímo u nás.

[youtube WDSCgTKbaRs]

1.) Glamping Dvůr Králové

Glamping na safari ve Dvoře Králové je jedním z nejzajímavějších míst, které lze u nás navštívit. Luxusní stany a výhledy na zebry a pakoně ve vás vzbudí pocit objevitelů Afriky.

[youtube 61R4Qxwz06w]

2.) Glamping Brdy

Glamping Brdy nabízí unikátní „stanování” uprostřed chráněné krajinné oblasti Brdy. Tato oblast je jako stvořená k procházkám a pocitu propojení s přírodou. Ve stanu budete mít k dispozici i vybavenou kuchyňku.

[youtube EyOObQve9P4]

3.) Glamping Malešov

Středověký glamping v Malešově je pro romantiku jako stvořený. Najdete zde historické prostředí naplněné vymoženostmi moderní doby. Pokud chcete zažít středověk bezpečně a v pohodlí, pak určitě vyzkoušejte zdejší stany.

[youtube XVOZoAlt6Ms]

4.) Glamping Kunvald

Zajímavým místem pro návštěvu je rozhodně i Apidomek u Kunvaldu. Ubytování sice nespadá do luxusnější formy glampingu, zato rozhodně do té originální. Jedná se totiž o přespávání ve včelím domku.

[youtube lQ7VytX6t_s]

5.) Baťův kanál

Další z jedinečných možností ubytování nabízí hausbóty na Baťově kanálu. Opět se jedná o netradiční kemping, tentokrát ve formě ubytování na hausbótu, který zároveň budete i řídit. Na jeho palubu si můžete vzít i kola a splavit sami celý Baťův kanál.

glamping v zahraničí

Glamping v zahraničí od 1. 7. 2020

Ve většině zemí Evropy panuje udržitelná epidemiologická situace a v současné chvíli návštěvníci těchto zemí nemusí při návratu do ČR podstupovat test na koronavirus. Při příjezdu do těchto zemí, však budete muset vyplnit minimálně formulář, podle kterého se budete dát lokalizovat a potvrzení, že nemáte příznaky nákazy. Pokud se rozhodnete glampovat za hranicemi, počítejte proto s jistými omezeními a vždy si zjistěte pravidla dané země.

Tip! Při letošní cestě za hranice rozhodně nezapomeňte na cestovní pojištění! To nejvýhodnější můžete najít už za pár korun denně v naší kalkulačce:

Najděte nejvýhodnější cestovní pojištění

Jestliže vás glamping v cizině přesto letos láká, podívejte se na tato střediska, která jsou pro turisty otevřená. Pozor, pravidla pro vstup do země i kempů se mohou od doby vydání článku změnit.

[youtube RMGkZxa-axE]

1.) Glamping Německo

Resort Kulturinsel – Die Geheime Welt Von Turisede je výjimečný tím, že se jedná do ubytování postavené na stromech. Nachází se u našich německých sousedů a z fotek i videí originalita jenom sálá.

glamping itálie

Zdroj: ilcampeggiodicapalbio.it

2.) Glamping Itálie

Il Campeggio di Capalbio je nádherná italská pláž, na které máte k dispozici vlastní stan s postelí a luxusním vybavením. Jednotlivé „stany” jsou dost daleko od sebe, takže jsou zajištěny hygienické bezpečnostní rozestupy.

[youtube dg3La3EMOpM]

3.) Glamping Řecko

Pokud vás láká řecká minulost a kultura, olivový olej a teplo, pak vyrazte do střediska Nisi glamping. Tento stanový glamping na pevninském Řecku vás jistě osloví.

[youtube tm_ZzCPEF9k]

4.) Glamping Slovinsko

Slovinsko je jednou z nejpopulárnějších destinací na glampování v Evropě. Najdete zde desítky možností od luxusních stanů po celé vesnice postavené v korunách stromů. Jistě vás pak zaujme i možnost kempování uprostřed vinice v resortu Ramšak.

[youtube BsWC67q5goc]

5.) Glamping Chorvatsko

Pokud chcete obzvláštnit i letošní dovolenou v Chorvatsku, doporučujeme sáhnout po přímořské Aréně One 99

Tip! Vybavení na dovolenou i kempování můžete nakoupit přes cashback – službu, která vám za každý nákup zaplatí. Nevěříte? Přesvědčete se sami:

* 4camping.cz – 8% z nákupu
* AliExpress.com – 15% z nákupu
* Huskycz.cz – 10% z nákupu