15 nejzajímavějších výletů v Čechách: Navštivte Šmoulí vesnici, středověkou restauraci nebo největší lanový park

výlety po čechách

[obsahova-navigace]

Česká republika je plná krásných a jedinečných míst, které stvořila sama příroda nebo je vybudovali lidé. Vydejte se s námi na ty nejzajímavější výlety po naší domovině.

Ať už chcete vyrazit na výlet autem, na motorce nebo třeba veřejnou dopravou, věříme, že si vyberete mezi zážitky, kterých je v naší republice nespočet.

[youtube hvNLv4yCNCw]

1.) Šmoulí vesnice

Pokud máte rádi pohádky nebo jedete s dětmi, nenechte si ujít návštěvu Šmoulí vesnice. Modré legendy Šmoulové vás nechají přespat ve svých jednopodlažních domečcích v Jesenické vesničce U houbiček.

  • Adresa: Hotel Jesenice, U Velkého rybníka 188, 270 33 Jesenice

[youtube ieA_BroYb1M]

2.) Středověký chuťový zážitek

Zažijte pravý středověk. Ve středověké krčmě Dětenice budete obklopeni skupinou sličných tanečnic a šermířů, kteří se postarají o zábavu a rozptýlení. Můžete se těšit na maso pečené na otevřeném ohni, a také uvidíte žebráky žadonící o okousané kosti. Hudba vás bude lákat k tanci a celková atmosféra vám navodí pocit, že jste se skutečně ocitli v jiném století.

  • Adresa: Středověká krčma, Dětenice 1, 507 24

[youtube PY2B0wIwq0k]

3.) Nejznámější propast v ČR

Vydejte se do hlubin země a sejděte na dno propasti Macocha v naší vlasti. Těšit se můžete i na výjimečnou plavbu na podzemních lodičkách. V rámci výletů po ČR byste o tento skvost určitě neměli přijít.

  • Adresa: Macocha, Vilémovice, 679 06

[youtube rLkIETwu26I]

4.) Stezka v oblacích

Vystoupejte až nad vrcholky stromů s dechberoucími výhledy na Dolní Moravě. Alternativně můžete navštívit Stezku korunami stromů u Lipna nebo v Krkonoších. Na všech těchto stezkách budete mít krásný rozhled na okolní krajinu a za dobrého počasí uvidíte skutečně daleko.

  • Adresa: Stezka v oblacích, Velká Morava 46, 561 69

Tip! Pokud se na Moravě rozhodnete růstat přes noc, zvolte možnost rezervace ubytování přes cashback – službu, která vám za každý nákup zaplatí. Zajímavé cashbacky teď najdete na:

* Booking.com
Hotels.com

[youtube nRwfzalSwR8]

5.) Největší lanový park v ČR

Pokud hledáte aktivnější program, pak určitě vyzkoušejte výškový adrenalin v bezpečném provedení v Tarzanii, největším lanovém centru u nás. Toto centrum v obci Trojanovice – Ráztoka, v blízkosti Pusteven.

  • Adresa: Horský Lanový Park Tarzanie, Trojanovice-Ráztoka, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm

Tip! Rozhodně si s sebou do parku vemte sportovní obuv a oblečení. To si můžete pořídit i v následujících eshopech, ve kterých vám za každý nákup ještě vrátí část peněz zpět:

* Huskycz.cz – až 10 % z nákupu zpět
Sam73.cz – až 15 % z nákupu zpět
Adidas.cz – 5 % z nákupu zpět

[youtube ztEMrx-JFWc]

6.) Největší aquapark

Léto a voda k sobě neodmyslitelně patří. Můžete tak v rámci výletů po České republice navštívit největší středoevropský Aquapark, který se nachází v Čestlicích v Praze. V areálu o rozloze 9150 m². Můžete se těšit na 860 metrů tobogánů, 17 vířivek, 14 druhů saun a prohříváren a mnohem více.

  • Adresa: Aquapalace Praha, Pražská 138, 251 01 Čestlice

[youtube TPf05mRildI]

7.) Safari v Čechách

Láká vás vidět zvířata na safari, ale Afrika je daleko? Pak využijte možnost vyrazit na safari v Česku. Právě to můžete zažít na Safari parku ve Dvoře Králové a v případě zájmu je zde k dispozici i přespání u výběhu afrických zvířat.

  • Adresa: Safari Park, Štefánikova 1029, 544 01 Dvůr Králové nad Labem

[youtube YaBTtm5B3RI]

8.) Největší Zoo v ČR

Největší česká Zoo Chomutov je dalším z oblíbených výletů po ČR. Je zde ovšem tolik zvířat a výběhů, že pokud jim opravdu chcete věnovat pozornost, kterou si zaslouží, vyhraďte si na návštěvu celý den. Čeká vás zde přes 160 druhů zvířat, komentované prohlídky, jízdárny, a mnohem více.

  • Adresa: Přemyslova 259, 430 01 Chomutov

[youtube 90X6OvspEXI]

9.) Pohádková vesnička

Pokud vás láká spíše pohádkový svět, pak vyrazte k hotelu Podlesí. U něj vás čeká 10 domečků z pohádek. Najdete zde domeček Rákosníčka, Karkulky, Pařezovou chaloupku nebo třeba Nebe. Zajímavostí je, že v těchto domečcích můžete přespat a vcítit se do života dané oblíbené postavičky.

  • Adresa: Pohádková vesnička Podlesíčko, Podlesí 15, 592 02 Sněžné

[youtube 0Q3gAfNEYMw]

10.) Výlet do pekel

Zajímalo vás někdy, jak vypadá takové peklo? Díky atrakci Peklo Čertovina si můžete udělat svůj vlastní obrázek. Čeká vás řada unikátních ubytovacích pokojů a skvělá pekelná restaurace. Pokud sem zavítáte, tak si rozhodně nenechte ujít prohlídku zdejšího Pekelného podzemí.

  • Adresa: Peklo Čertovina, Medkovy Kopce 35, 539 01 Hlinsko

[youtube S5gofgWvSyA]

11.) Kostnice v Sedlci

Kostnice možná nepatří mezi nejvyhledávanější místa, nicméně se v nich střetnete s vlastní smrtelností a tabu, které jsou spojeny se smrtí. Právě takové zážitky vám zajistí Kostnice v Sedlci. Z lidských kostí jsou tu dokonce i lustry a vy tak budete mít další nezapomenutelný výlet po ČR.

  • Adresa: Kostnice Sedlec, Zámecká, 284 03 Kutná Hora

[youtube PV25P7Idp2s]

12.) Dinoparky

Dinosauři patří mezi naše favority snad od doby, kdy jsme zjistili, že kdysi vládli Zemi. Dinoparky se nachází na 5 místech v ČR a zprostředkují vám setkání s těmito pravěkými obry tváří v tvář a ve skutečné velikosti. Každý Dinopark je něčím specifický, a když jezdíte na výlety po ČR, tak je určitě zahrňte do svého programu.

  • Adresy:
    • DinoPark Liberec, Plaza NG, Palachova 1404, 460 90 Liberec
    • DinoPark Praha, Galerie Harfa, Českomoravská 15a, 190 93 Praha 9
    • DinoPark Plzeň, Nad ZOO 1, 301 16 Plzeň 1
    • DinoPark Vyškov, Cukrovarská 9, 682 01 Vyškov
    • DinoPark Ostrava, U DinoParku 1, 735 33 Doubrava

[youtube zz4sb8yoCFk]

13.) Botanická zahrada v Praze

Prozkoumejte rostliny, které znáte jen z filmů nebo pohádek. Botanická zahrada v Praze se nachází na ploše 30 ha a kromě jedinečných rostlin v ní najdete i proslulý skleník Fata Morgana. Ten vás seznámí s rostlinami, které se nachází v oblastech od vrcholků hor až po tropické nížiny.

  • Adresa: Trojská 800/196, 171 00 Praha-Troja

[youtube SSChaUXxTC8]

14.) Panská skála

Kamenné sloupy Panské skály u Kamenického Šenova vypadají jako by je nemohla stvořit příroda. Opak je přitom pravdou. Vydejte se na nejstarší chráněný geologický útvar v ČR.

  • Adresa: 471 14 Kamenický Šenov

Tip! Panská skála se nachází jen necelých 30 kilometrů od Saského Švýcarska. Pokud byste si tedy chtěli výlet spojit i s návštěvou tohoto německého národního parku, určitě nezapomeňte na cestovní pojištění. To si můžete sjednat i do pár minut online od 7 Kč za den.

Spočítejte si cestovní pojištění

[youtube P-zzh7AwRbM]

15.) Český Yellowstone

Národní přírodní rezervace SOOS vás přivede do krajiny, kterou byste v Česku nečekali. V tomto obrovském rašeliništi s množstvím minerálních pramenů se budete procházet okolo bahenních sopek i po dnu vyschlého jezera.

  • Adresa: Národní přírodní rezervace SOOS, Kateřina 39, 351 34 Skalná

Ať vyrazíte na své výlety po ČR kamkoli, přejeme vám příjemné počasí a spoustu příjemných zážitků.