Co je Google Pay a které banky tuto službu podporují?

platba telefonem

[obsahova-navigace]

Způsoby placení se stále zjednodušují a jednou z vyhledávaných funkcí je Google Pay. Díky němu můžete platit prakticky kdekoliv bez toho, abyste u sebe měli finance v hotovosti.

platba telefonem

Co je Google Pay?

Jedná se o rychlý a jednoduchý způsob placení prakticky kdekoliv. Tedy v obchodech, v aplikacích, na internetu, v rámci Googlu. Jedná se o službu, která na jednom zabezpečeném místě sdružuje vaše kreditní a debetní karty, lístky a palubní vstupenky, věrnostní, dárkové a jiné speciální karty. To vše se samozřejmou ochranou a odměnami, jaké máte u své banky.

Tip! Pokud si nejste jistí, jakou kreditní kartu si vybrat, vyzkoušejte náš porovnávač karet. Během pár vteřin zjistíte, jaké výhody jednotlivé banky nabízí.

Porovnej kreditní karty

online nákupy

Proč používat Google Pay?

Hlavní výhodou této funkce je, že sebou nemusíte nosit různé platební karty. Ani při platbách na internetu nemusíte znovu a znovu zadávat své údaje. Vyberete si svou platební metodu (rozumějte platební kartu) a už jen zaplatíte. V obchodem vám pak stačí mít u sebe svůj mobilní telefon.

Tip! Hledáte k chytrým platbám ještě i chytrý mobilní tarif, se kterým budete mít dostatek dat za dobrou cenu? Zdarma vyzkoušejte náš srovnávač tarifů. Během chvilky zde porovnáte na 12 klasických a virtuálních operátorů. Sami si potom vyberete nejlepší nabídku.

Porovnej operátory

platba hodinkami

Kde lze platit Google Pay?

Službu Google Pay lze použít v mnoha obchodech, aplikacích i na řadě internetových stránek. V obchodech hledejte běžný symbol pro bezkontaktní placení (pak můžete platit telefonem nebo pomocí chytrých hodinek) nebo značku G Pay. Na webu a v aplikacích, které službu podporují naleznete logo Koupit s G Pay nebo pouze G Pay.

google pay

Jak platit přes Google Pay telefonem?

V prvé řadě je třeba mít staženou aplikace Google Pay. V té si nastavíte preferovanou platební metodu (jednu z vašich uložených karet) pro bezkontaktní platby. Pokud ji budete chtít před každou bezhotovostní platbou změnit, můžete tak učinit.

V obchodě pak stačí pouze odemknout svůj telefon, aplikaci Google Pay otevírat již nemusíte. Přiložte telefon ke čtečce, po zaplacení se zobrazí modrý symbol zaškrtnutí. Pokud bude třeba zadat PIN nebo další úkony, postupujte podle informací na telefonu.

Aplikace Google Pay ke stažení:

platba telefonem

Kdo podporuje Google Pay?

Google Pay podporují stovky bank. U nás jmenovitě například:

Tip! Chcete vědět, jaké další výhody jednotlivé banky přináší? Vyzkoušejte porovnávač účtů.

Porovnej účty

Funkce Google Pay je tedy efektivní a snadný způsob, jak platit za své nákupy bez nošení peněženky plné kreditních a debetních karet. Na jakých zařízeních můžete využívat Google Pay? Hodinky a telefon ve smart verzích.