Rostliny v interiéru: 5 důvodů, proč by neměly chybět ani v tom vašem

Rostliny v interiéru

[obsahova-navigace]

Rostliny v interiéru mají své opodstatnění. Nejen, že váš domov bude vypadat najednou mnohem útulněji, ale také kolem sebe budete mít mnohem zdravější prostředí. Nevěříte? Zde vám přinášíme hned 5 důvodů, proč by vám rostliny v interiéru rozhodně neměly chybět!

Rostliny v interiéru

Rostliny v interiéru jako přirozený zvlhčovač vzduchu

Každá rostlina se vyznačuje jednou skvělou schopností. A tou je schopnost zvlhčovat vzduch. Zatímco u běžných zvlhčovačů vzduchu tomu tak není, rostliny zvládnou vzdušnou vlhkost regulovat samy.

Za ideální vlhkost vzduchu v interiéru se pak považuje ta kolem 40 procent. V případech, kdy je vlhkost nižší, vás mohou začít trápit nejrůznější nepříjemnosti.

  • Vzduch příjemně zvlhčí: šáchor a ibišek

rostlina do kanceláře

Vzduch bude čistější

Každá rostlina v interiéru rovněž funguje také jako přírodní čistička vzduchu. Nejen, že pohltí nejrůznější toxiny z vašeho okolí, ale navíc se postarají i o přeměnu oxidu uhličitého na kyslík.

Začali jste si všímat, že se v kanceláři nemůžete soustředit? Pořiďte si hezkou pokojovku, která vás nabije pořádnou dávkou kyslíku.

Tip! Pokud chcete nakoupit větší množství rostlin, doporučujeme využít cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashbacky na pokojové rostliny právě najdete na:

* Magnet-3pagen.sk – 8 % z nákupu zpět
* Truhlikov.cz – 8 % z nákupu zpět

pokojové rostliny

Rostliny, se kterými můžete i vařit

Nemáte zahradu, ale přesto byste si rádi něco vypěstovali? Co byste řekli třeba na ovoce nebo bylinky? Na trhu se můžete setkat s nejrůznějšími zakrslými formami banánovníků, citrusovníků, ale vypěstovat si můžete doma třeba i avokádo nebo ananas.

Vše pak doplňte vlastními bylinkami, kam patří třeba máta, meduňka, tymián, bazalka a další. Každý pokrm pak bude chutnat mnohem lépe s něčím, co jste si sami vypěstovali.

rostliny v bytě

Vše bude působit mnohem útulněji

Rostliny v interiéru mají pozitivní vliv nejen na naše zdraví, ale také na psychickou pohodu. Tím, že rostliny začleníme do svých domovů, bude každý prostor vypadat mnohem příjemněji a útulněji.

Některé rostlinky navíc příjemně voní, a proto se můžete zbavit všech umělých osvěžovačů vzduchu – použijte raději tyto přírodní. Pokud vás doma trápí nepříjemný hmyz, některé z bylinek vás jej mohou zbavit. Dejte sbohem všem molům, ale i komárům jednou pro vždy.

rostliny v interiéru

Vaše mysl bude klidnější

Víte o tom, že rostliny odrážejí žlutozelenou část spektra, která má za následek dobrý vliv na naši psychiku? Pohled na zelené rostliny (a zelenou barvu celkově) uklidňuje naši mysl, navozuje v nás pocity klidu a pohody. Zelená barva uleví vašemu zraku, navíc sníží míru vaší únavy.

Tip! Máte v plánu větší projekt jako je třeba zimní zahrada? Pravděpodobně na něj budete potřebovat hypotéku. Tu nejvýhodnější si můžete najít pár kliky v našem nezávislém porovnávači. Vyzkoušejte ho zdarma zde:

Najděte nejvýhodnější hypotéku