Jak si vybrat kvalitní zimní boty?

zimní boty

[obsahova-navigace]

To, jaké zimní boty si vybereme, ovlivňuje mnoho faktorů. Kromě ceny a vzhledu zde hrají velkou roli také funkční vlastnosti, které od zimních bot očekáváme. Pokud chcete vybrat kvalitní zimní boty, řiďte se našimi tipy.

zimní boty

Jak u zimních bot vybrat vhodnou podrážku?

Možná se vám více líbí zimní boty s tenkou podrážkou, musíte nám ale věřit, když řekneme, že vás nezahřejí. Čím menší vrstva podrážky u boty bude, tím víc vás budou studit nohy. Pokud tedy hledáte kvalitu, vsázejte na obuv s vyšší podrážkou, která bude fungovat jako dobrý tepelný izolant.

U bot s podpatkem by měl být podpatek součástí podrážky. Pokud je zvlášť, hrozí, že se vlivem nízkých teplot a působením posypové soli snadno odlomí.

zimní boty

Kvalitní materiály jsou u zimních bot základem

Pokud chcete, aby vás vaše zimní boty ochránily před chladem, je třeba, aby byly vyrobeny z kvalitních materiálů. S čím chybu neuděláte, je kvalitní kožená obuv. Všímejte si však i vnitřních částí bot – zejména pak vnitřního zateplení, které také udrží vaši nohu v teple. Boty by vám neměly být u prstů těsné, jinak by vám hrozilo zvýšené riziko omrzlin vlivem nedostatečně prokrvených prstů.

Tip! Kvalitní zimní boty si můžete pořídit i přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashback na zimní boty teď najdete v obchodech jako jsou:

* AboutYou.cz – až 15 % z nákupu zpět
* Eobuv.cz – až 8 % z nákupu zpět
* ZOOT.cz – 8 % z nákupu zpět

zimní boty

U kozaček se řiďte šířkou lýtek

Chcete si vybrat vyšší boty? Chcete, aby vám byly i přes lýtka? V tom případě si dejte pozor na jejich šířku. Kromě obvodu lýtka je totiž třeba počítat i s rezervou na případné nohavice od kalhot. V dnešní době si mohou mezi kozačkami vybírat také majitelky širších lýtek.

Výběr kvalitní obuvi je základ, který by se neměl podceňovat. Pokud vám teplo z bot nestačí, můžete si do nich pořídit klidně i hřejivé vložky.

Tip! Na zimu se vám ještě budou hodit naši oblíbení průvodci:

* Od kdy jsou povinné zimní pneumatiky?
* Zimní sporty a pojištění na hory