Jak se vyhnout nachlazení? Prevence je důležitá!

proti nachlazení

[obsahova-navigace]

Pokud si chcete udržet svoji kondici co nejdéle, inspirujte se našimi tipy na to, jak se vyhnout nachlazení. Některé vás možná i překvapí a pomohou zimní období překonat ve zdraví.

zimní oblečení

Řádné zimní oblečení je základ v boji proti nachlazení

Oblečte se! Možná to zní jako úplná samozřejmost, bohužel – spousta lidí stále pořádné oblečení zanedbává. V období podzimu i zimy bychom měli nosit hned několik vrstev oblečení, které pak můžeme dle potřeby libovolně sundávat, nebo naopak přidávat.

Nezapomínejte na spodní vrstvu, kterou si můžete během dne klidně i převléknout. Na tričku či halence byste měli mít svetřík, na něm ještě bundu. V případě, kdy je venku vleká zima, vyměňte svetřík za pořádně hřejivý kousek. Spousta lidí podcení teplé oblečení a nachlazení je na světě.

Tip! Pokud se zrovna chystáte kupovat zimní oblečení. Pořiďte si ho chytře přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashback na oblečení teďd najdete např. na:

* AboutYou.cz – až 15 % z nákupu zpět
* Zalando-Lounge.cz – 9 % z nákupu zpět
* Answear.cz – 6 % z nákupu zpět

pocení

Potíte se? Převlečte se!

Někteří z nás trpí na pocení více než ostatní. Pokud patříte mezi ně, myslete na důsledné převlékání. Nejen, že to bude hygieničtější, ale navíc to pro vás bude prospěšné ze zdravotního hlediska. Pokud se hýbete, je pocení v pořádku, jakmile se ale zastavíte, převlečte se do suchého. Jinak vás oblečení rychle zchladí a vy budete nemocní.

Tip! Místo spodní vrstvy oblečení můžete využít i funkční prádlo. Seženete ho v eshopech jako:

* Sportinator.cz – 15 % z nákupu zpět
* D-sport.cz – až 13 % z nákupu zpět

vitamín c

Vitamin C pomůže proti nachlazení

Pokud hledáte univerzální a účinnou ochranu před nachlazením, vsaďte na vysoké dávky vitaminu C. Přijímat jej můžete průběžně – ve formě ovoce, ale klidně i tabletek. V případě, že jste již nachlazení, můžete dávky zvýšit. Pokud však tento vitamin dlouhodobě zanedbáváte a berete jej až v případě, kdy na vás něco leze, nezachrání vás.

Potraviny s vysokým obsahem vitamínu C:

  • Růžičková kapusta
  • Kedlubna
  • Petržel
  • Brokolice
  • Paprika
  • Hrášek
  • Jahody
  • Kiwi
  • Pomeranč

Věděli jste, že… můžete přes cashback nakupovat i v lékárnách? Nejoblíbenější lékárna, která vrací peníze za nákup zpět je DrMax.cz.

otužování

Otužujte se

Posledním dnešním tipem pro vás je otužování. Vaše tělo si postupně začne zvykat na chlad, a pak vás nerozhodí každý výkyv okolní teploty. Ba naopak, vaše tělo si začne na změny teplot zvykat a snáze se s nimi bude vyrovnávat.

Způsobů, jak se můžete bránit nachlazení, je mnoho. Jaké jsou vaše osvědčené? Sdílejte s námi vaše tipy dole v kometářích.