Kam vyrazit na jarní prázdniny 2021? Destinace, které milují rodiny s dětmi!

jarní prázdniny u moře

[obsahova-navigace]

Ačkoliv je aktuální situace složitá, nemusíte jarní prázdniny 2021 trávit se svými dětmi doma, případně na zahradě. Vybrali jsme pro vás hned 9 oblíbených destinací, kde si užijete své zasloužené volno jak vy, tak i vaše děti. Vzhledem k tomu, jak se opatření rychle mění, doporučujeme vám před cestou načerpat maximum informací. A pak vám už nic nebude bránit v cestě. Pokud nebudou zavřené hranice, vždy lze v každém státu něco vymyslet.

jarní prázdniny 2021

Kdy jsou jarní prázdniny 2021?

Při plánování rodinné dovolené v průběhu jarních prázdnin dětí letos nehraje svoji pouze termín, v němž mají děti z vašeho okresu volno a termín vaší dovolené v práci, ale také současná situace související s onemocněním COVID-19. Pokud vás zajímají, kdy jsou jarní prázdniny 2021 ve vašem okresu, podívejte do našeho přehledu:

Termín jarních prázdnin Okresy, obvody
1. 2. 2021 až 7. 2. 2021 Bruntál, Česká Lípa, Havlíčkův Brod, Jablonec nad Nisou, Jihlava, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Liberec, Náchod, Pelhřimov, Písek, Semily, Třebíč, Žďár nad Sázavou
8. 2. 2021 až 14. 2. 2021 Chomutov, Jeseník, Jičín, Mladá Boleslav, Most, Olomouc, Opava, Prachatice, Příbram, Rychnov nad Kněžnou, Strakonice, Šumperk, Tábor, Ústí nad Labem
15. 2. 2021 až 21. 2. 2021 Benešov, Beroun, České Budějovice, Český Krumlov, Chrudim, Klatovy, Ostrava-město, Pardubice, Prostějov, Rokycany, Svitavy, Trutnov, Ústí nad Orlicí
22. 2. 2021 až 28. 2. 2021 Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Domažlice, Hodonín, Karviná, Louny, Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Tachov, Vyškov, Znojmo
1. 3. 2021 až 7. 3. 2021 Děčín, Frýdek-Místek, Cheb, Jindřichův Hradec, Karlovy Vary, Litoměřice, Nymburk, Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Přerov, Sokolov
8. 3. 2021 až 14. 1. 2021 Hradec Králové, Kroměříž, Mělník, Nový Jičín, Plzeň-město, Plzeň-jih, Plzeň-sever, Praha-východ, Praha-západ, Rakovník, Teplice, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín

K naplánování té nejlepší dovolené ještě doporučujeme pročtení našich dalších průvodců:

Egypt 2021

Jarní prázdniny 2021 v Egyptě

Pokud vyrazíte do Egypta v únoru, příjemně vás potěší teploty pohybující se mezi 22 až 29 stupni, kdy teplota postupně stoupá. I proto je jaro tou nejvhodnější dobou, kdy můžete do Egypta se svými dětmi vyrazit. Klidně i na jarní prázdniny 2021. Vyhnete se tak extrémním letním teplotám. V tuto dobu je moře sice studenější, ale spousta hotelů má vyhřívané bazény, kde si vy odpočinete, a děti se vydovádí. Pokud dobře pohledáte, můžete si koupit zájezd, kde je v ceně i několik atrakcí – například plavba po Nilu nebo projížďka na velbloudech.

Podmínky pro vycestování do Egypta:

  • Nutnost předložit negativní test na Covid (ne starší 72 hodin) před odletem do země.
  • Máte možnost nechat si udělat test i po příletu do Egypta na letišti (za 30 USD).
  • Negativní test nebo povinná karanténa po návratu do ČR.

Tip! Na cestu do Egypta si nezapomeňte přibalit cestovní pojištění. Pořídit si ho můžete online z pohodlí domova už za 7 Kč na den:

Najděte nejlevnější cestovní pojištění

kanárské ostrovy 2021

Jarní prázdniny 2021 na Kanárských ostrovech

I Kanárské ostrovy jsou cílovou destinací mnohých rodin s dětmi – a to zejména v jarním období. A proč? Kromě toho, že v hotelech najdete perfektní zázemí pro vaše děti, si zde užijete i vy. Vycestovat sem můžete jen s občanským průkazem, proto si nemusíte dělat pas (pokud jej již nemáte).

Kanárské ostrovy jsou vhodné zejména pro svoje slunečné počasí, ale také vhodnost k celoročnímu koupání. Své touhy po poznání však můžete ukojit také při cyklistice a turistice, nakolik Kanárské ostrovy přejí provozování mnoha sportů. V jarním období vám doporučujeme volit jižní letoviska, jako jsou Tenerife nebo Gran Canaria.

Podmínky pro vycestování na Kanárské ostrovy:

  • Nutnost předložit negativní PCR test na Covid (ne starší 72 hodin) před odletem do země.
  • Potvrzení musí být vystaveno v anglickém jazyce a musí obsahovat jméno, příjmení a číslo cestovního dokladu.
  • Nutnost nejdříve 48 hodin před odletem vyplnit registrační formulář, kterým se cestující po příletu prokáže.

lyžování v Itálii

Jarní prázdniny 2021 v Itálii

Spíše než válení se na sluníčku u moře dáváte přednost sjezdovkám a sněhu? Máte však obavu, zda si v Itálii budete moct na jarní prázdniny 2021 alespoň trochu zalyžovat? O nedostatek sněhu se bát nemusíte, minimálně v Alpách ho bude dostatek. S nařízeními je to však horší.

Lyžařská střediska zatím mají stanovený termín, kdy mohou otevřít, na 15. února. Tento den je také dnem, kdy můžete začít přejíždět mezi regiony a autonomními oblastmi. Proto Itálii volte ve chvíli, kdy má vaše dítě pozdější termín jarních prázdnin.

A kdybyste nechtěli jen lyžovat, můžete se projít kolem Šikmé věže v Pise nebo obdivovat Koloseum, Forum Romanum nebo třeba Fontánu di Trevi. Samozřejmě za předpokladu, že se situace v Itálii nezhorší. Své zájezdy si proto nechte raději pojistit.

Podmínky pro vycestování do Itálie:

  • Vstup do Itálie je povolen s negativním PCR nebo antigenním testem, který nemůže být starší 48 hodin. Při nepředložení testu následuje povinná karanténa.
  • Lyžařská střediska neotevřou do 15. února, do stejného dne je zakázáno volně přejíždět mezi regiony a autonomními provinciemi bez udání nezbytného důvodu vaší cesty.
  • Povinnost vyplnit čestné prohlášení a nahlásit svůj příjezd ASL – zdravotnímu zařízení.

Tip! Chcete ušetřit na ubytování? Zarezervujte si hotelový pokoj přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashbacky na ubytování teď najdete na:

* Booking.com – 4 % z nákupu zpět
* Hotels.com – až 4 % z nákupu zpět
* Agoda.com – až 6 % zpět z nákupu

zanzibar

Jarní prázdniny 2021 v Zanzibaru

Koupání, potápění se, ale také dny strávené na pláži v absolutní exotice na vás čekají v Zanzibaru. Moře je zde teplé celoročně, a proto se zde můžete koupat kdykoliv vás napadne. Mimo to si zde užijete klid, pohodu, exotiku, ale i spoustu zábavy, kam patří nejen potápění, ale také rybaření nebo třeba návštěva safari. Zanzibar je na tom s omezeními kvůli Covidu dobře, proto se zde nemusíte nijak zvlášť omezovat.

Podmínky pro vycestování do Zanzibaru:

  • Při cestě na Zanzibar nemusíte mít provedený test na Covid, na letišti v Zanzibaru vám bude změřena teplota.
  • Před příletem je třeba vyplnit zdravotní formulář.
  • Po návratu do ČR je nutné předložit negativní PCR test do 72 hodin po příletu, případně musíte nastoupit do karantény.

arabské emiráty

Jarní prázdniny 2021 ve Spojených arabských emirátech

Pokud prahnete po teple a sluníčko, jsou pro vás Spojené arabské emiráty tím pravým. Oteplovat se zde začíná v polovině února, kdy se tamní teploty vyrovnají našim letním. Velkou výhodou cestování sem je délka letu, ale i nejrůznější typy ubytování, proto si zde to své najdou i rodiny s malými dětmi. Pokud budete chtít vyměnit pláž za poznávání, vyrazte do Dubaje, kde se můžete projít kolem nejvyšší budovy světa Burj Khalifa nebo hotelu ve tvaru plachetnice Burj Al Arab.

Podmínky pro vycestování do Spojených arabských emirátů:

  • Před nástupem do letadla musíte předložit negativní PCR test na Covid, ne starší 96 hodin a vyplnit nezbytné formuláře.
  • Další test (zdarma) je nutno podstoupit po příletu do SAE.
  • Po návratu domů vás čeká další test nebo povinná karanténa.

madeira 2021

Jarní prázdniny 2021 na Madeiře

Madeira je vhodným místem na jarní prázdniny 2021 u těch, kteří si chtějí užít pořádnou dávku exotiky, ale nechce se jim cestovat přes půl světa. Portugalský ostrov Madeira přeje zejména milovníkům pohybu a turistiky. Spíše než pláže určené ke koupání zde najdete spoustu míst, kam si můžete „vyšlápnout.

My vám doporučujeme Pico de Arieiro, což je procházka na vysokohorské hřebenovce, která spojuje dva nejvyšší vrcholy Madeiry – mraky budou doslova pod vámi. Dále vám doporučujeme procházku tropickou zahradou, Monte Palace, nebo procházku po skalnaté poušti, Sao Lourenco.

Podmínky pro vycestování na Madeiru:

  • Musíte se prokázat negativním testem, ne starším 72 hodin – možnost testu až po příletu, zdarma, do jedné hodiny po přistání s následovnou karanténou v hotelu.
  • V případě pozitivního testu musíte setrvat v karanténě, proto si udělejte test raději už v ČR.
  • Nutnost vyplnit formulář – nejdřív 48 hodin po příletu, nejpozději 12 hodin před odletem.
  • V ČR je po návratu nutno podstoupit PCR test nebo karanténu.

jih francie

Jarní prázdniny 2021 ve Francii

Francie je zemí, která je proslulá svojí gastronomií. Za aktuální situace je velmi pravděpodobné, že si budete muset tento kousek Francie užit ve svém hotelu, kam si jídlo přinesete po procházce romantickými uličkami města – stále je však šance, že zrovna na vaše jarní prázdniny 2021 bude situace poměrně klidná. Ačkoliv je Eiffelova věž aktuálně uzavřena, můžete se projít kolem ní – zážitek to bude velký i tak.

Pokud dáte přednost teplu, doporučujeme vám slunný francouzský jih, který je známý výrobou skvělého vína. Jde o destinaci vhodnou pro nejrůznější výlety na kole.

Podmínky pro vycestování do Francie:

  • Francie neuzavřela hranice pro občany pro EU, ale vnější hranice ano.
  • Cestující v rámci zemí EU nemusejí vyplnit speciální atestaci a předložit negativní test jako lidé ze zemí mimo EU, ale je jim doporučeno absolvovat PCR nebo antigenní test.
  • Od 16. 1. 2021 platí na území Francie striktní zákaz večerního vycházení od 18 do 6 hodin.

maroko 2021

Jarní prázdniny 2021 v Maroku

Maroko ležící na severu Afriky je jednou z nejdostupnějších exotických destinací vůbec. I proto vás dovolená na tomto místě nemusí stát velké peníze. Barevné trhy, mešity, ale také opevněná města jsou typickou poznávací značkou tohoto místa.

Rádi bychom vám doporučili procházku po městech Tanger, Rabat a Cassablanca. Sídlo králů – hlavní město Rabat vás potěší spoustou památek, které zde nacházejí. Co se týče gastronomie, ochutnejte skvělou orientální kuchyň, ale také tradiční mátový čaj. Ve volné chvíli si můžete užít projížďku na velbloudech na Saharu.

Podmínky pro vycestování do Maroka:

  • Povolení ke vstupu mají maročtí občané a jejich rodinní příslušníci; cizinci, kteří jsou držitelé marockého pobytového titulu, a jejich rodinní příslušníci; cizinci, kteří nemají vízovou povinnost a kteří předloží oficiální pozvání marocké organizace nebo potvrzenou rezervaci hotelu.
  • Podmínkou vstupu je negativní PCR test, který nesmí být starší 72 hodin od momentu oděru vzorku. Při příletu je třeba předložit zdravotní formulář.

Tip! Chcete si s sebou na dovolenou vzít nové plavky, žabky a další obuv nebo oblečení? Pořiďte si je chytře přes cashback a dostaňte část peněz zpět:

* AboutYou.cz – až 15 % z nákupu zpět
* Answear.cz – 6 % z nákupu zpět
* Adidas.cz – 5 % z nákupu zpět

portugalsko

Jarní prázdniny 2021 v Portugalsku

Portugalsko poznáte podle historických památek, nádherných měst, ale také pláží a oceánu. Podnebí zde je jedno z nejteplejších v Evropě. Vzhledem k tomu, že se zde teploty i v zimě drží nad deseti stupni, můžete vyrazit na pěší výlety nebo na kola. V Lisabonu si zajděte k hradu Svatého Jiří, odkud je nádherný výhled do okolí. Na ochutnávku dobrého vína navštivte Porto.

Podmínky pro vycestování do Portugalska:

  • Pro vstup do Portugalska není nutno předkládat negativní test, může po vás být ale vyžadován na letištích, kde budete přestupovat.
  • V Portugalsku vám může být namátkově test nařízen.

Ačkoliv je aktuální situace složitá a opatření ve všech zemích se neustále mění, vždy se dá v dané zemi vymyslet něco, co vás i vaše děti na jejich jarní prázdniny 2021 zabaví. Pokud tedy nemá země vysloveně zavřené hranice, můžete se sbalit a vyrazit za dobrodružstvím.

Tip! K plánování letošních výletů a dovolených by se vám ještě mohly hodit naši průvodci:

* 10 nejromantičtějších míst na světě
* 10 českých minipivovarů s nejlepším venkovním posezením
* 8 nejhezčích vodáckých tras v Čechách a na Moravě