Jarní prázdniny u moře: 8 dechberoucích pláží se zábavou pro každého

jarní prázdniny u moře

[obsahova-navigace]

Před chvílí byly Vánoce a člověk se ani nenadál a za rohem máme jarní prázdniny. Chcete si je letos se svými dětmi opravdu užít? Chcete na chvíli uniknout od aktuální situace, která výletům příliš nepřeje? V tom případě se podívejte na naše tipy, v nichž vám řekneme, kde můžete strávit jarní prázdniny u moře. Protože s troškou ohledu a snahy zjistíte, že je spousta míst, kam můžete za jistých podmínek vycestovat.

Tip! Levné letenky můžete hledat za pomoci srovnávačů, kde můžete narazit i na velmi výhodné letenky. Abyste ušetřili i na ubytování, zarezervujte si ho přes cashback třeba na Booking.com. Pokud chcete vsázet na jistotu, volte cestovní kanceláře.

dovolená v egyptě

Jarní prázdniny u moře: Egypt

Pokud toužíte po dovolené v Egyptě, doporučujeme vám tam jet právě na jarní prázdniny k moři. Únorové teploty zde se pohybují mezi 22 až 29 stupni Celsia, což je velmi příjemná teplota na procházky po okolí, ale taky na koupání. Jaro celkově je zde nejlepším časem, co se dovolených týče – později by vás tu čekali extrémní vedra, která by vám nemusela být příjemná.

Ačkoliv je v únoru teplota moře nižší, můžete zkusit, zda to zvládnete. V opačném případě si zaplaťte pobyt s vyhřívaným bazénem v areálu hotelu, kde s velkou pravděpodobností seženete i hlídání pro děti a vy si s partnerem odpočinete také. Když se nebudete chtít válet na pláži, můžete si zkusit plavbu po Nilu, ale také se můžete projet na velbloudech.

Podmínky pro vstup do Egypta:

  • Negativní test na COVID-19 (ne starší 72 hodin) před odletem do země.
  • Test si můžete nechat udělat až v Egyptě na letišti (za 30 USD). V případě pozitivního výsledku by vás však čekala karanténa.
  • Po návratu do ČR: negativní test nebo povinná karanténa.

jarní prázdniny na kanárských ostrovech

Jarní prázdniny u moře: Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou klasika, která nikoho nezklame. Ani rodiny s malými dětmi, vzhledem k množství hotelů s animátory pro děti, kteří jim jsou schopni zajistit zábavu ve chvílích, kdy si chcete vy s partnerem odpočinout a užít si trochu romantiky.

K vycestování na Kanáry vám stačí pouze občanský průkaz. V této oblasti je „věčné jaro“ – to znamená, že sem můžete vyrazit v jakoukoliv roční dobu a užívat si celoroční koupání v moři. Jarní prázdniny u moře jsou totiž něčím, co ocení každé dítě.

Když se zrovna nebudete koupat, můžete si půjčit kola nebo si zahrát na turisty, nemluvě o množství sportů, které si zde můžete vyzkoušet. Pokud vám můžeme poradit, v jarním období cestujte spíše na jih, kde je tepleji – Tenerife nebo Gran Canaria budou správnou volbou.

Podmínky pro vstup na Kanárské ostrovy:

  • Negativní test na COVID-19 (ne starší 72 hodin) před odletem do země.
  • Potvrzení musí být vystaveno v anglickém jazyce a musí obsahovat: jméno, příjmení a číslo cestovního dokladu.
  • Nejdříve 48 hodin před odletem musíte vyplnit registrační formulář, kterým se cestující po příletu prokáže.

Tip! Ať už se chcete vydat na Kanárské ostrovy nebo na jakékoliv jiné zahraniční místo, nezapomeňte na cestovní pojištění. To si můžete pořídit z pohodlí domova už za 7 Kč na den.

Najděte nejlevnější cestovní pojištění

jarní prázdniny v zanzibaru

Jarní prázdniny u moře: Zanzibar

Pokud vás kromě plavání láká s vašimi dětmi také potápění se, bude Zanzibar tím pravým pro vás. Jen si to představte. Ráno můžete vzít deku s piknikovým košem plným jídla na pláž, můžete se koupat, opalovat – vaše děti si zde mohou postavit hrad z písku nebo se učit plavat. A odpoledne se můžete jít potápět.

Zanzibar je místem, kde si užijete nejen ničím nerušený klid, ale také zábavu v případě, kdy se nechcete nudit. Ve volné chvíli si můžete zarybařit nebo navštívit safari. Možností je spousta – i v dnešní době.

Podmínky pro vstup do Zanzibaru:

  • Pro vstup na Zanzibar test na COVID-19 nepotřebujete, ale může vám být změřena teplota na letišti v Zanzibaru.
  • Před příletem je nutné vyplnit zdravotní formulář.
  • Po návratu do ČR: Musíte předložit negativní PCR test (do 72 hodin po příletu) nebo karanténa.

spojené arabské emiráty

Jarní prázdniny u moře: Spojené arabské emiráty

Chcete si užít jarní prázdniny u moře? Se sluníčkem, teplou vodou, ale i spoustou zábavy? Pak vyrazte do Spojených arabských emirátů. Teploty se zde začínají zvyšovat od poloviny února, kdy tamní teploty dosahují těch, které máme v Česku během léta.

Pokud hledáte místo, kam poletíte rozumně dlouho kvůli dětem, jsou SAE tím pravým pro vás. Ubytování zde je velmi různorodé. Od levnějších typů ubytování až po ty nejluxusnější. Je zde ubytování vhodné pro páry, ale i pro rodiny s dětmi. Za poznáním můžete vyrazit do Dubaje, kde se můžete projít kolem hotelu ve tvaru plachetnice Burj Al Arab nebo nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Jistě zde toho najdete mnohem víc.

Podmínky pro vstup do Spojených arabských emirátů:

  • Negativní test na COVID-19 (ne starší 96 hodin) před odletem do země, nutnost vyplnit nezbytné formuláře.
  • Test (zdarma) musíte podstoupit také po příletu do SAE.
  • Po návratu do ČR: test na COVID-19 nebo povinná karanténa.

maroko na jaře

Jarní prázdniny u moře: Maroko

Láká vás s dětmi exotika, ale nechcete nechat za dovolenou celé jmění? V tom případě vyrazte do Maroka. Jde o jednu z nejdostupnějších exotických destinací, najdete jej na severu Afriky.

Kromě koupání si zde můžete užít cestu za poznáním: ať už vás zlákají barevné trhy, procházka kolem mešity nebo opevněná města; vězte, že nudit se nebudete vy, ani vaše děti. Pokud máte turistiku v krvi, jistě se projděte po městech, jako jsou Tanger, Rabat nebo Cassablanca (o té jste již jistě slyšeli).

V hlavním městě, kterým je Rabat, si můžete užívat spousty tamních památek. Pro milovníky dobrodružství doporučujeme projížďku na velbloudovi po Sahaře, milovníky dobrého jídla mile překvapí tradiční mátový čaj a orientální kuchyň.

Podmínky pro vstup do Maroka:

  • Povolení ke vstupu mají maročtí občané a jejich rodinní příslušníci; cizinci, kteří jsou držitelé marockého pobytového titulu, a jejich rodinní příslušníci; cizinci, kteří nemají vízovou povinnost a kteří předloží oficiální pozvání marocké organizace nebo potvrzenou rezervaci hotelu.
  • Podmínkou vstupu je negativní PCR test, který nesmí být starší 72 hodin od momentu oděru vzorku. Při příletu je třeba předložit zdravotní formulář.

kapverdy 2021

Jarní prázdniny u moře: Kapverdy

Kapverdská republika s hlavním městem Praia je tropické souostroví nacházející se uprostřed Atlantského oceánu. Kapverdy jsou po světě vyhlášené zejména svými nádhernými, širokými, ale také na první pohled nekonečnými písčitými plážemi. A to platí zejména u ostrovů Boa Vista a Sal.

Místo je vhodné k celoročnímu koupání. Kombinaci teplého moře a opravdu dobře vybavených hotelů je něčím, co potěší opravdu každého. Jde o exotiku za velmi přijatelnou cenu. Ve volném čase zde můžete zkoumat tamní přírodní atrakce – můžete se vydat na výlet do pouště, kde můžete sjíždět písečné duny, nebo dáte přednost projížďce na čtyřkolkách? Ve městech se zase můžete projít po památkách.

Podmínky pro vstup do Kapverdské republiky:

  • Negativní test na COVID-19 (ne starší 72 hodin) před odletem do země, možnost testu v zemi na vlastní náklady.
  • Po návratu do ČR: Před příletem musíte vyplnit příjezdový formulář a podstoupit další test nebo karanténu.

dominikánská republika

Jarní prázdniny u moře: Dominikánská republika

Dominikánská republika je místem bílých písečných pláží, krásných koloniálních architektonických památek, ale také tradičních kreolských domů, hor a přírodních zákoutí. Republika leží v Karibském moři a láká k relaxaci na pláži, potápění, ale také plavání.

Co se týče kuchyně, tu si zde užijete. Doporučujeme vám vyzkoušet tradiční dominikánský rum, ale také tradiční dominikánské jídlo La Bandera, což je směs masa a fazolí, která se jí s rýží. Vyzkoušet můžete také smažené zelené banány, které jsou typickou přílohou. Dále doporučujeme návštěvu hlavního města Santo Dominga, ale i národní parky Este, Los Haitises a Jaragua.

Podmínky pro vstup do Dominikánské republiky:

  • Pro vstup do země není vyžadován negativní PCR test.
  • Po příletu do země probíhají namátkové kontroly teploty cestujících a kontroly pomocí rychlotestů.
  • Před příletem je třeba vyplnit zdravotní formulář.

tanzanie 2021

Jarní prázdniny u moře: Tanzanie

Tanzanie je místem, kde si za jarní prázdniny u moře připlatíte, ale dovolenou zde si opravdu užijete. S dětmi můžete vyrazit zejména na ostrov Changgu, který se nachází kousek od samotného Zanzibaru. Žijí zde obrovské želvy, kterých se mohou děti dotknout. Na pobřeží se pak nachází město Tanga, které je kousek od hranic s Keňou. Zde můžete pozorovat rybáře, nebo si to můžete zkusit i vy sami. Vynechat byste neměli ani návštěvu tamních parků, kde žijí divoká zvířata.

Podmínky pro vstup do Tanzanie:

  • Pokud země původu nebo letecká společnost podmiňuje cestu do Tanzanie negativním testem na covid-19, je cestující při příletu povinen předložit osvědčení o provedení testu.
  • Cestující, kteří vykazují symptomy respiračního onemocnění, budou po příletu odesláni k vyšetření, jehož součástí je i test na covid-19 (RT-PCR). Po vyšetření může následovat karanténa či izolace.
  • Cestující je povinen vyplnit před vstupem do země Health Surveillance Form a předložit ho při kontrole zdravotního stavu (Port Health) po příletu či příjezdu. (zdroj: mzv.cz)

Ačkoliv je aktuální situace vážná, je možné najít hned několik míst, kde si můžete užít jarní prázdniny u moře. Některá místa jsou na tom dobře natolik, že po vás nebudou požadovat ani negativní test při příletu. Vzhledem k rychle měnící se situaci si však kontrolujte aktuální situaci průběžně. Doporučujeme vám také hledat pobyt, kde budete mít pojištění pro případ, že budete muset v dané zemi zůstat déle (kvůli aktuální situaci), nebo kdy ani neodletíte.

Ještě by se vám mohly hodit… naši další průvodci cestováním:

* Destinace, které milují rodiny s dětmi!
* Svátky v roce 2021 + tipy, jak si vykouzlit co nejvíc dnů volna