Nejvýhodnější tarif 2022 a novinky ze světa mobilních operátorů

selfíčko

[obsahova-navigace]

Pokud máte pocit, že váš tarif není to pravé, a hledáte nejvýhodnější tarif 2022, podívejte se na základní přehled tarifů hlavních hráčů trhu. Přichystali jsme pro vás přehled neomezených tarifů, speciálních nabídek pro studenty, ale i tip, kde najít skutečně levný tarif. Pro základní představu o současné nabídce trhu mobilních tarifů to stačí.

tarif

Nejvýhodnější tarif 2022 – volejte a surfujte neomezeně

Neomezené volání a pohyb na internetu může u každého operátora a u různých tarifů znamenat něco jiného. Nejčastější rozdíl je v rychlosti internetu, ale přidat se mohou i jiné výhody, jako jsou minuty volání do zahraničí nebo data mimo EU.

Operátor

Tarif

Cena

Parametry

T-mobile

Neomezeně XL

875 Kč

První 15 GB plná rychlost, dále 10 Mb/s

T-mobile

Neomezeně 5G XL

1275 Kč

Neomezená rychlost, 1000 minut volání do zahraničí

O2

NEO Modrý

899 Kč

10 Mb/s

O2

NEO Bronzový

1099 Kč

20 Mb/s, neomezené streamování videa

O2

NEO Stříbrný

1299 Kč

Rychlost max 5G, neomezené streamování videa v 4K UHD kvalitě, 300 minut volání do zahraničí

O2

NEO Zlatý

1599 Kč

Rychlost max 5G, neomezené streamování videa v 4K UHD kvalitě, 300 minut volání do zahraničí, 1 GB dat mimo EU v zóně Top Svět

Vodafone

Neomezený Basic

599 Kč

2 Mb/s

Vodafone

Neomezený Super

799 Kč

10 Mb/s

Vodafone

Neomezený Premium

1199 Kč

5G rychlost

Tip! Pokud, ale chcete najít tarif, který vám bude skutečně vyhovovat, nechte si srovnat nabídky na trhu přímo podle vašich potřeb. Perfektním nástrojem je na to kalkulačka mobilních tarifů.
Porovnej operátory

tiktok

Tarify pro studenty

Mladí lidé a studenti potřebují přístup na internet nepřetržitě. Jsou zde sociální sítě, hudební a filmové streamovací služby, ale také podklady pro studium. S omezenými financemi studentské kapsy je důležité dobře vybrat nejvýhodnější tarif 2022. Pečlivě volte a využívejte sílu online srovnání tarifů.

Operátor

Tarif

Cena

Parametry

T-mobile

Studen plus

450 Kč

8 GB, neomezené minuty a SMS

T-mobile

Student neomezeně

650 Kč

Neomezená data, volání i SMS

O2

YOU 5 GB

399 Kč

5 GB v rychlosti Max 5G, 120 minut do všech sítí, neomezené SMS do O2

O2

YOU 20 GB

549 Kč

20 GB v rychlosti Max 5G, neomezené volání i SMS do všech sítí

O2

YOU NEO

749 Kč

Neomezená data s rychlostí 10 Mb/s, neomezené volání a SMS do všech sítí

O2

Můj první tarif

299 Kč

1 GB v rychlosti Max 5G, 120 minut do všech sítí, neomezené SMS do O2

Vodafone

#jetovtobě

499 Kč

Neomezené volání a SMS v ČR a EU, 15 GB dat, Vodafone Social Pass v ceně

Vodafone

#jetovtobě Neomezený

599 Kč

Neomezené volání a SMS v ČR a EU, neomezená data, HD rychlost 10 Mb/s

Tip! Máte pocit, že váš mobil je zastaralý? Nový smartphone pořídíte výhodně s cashbackem. Je to služba, u které dostanete část platby zpátky. Cashbacky na telefony teď najdete například na:

* OKAY.cz – až 5 % z nákupu zpět
* Mallpay.cz – až 300 Kč z nákupu zpět
* Smarty.cz – až 8 % z nákupu zpět

telefonování

Nejlevnější tarify

Pokud nechcete neustále dobíjet předplacenou kartu, existují ještě super levné tarify. Většinou je najdete u virtuálních operátorů. Neočekávejte nějakou velkou porci dat, nebo dlouhé minuty zdarma, ale na běžný provoz nebo volání v rámci jednoho operátora to stačí.

Tip! Nejlevnější tarif je zdá se stále tarif Za kačku od Coop mobil, který skutečně stojí 1 Kč měsíčně. Platí se jen skutečný provoz. Počítejte, že měsíční minimální útrata musí být 50 Kč a volání je výhodné pouze v rámci Coop mobil.

smska

Novinky ve světě mobilních operátorů

Přelom roku vždy přináší novinky u operátorů. Letos jsou to z části technické změny, které přináší nové technologie. Druhou velkou skupinu změn, ale přinesla novela tzv. zákona o mobilních operátorech.

1.) Konec sítě 3G

Tou největší je blížící se konec sítě 3G, který operátoři chystají. Vodafone už 3G ukončil, teď na tom pracuje O2 i T-mobile. Tato změna se vás ale bude týkat pouze, pokud stále ještě využíváte některý přístroj s datem výroby před rokem 2013.

2.) Jednoduchá změna poskytovatele internetu

Od nového roku také platí nový zákon o operátorech, který má zajistit jednoduchou změnu operátora v případě přístupu k internetu. Novela přináší i zvýhodnění pro zdravotně postižené občany a nízkopříjmové skupiny. Cílem je zajistit snadnější přístup k internetu pro všechny a tyto skupiny by měly mít výrazné slevy.

3.) SMS na tísňové linky i varování před mimořádnými událostmi

Od 1. ledna 2022 musí být také všechny tísňové linky přístupné i pomocí SMS zpráv. Zároveň má být zaveden systém výstrahy, kdy naopak mohou být lidé úřady či vládou varování před hrozícími mimořádnými událostmi.

4.) Omezení telemarketingu

A posledním bodem, který se dotýká běžných uživatelů, je výrazné omezení telemarketingu. Od ledna by vás totiž neměli marketingová centra kontaktovat prostřednictvím telefonu, pokud jste s tím nedali dopředu souhlas. Zde je ale očekáván ještě výklad o Českého telekomunikačního úřadu.

Pokud bychom měli volit nejvýhodnější tarif 2022 podle oblíbenosti, byl by to pravděpodobně některý z neomezených tarifů. Je totiž velice pohodlné nemuset řešit kolik, a kam provolám, nebo kolik dat protočím na internetu.

Ještě by se vám mohly líbit… naše další články ze světa mobilních telefonů:

* Telefonní čísla začínající 9: Hovor za pár korun, i několik stovek
* Kde mám auto? Aplikace, se kterými najdete svůj vůz
* 20 x nejlepší hry na mobil zdarma pro Android i iPhone