Dominikánská republika: Co vidět? Kdy jet? Co ochutnat a co si dovézt do ČR?

Dominikánská republika

[obsahova-navigace]

Když se řekne nezapomenutelná dovolená v exotice, řadě z nás vytane na mysl právě Dominikánská republika. Co vidět? Kdy jet? Co ochutnat? Co si z této země odvést a jaké počasí panuje v Dominikánské republice v jednotlivých měsících? Na všechny tyto otázky jsme si pro vás připravili odpověď. Poznejte s námi jedinečná místa země, která se stane synonymem pro dovolenou snů. Pusťte se do čtení a zjistěte, proč Dominikánská republika jednoznačně stojí za návštěvu.

Dominikánská republika pláže

Dominikánská republika: Počasí

Vzhledem k tomu, že se Dominikánská republika nachází v subtropickém pásmu, charakterizuje ji teplé počasí s velkou vlhkostí vzduchu. V tabulce jsme si pro vás připravili průměrné teploty vody v jednotlivých měsících a také průměrné teploty vzduchu, je však samozřejmě třeba počítat s tím, že jsou průměrné teploty vzduchu na sluníčku podstatně vyšší.

Měsíc Průměrná teplota moře Teplota vzduchu (min. a max.)
Leden 27 °C 21 – 29 °C
Únor 26 °C 21 – 29 °C
Březen 26 °C 21 – 30 °C
Duben 27 °C 22 – 31 °C
Květen 27 °C 23 – 31 °C
Červen 28 °C 24 – 32 °C
Červenec 28 °C 24 – 32 °C
Srpen 29 °C 24 – 32 °C
Září 29 °C 24 – 32 °C
Říjen 29 °C 23 – 32 °C
Listopad 28 °C 23 – 32 °C
Prosinec 27 °C 22 – 29 °C

Dominikánská republika dovolená

Dominikánská republika: Kdy jet?

Uvažujete nad tím, kdy do Dominikánské republiky jet? Ideální termín se podobně jako u ostatních destinací odvíjí zejména od počasí. Dominikánská republika je nejvíce navštěvovaná v lednu, únoru, březnu a listopadu a prosinci. I přesto, že je Dominikánská republika charakteristická teplým počasím po celý rok, během roku tu jsou dvě období dešťů, konkrétně od května do června a od října do listopadu. Během června, srpna a září je zase možný výskyt hurikánů.

kdy do Dominikánské republiky

Letenky – Dominikánská republika

Chcete do Dominikánské republiky letět takzvaně na vlastní pěst? V tom případě se vám bude hodit informace o tom, kolik stojí letenka do této země. V průměru za zpáteční letenku s odletem z Prahy zaplatíte okolo 18 000 Kč. Pokud chcete ušetřit, můžete letět z Německa nebo Rakouska, kdy se letenky v průměru pohybují okolo 16 000 Kč.

Tip! Pro nákup letenek využijte naši slevu. Při nákupu klikněte na Pelikan.cz a my vám vrátíme 100 Kč z nákupu zpět.

Dominikánská republika: Doba letu

Z České republiky do Dominikánské republiky nelétají přímé lety, s přestupy z Prahy poletíte zhruba 16 až 22 hodin. Délka přímého letu z Evropy se pak v průměru pohybuje okolo 11 hodin. Nejlevnější jsou letenky v září a říjnu, kdy však v zemi hrozí výskyt hurikánu, v sezóně nejvýhodněji letenky pořídíte v březnu nebo v dubnu.

Tip! Na co si dávat pozor a co mít s sebou? To všechno se dozvíte na našem blogu.

* Vyřízení pasu pro děti i dospělé: Co vše si připravit a kam jít?
* Pas pro miminko: Kde a jak přesně ho zařídit?
* Zakázané předměty v odbaveném zavazadle a příruční tašce

Dominikánská republika restaurace

Co ochutnat a co si dovést do ČR?

Zajímá vás, co si přivézt z Dominikánské republiky a co ochutnat? Mezi oblíbené suvenýry, které jsou s Dominikánskou republikou nerozlučně spojeny, patří káva, zejména aromatická káva značky Santo Domingo, kakao, proslulé doutníky a nahrávky místní hudby.

A co v této zemi ochutnat? Dominikánská kuchyně je spojením španělské, indické a mezinárodní kuchyně, mezi vyhlášené pokrmy jednoznačně patří jídla z ryb a mořských plodů a národní jídlo La Bandera – kuřecí maso ve fazolové omáčce s rýží.

Dominikánská republika: Rum

Když se řekne Dominikánská republika, řadě lidí si vybaví skvělý bílý rum. I ten si často Češi vozí z dovolené domů. Ochutnat ho můžete takřka na každém rohu, v Dominikánské republice vám z bílého rumu připraví také nespočet skvělých koktejlů, které si můžete vychutnat třeba na lehátku na pláži a užívat si pohled na zapadající slunce.

Dominikánská republika: Ceny

V souvislosti s nákupy v Dominikánské republice si možná pokládáte otázku, kolik co stojí. Dobrou zprávou pro české turisty je, že v Dominikánské republice vše stojí zhruba tolik, co u nás a některé věci pořídíte ještě levněji, pro představu kuře s rýží stojí okolo 80 Kč. Měnou Dominikánské republiky je dominikánské peso, ve většině turistických oblastí však akceptují i americké dolary.

Tip! Porovnejte si nabídku kreditních karet včetně výhod i nevýhod a s klidem na duši plaťte i v zahraničí.

Dominikánská republika ulice

Dominikánská republika: Co vidět?

Nyní už se dostáváme k oblasti Dominikánská republika: Co vidět. Míst, která se vám zapíšou do paměti, je v této nádherné zemi mnoho. My jsme pro vás sepsali seznam 10 míst, jež turisté i místní považují za klenoty Dominikánské republiky.

Tip! Nezapomínejte ani na cestovní pojištění. U nás jej máte od 7 Kč/den. Navíc se můžete připojistit i například na COVID-19 nebo sportovní aktivity. Spočítejte si, na kolik by vás vyšlo zde:

Porovnej cestovní pojištění YB4eYOswHnY

1.) Letovisko Punta Cana

Pokud toužíte po dovolené u moře lemovaném bělostnými plážemi a palmovými háji, bude pro vás letovisko Punta Cana tím pravým místem. Nacházejí se zde luxusní i cenově dostupnější hotely, restaurace, obchody se suvenýry a milovníky golfu si získá hned několik golfových hřišť. Najdete zde také zábavní parky a můžete si zde zaplavat s delfíny nebo se třeba proletět balónem – možností je nespočet.

54ytsGlmIM0

2.) Městečko Altos de Chavon

Za návštěvu rozhodně stojí městečko Altos de Chavon, jež bylo vystaveno v roce 1976 jako věrná kopie koloniálních vesniček z 16. století. Proto je také častým cílem nejen turistů, ale také filmařů. Za zmínku zde rozhodně stojí velkolepý kostel svatého Stanislava, který je postavený z korálů.

JrWn1RBMsJU

3.) Město Santo Dominga

Dalším městem na našem seznamu je město Santo Dominga, které v roce 1496 založil bratr Kryštofa Kolumba Bartoloměj. Koloniální zóna v tomto městě je od roku 1990 zapsána na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

OQvK_c1PDM0

4.) Jedny z nejkrásnějších pláží světa

Jedním z důvodů, proč je Dominikánská republika tak oblíbená, jsou jedny z nejkrásnějších pláží světa. Tímto titulem se může pochlubit například pláž Bayahibe, pláže El Caletón a Cabarete, které jsou vyhledávané surfaři, nebo Ista Catalina, jíž si zase oblíbí milovníci potápění.

GYOHfIneq4Y

5.) Ostrov Saona

Jedny z nejkrásnějších pláží světa na vás čekají také na ostrově Saona, který je někdy nazývaný jako perla Karibiku. Výlet na tento ostrov podél pobřeží národního parku Del Este se zpáteční cestou na katamaránu s hudbou a tancem, vás přijde zhruba na 100 amerických dolarů.

rJLYyOIhNQQ

6.) Ostrov Catalina

Dalším ostrovem, který byste neměli v Dominikánské republice vynechat, je ostrov Catalina, který přímo vyzývá ke šnorchlování a potápění díky největšímu korálovému útesu v Dominikánské republice.

AMjuNBmLQQ0

7.) Národní parky

Jak už jsme nastínili v úvodu, Dominikánská republika se kromě krásných pláží pyšní také nádhernou přírodou, kterou se můžete kochat v jednom z několika národních parků a chráněných krajinných oblastí. Nejnavštěvovanějším národním parkem je národní park Cotubanamá.

RcKZAWt-Iqo

8.) Pozorování velryb

Mnoho turistů, kteří navštíví Dominikánskou republiku, si nenechá ujít pohled na velryby, které je možné pozorovat z břehu nebo ze člunu od konce prosince do poloviny března u břehů poloostrova Samaná.

jAF3knLtbVI

9.) Vodopád El Limón Waterfall

Když už se vydáte na poloostrov Samaná, kromě pozorování velryb si vyhraďte čas také na procházku zakončenou pohledem na 52 metrů vysoký vodopád El Limón Waterfall, který patří k nejkrásnějším vodopádům v Dominikánské republice.

xIF-v7mf9eU

10.) Jezero Enriquillo

Dalším skvostem Dominikánské republiky je jezero Enriquillo, které se nachází v údolí Valle de Neiba. V tomto jezeře volně žije téměř 500 krokodýlů a je také spojeno s leguány a hejny plameňáků.

Jaké místo je možné nazvat rájem na zemi? Odpovědí je Dominikánská republika. Co vidět v Dominikánské republice, co ochutnat a co si odvézt domů, už víte. Teď už jen stačí zakoupit letenky a vyrazit na snovou dovolenou.

Mohlo by vás ještě zajímat… Tipy na další super destinace, které stojí za návštěvu:

* Madeira: Kdy jet? Co vidět? A další cestovatelské tipy!
* Řím: Co vidět, co dělat a kde jíst jako pravý Ital?
* Barcelona: Objevte krásy Španělského města