Nejlepší české food blogy [aktualni-rok]: Inspirujte se recepty kulinárních mágů!

food blogeři

[obsahova-navigace]

Food blogerství se řadí mezi trendy současné doby. Recepty nejpopulárnějších blogerů hltáte očima a získáte díky nim řadu inspirace pro vlastní vaření. Food blogů je velké množství, od těch nejmenších, až po skutečné celebrity s tisíci followery na sociálních sítích. Pojďme si posvítit na ty, které se podle nás řadí mezi nejlepší české food blogy [aktualni-rok]. 

český food blog

1.) P&G Foodies – korunovaní food blogeři

Blogeři P&G foodies zvítězili v soutěži o food blog roku 2019. A i v letošním roce je jejich blog plný zajímavých receptů! Pod jménem P&G foodies se skrývá food blog Petra a Gabi, kteří mají filozofii zdravého stravování. Získají si vás úžasnými fotkami, popisy chutí jednotlivých pokrmů a stručnými postupy, ve kterých nejsou žádné složitosti.

Nejoblíbenější recepty na blogu P&G Foodies:

český food blog

2.) Mamachef – stálice mezi českými food blogy

Mamachef je osobní food blog mámy, která se nebojí sdílet svůj příběh a fanouškům přináší nejen zajímavé recepty, ale i tipy z cestování a mateřství. Můžete se těšit na autentické zážitky, poznatky z cest a samozřejmě nechybí ani láska k jídlu a dětem.

Nejoblíbenější recepty na blogu Mamachef:

Tip! Potřeby na pečení, nejmodernější cukrářské dekorace a i třeba exotické suroviny pořídíte na Hospodynkam.cz, kde vám za každý nákup ještě zaplatí.

český food blog

3.) Kitchenette – 10letá kulinářská tradice

Majitelka food blogu Kitchenette sama sebe popisuje jako blogerku, ne žádnou dietoložku nebo vystudovanou kuchařku, takže mají její čtenáři přimhouřit oči. Pravdou je, že oči budete spíše otevírat nad tím, co v kuchyni dokáže vykouzlit. Navíc se specializuje na zdravá jídla, často vaří ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezónních.

Nejoblíbenější recepty na blogu Kitchenette:

český food blog

4.) Coolinářka – food blog i kuchařky

Svatava, Coolinářka, je blázen do jídla a její food blog je její terapie. Tvrdí, že nemá ambice ohromovat vysokou kulinařinou, ale tomu se na jejích stránkách dá jen těžko uvěřit. Můžete se těšit na širokou nabídku sladkých i slaných receptů, a pokud vás její kuchyně zaujme, pak budete jistě nadšeni i z kuchařek, které Svatava vydala.

Nejoblíbenější recepty na blogu Coolinářka:

český food blog

5.) Zásadně zdravě a trochu Asian Fusion

Za food blogem Zásadně zdravě stojí paní Jana. Jana je podle svých slov nutriční gastronomka, ale nám se zdá, že její recepty opravdu nejsou o odříkání. I tento blog je plný nejrůznějších předkrmů, polévek i hlavních jídel. Již z pročítání receptů a prohlížení fotografií se vám budou sbíhat sliny. A to, že skloubit domácí a cizí kuchyni nejde, je nesmysl, vědí všichni foodblogeři. Proto nechte do české tradice vstoupit Asii a vyzkoušejte originální recepty nejen z tohoto koutu světa.

Nejoblíbenější recepty na blogu Zásadně zdravě:

český food blog 2020

Krásné fotky z přípravy houbového guláše nám zaslala Iveta Uhrín Poncová, autorka blogu Gazdina.

6.) Gazdina a její Low Carb a Keto jídla

Gazdina je žena, kterou baví vařit, péct, fotit, také má slabost pro svého manžela a vína. Na jejím food blogu to ovšem vypadá, že vede tvoření jídla a fotek k nakousnutí. Kromě klasických receptů zde najdete i tzv. Low Carb a Keto jídla, tedy jídla zaměřená na omezený obsah sacharidů a s vyšším obsahem tuků a proteinů.

Nejoblíbenější recepty na blogu Gazdina:

Tip! Pokud vás zajímá hubnutí a ketonová dieta, doporučujeme vyzkoušet produkty značky KetoMix, která patří mezi nejoblíbenější u českých celebrit. Recenzi KetoMix diety si můžete přečíst například na recenzím portálu ChciPoradit.cz

blog o vaření

7.) Karolína Four – momentální královna mezi food blogy

Mezi nejlepší české foodblogy [aktualni-rok] patří i vítězka soutěže Foodblog roku 2021, inženýrka v oboru výživy a autorka knihy Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Four. Na jejím blogu najdete jak zajímavé recepty, tak i výživové tipy, praktické rady do kuchyně a zápisky ze zahraničních cest.

Nejoblíbenější recepty na blogu Karolína Four:

neplecha na plechu

8.) Neplecha na plechu od manželského páru

Manželé Markéta a František Lorencovi si tento blog o vaření a pečení založili již v roce 2016. Není tedy žádným nováčkem a jejich letité zkušenosti jsou ze zpracování znát. Mají za sebou hned několik vydaných knih o jídle, vlastní výrobky do kuchyně (aktuálně si můžete v jejich eshopu koupit dětské dřevěné talíře) a vítězství v soutěži Foodblog roku 2020.

Nejoblíbenější recepty na blogu Neplecha na plechu:

Tip! Pokud nové recepty neváháte zkoušet ani na chatě, jistě se vám bude hodit mobilní tarif s dostatkem dat. Ten si můžete během chvíle najít v našem nezávislém porovnávači mobilních operátorů: 

Porovnej mobilní tarify

český food blog

9.) Dcérečka u plotny – klasika ze Slovácka

Na nejlepší české food blogy [aktualni-rok] narazíte, jak dokazuje Dcérečka u plotny, i na Slovácku. O tom, o čem je její blog nejlépe povypráví sama: „Asi nějaký ten hmyz moc požírat nebudeme, maximálně, kdyby byl vlezený v trnce 😀 Nějaké ty vdolky, honzovy buchty, báleše. Takové já možu. Takže klasická česká kuchyňa, sem tam trošku italské, francouzské.“

Nejoblíbenější recepty na blogu Dcérečka u plotny:

blog o jídle

10.) Lžička cukru – top recepty na dezerty

Posledním blogem, který si v letošním žebříčku nejlepších českých food blogů zmíníme, je Lžička cukru. Jak už název napovídá, nabažíte se zde sladkých teček za hlavními chody. Kromě toho ale i úžasných fotek, díky kterým se vám nebude chtít blog opustit! Autorka Markéta Marešová není totiž jen food bloggerka a autorka knihy Sladké pečení po celý rok, ale také profesionální food fotografka.

Nejoblíbenější recepty na blogu Lžička cukru:

Food blogy jsou v českém prostředí jako doma. Najdete jich tedy opravdu velké množství. Záleží tedy na vás, který vás svým přístupem a recepty zaujme. Přejeme, ať vám vaření jde od ruky a najdete inspiraci pro všední den i sváteční příležitosti.

Ještě by se vám mohly líbit… naše další články o jídle a vaření:

* Co uvařit a upéct na Velikonoce?
* Netradiční cukroví: Recepty z Ameriky, Brazílie, Irska
* 8 tipů, jak ušetřit na jídle až 20 000 Kč ročně