Volání zdarma: Nejoblíbenější způsoby bezplatného telefonování

facetime

[obsahova-navigace]

A dobrou zprávou je, že volání zdarma je dostupné všem. Stačí jen trošičku se vyznat. Zdarma můžete volat každou neděli babičce, probrat pracovní plány s kolegy nebo zavolat dětem na školu v zahraničí. Potřebujete jen zařízení, ze kterého budete volat, slušné připojení k internetu a nějakou aplikaci, která vám spojení umožní. Poslední dobou jsou oblíbené i video hovory, kdy se s osobou či osobami zároveň vidíte. Je to perfektní způsob, jak zůstat v kontaktu i na hodně dlouhou vzdálenost.

facetime

Co je potřeba pro volání zdarma?

Vždy potřebujete mít nějaké zařízení, ze kterého budete volat, a na kterém budete volání zdarma přijímat. Můžete to být chytrý telefon, notebook nebo počítač. Ale volat můžete i prostřednictvím chytré televize nebo třeba herní konzole s kamerou. Vaše zařízení musí být připojeno k internetu. Volání zdarma přes internet může probíhat přes datový tarif u vašeho operátora nebo třeba jako volání přes wi-fi zdarma.

Tip! Chcete si zavolat ve městě zdarma? A máte vyčerpaný datový limit? Stačí se jen připojit k některé veřejné wi-fi síti. Najdete je v restauracích, kavárnách, nákupních centrech, na úřadech, ale třeba i v nemocnicích.

volání zdarma

Aplikace na volání zdarma

Další věcí, kterou budete pro volání zdarma potřebovat je nějaká aplikace. Po covidových lockdownech je jich na trhu spousta a za naprostou většinu nemusíte nic platit. Můžete volat přes populární chatovací platformy nebo specializované aplikace.

Velký přehled možností a zařízení pro volání zdarma

Připravili jsme pro vás přehled zařízení, možností připojení k internetu a aplikací, které vám umožní volat přátelům a známým zdarma.

1.) Zařízení, ze kterého budete volat – možnosti:

  • Smartphone
  • Tablet
  • Notebook
  • Počítač s kamerou a sluchátky s mikrofonem
  • Chytrá televize s kamerou
  • Herní konzole s kamerou

2.) Připojení k internetu – možnosti řešení:

  • Datový tarif
  • Domácí připojení k pevné internetové lince
  • Domácí připojení k wi-fi
  • Veřejná wi-fi
  • Připojení k internetu v zaměstnání (povoluje-li to zaměstnavatel)

3.) Aplikace – výběr nejoblíbenějších aplikací:

  • Messenger
  • WhatsApp
  • Skype
  • FaceTime
  • Zoom
  • Signal
  • Microsoft Teams
  • Discord

Tip! Mrkněte se na další aplikace do mobilu, které vám mohou výrazně zjednodušit život. Vybrali jsme pro vás 12 hodně zajímavých apek.

volání do zahraničí

Volání zdarma do zahraničí

Přes internet můžete volat zdarma kamkoliv. Jedinou podmínkou je, abyste na obou stranách měli připojení k internetu, zařízení, na kterém budete hovořit a také stejnou aplikaci. Pak už hovoru nic nebrání. A je jedno jestli chcete volání na Slovensko zdarma nebo třeba do USA.

Tip! Podívejte se na aktuální srovnání mobilních tarifů na našem trhu. Přehledný seznam i neveřejné nabídky najdete na jedno kliknutí. Vybírat už budete podle vašich požadavků.

Porovnej operátory

volání zdarma po EU

Volání zdarma na Ukrajinu

Speciální službou operátorů bylo volání zdarma na Ukrajinu během počátků Ruské agrese. Byl to výraz solidarity, ale také pomoc pro ty, kteří ze země utekli a potřebovali kontaktovat blízké. Dnes už je volání zdarma omezené, ale například O2 poskytuje na Ukrajině roaming jako v EU.

online telefonát

Volání zdarma ze zahraničí

Tady už situace složitější. Data na mobilu se při roamingu mimo EU velice zdražují. A volání zdarma tak přestává být tak úplně zdarma. Jedinou cestou je připojení k hotelové wi-fi nebo třeba wi-fi v kavárně. Ale pak záleží na destinaci, kam jste se vydali. Zvlášť v exotických místech nebývá dostupnost připojení k bezplatnému internetu tak častá. Je tedy potřeba s tím počítat.

Tip! Dosluhuje vám smartphone a nabídka u operátora je pro vás příliš svazující? Nenechte se při výběru omezovat. Na MobileGo.cz najdete skvělý výběr mobilů i příslušenství. Vše s cashbackem až 6 %.

tarif na volání

Jak vybrat dobrý tarif pro volání zdarma?

Tady je hlavní otázkou, jak velký máte měsíční rozpočet na telefonní paušály. Můžete si totiž zařídit tarif s neomezeným voláním a v rámci ČR pohodlně volat prakticky zdarma na jakékoliv číslo. Nebo se soustředíte pouze na datové tarify, které vám umožní neustálé připojení i internetu a volaní zdarma budete řešit přes aplikace.

Krocení rodinných výdajů je v současnosti velké téma. A účty za telefony jsou jen jednou z položek rodinného rozpočtu. Skvělým pomocníkem ve snižování nákladů jsou online kalkulačky. Můžete si nechat srovnat nabídky poskytovatelů elektřiny či plynu. A pak si vybrat tu, která bude pro vás nejvýhodnější. Nebo si takto z pohodlí domova vyberete cestovní pojištění na letošní dovolenou.

Tip! Začněte se snížením nákladů za elektřinu. V kalkulačce si pár kliky spočítáte, jestli byste mohli platit méně či nikoliv:

Kalkulačka elektřiny