15 x levné dárky pro děti všech věkových kategorií

vánoční dárky pro děti

[obsahova-navigace]

Dětský pokoj plný hraček, ale dítko za vámi chodí, že nemá co dělat. Znáte to taky? V takovou chvíli si říkáte, proč kupovat cokoliv dalšího, když to končí všechno stejně. Rozhodně nechceme doporučovat levné dárky pro děti, které potěší pouze v prvních pěti minutách a dospělí nějak tuší, že jde jen o další zbytečný plast, který v nepozorovanou chvíli půjde z domu. Prostě dárek pro dárek. Podívejte se na naše tipy na levné dárky pro děti, které budou dělat radost o poznání déle.   

na návštěvu

Levné dárky pro děti, když jdete na návštěvu

Chystáte se na návštěvu a víte, že je v domácnosti dítě, u kterého si to nechcete rozházet. Prošli jste dvě patra hračkářství a stejně netušíte, jaký dárek vybrat.

Tip! Levné dárky pro děti si můžete ještě více zlevnit při využití slevových kupónů. Aktuální slevy do všemožných obchodů najdete vždy zdarma ke stažení ZDE.

vLGAp11984g

1.) Náramek Lego Dots

Pokud jdete na návštěvu někam, kde je holčička parádnice, neuspějete s angličákem. To je jasné. Koupit lak na nehty? Tušíte, že už jich několik má. Napadlo by vás koupit Lego? Budete se divit, ale série Lego Dots je pro mladé rebelky a frajery jako dělaná. Děti si vytvoří náramek podle vlastní fantazie pomocí malých kostek Lego. Nebojte se, kostky drží a při běžných činnostech (i v dětském podání) vydrží.

  • Cena: 150 Kč
  • Až 8,6% cashback na: Pompo.cz  
w2PskF31zaQ

2.) Kaskadérská motorka Lego Stuntz

Už vás nebaví kupovat autíčka Hot Wheels, protože tušíte, že jich má malý rebel doma dvě plné krabice. Co s tím? Pořiďte kaskadérskou motorku Lego Stuntz. Nejde jen o motorku na jedno postavení. Opravdu se drží na kolech, když ji pošlete v rychlosti přes celý pokoj.

8Oc-_a0ipVY

3.) Vodní omalovánky

Nenapadá vás, co mají děti rády? Docela univerzální dárek jsou vodní omalovánky. Děti nemusí být odborníci na malbu, zaujmou každé dítko. Prodávají se s tužkou, která se naplní vodou. Kreslí se s ní do knížky, která má speciální úpravu a při kontaktu s vodou se obrázek začne vybarvovat. Po zaschnutí nebudou barvy opět vidět a děti mohou kreslit znovu. Vydrží tedy na více než jedno použití.

školáci

Školáci s většími nároky na hračky

Zaujmout školáka už není jen tak. Možná se na školu jako takovou netváří dvakrát nadšeně, ale stále jsou to malí velcí objevitelé.

Tip! Zvažujete, že svému školákovi pořídíte mobilní telefon? A nebo vás štve, že musíte svému dítěti neustále dobíjet kredit? Sjednejte mu paušál s levnějšími cenami za volání i zprávy. Zkuste nezávazné srovnání mobilních operátorů ZDE:

Najděte nejlepší tarif SLD0PqDHnTU

4.) Chemická laboratoř Albi Science

Pokud jste s dětmi dělali doma pokusy s jedlou sodou, octem a potravinářským barvivem, určitě je zaujme sada “chemická laboratoř”. Sada Albi obsahuje více než 50 pokusů. Malý vědec zjistí, jak fungují kyseliny, zásady, kovy a potká překvapivé chemické reakce.

  • Cena: 780 Kč
  • Až 10% cashback na: Albi.cz
jG27mkppd3s

5.) Kelímek s lupou na pozorování hmyzu

Děti jsou od přírody objevitelé. Pořiďte jim kelímek, do kterého uloví drobný hmyz, dají lístky, trávu a lupou mohou sledovat, jak detailně vypadá křídlo mouchy, nebo oko koníka. Pak samozřejmě vypustí zvířátka zpátky do přírody.

Cy0jNeQDSgg

6.) Elektronická stavebnice Voltík

Nechejte děti postavit elektrický obvod, který bude po správném zapojení hrát, nebo napodobovat semafor, měřit vlhkost půdy či houkat. Elektronická stavebnice Voltík obsahuje návod na přesné sestavení pro více než 35 modelů.

  • Cena: 730 Kč
  • Až 8% cashback na: Sevt.cz

do školky

Do školky malý dárek místo sladkostí

Překvapte spolužáky ze školky kreativně místo tradičního nošení sladkostí k narozeninám. Děti budou rády. V šatně uvidíte, jak se chlubí svým rodičům vaším dárkem.

Věděli jste, že… dobré kreditní karty nabízí bezúročné období až 55 dní? Nakupovat s nimi tak můžete dárky k Vánocům nyní a skutečně platit třeba za měsíc! 

f3Xw9YMbgRg

7.) Zažehlovací korálky

Jde o různobarevné plastové korálky, které se na speciální podložce poskládají podle obrázků z návodu nebo podle vaší fantazie. Vytvořte tak třeba obrázky podle značky dětí ve školce. Originální překvapení budete mít hotové, přitom do sebe děti nebudou cpát další sladkosti. Děti si je pak mohou dát jako ozdobu na batůžek, nebo si je pověsit ve školce na věšák se svými věcmi.

  • Cena: 250 Kč za 2 400 korálků
  • Až 5% cashback na: Pinkorblue.cz
JuiBndJs9Yw

8.) Malované kamínky fixami Edding

S vaším malým oslavencem vyražte na hledání kamenů, které pak pro ostatní děti ozdobíte. Opět můžete pustit uzdu fantazii, nebo se pustit do vyrobení obrázku podle značky dětí. Další originální dárek je hotový a nebylo k němu potřeba ani trocha cukru.

pro rodinu

Domácí zábava pro všechny

Pusťte z hlavy domácí práce a seznam úkolů do školy. Běžte si místo toho s dětmi hrát. I dětské hry mohou být pro ty přínosné. Obzvlášť, když zvolíte edukativní zábavu, která je dobrá na přemýšlení nebo na jemnou motoriku.

Tip! Nemají děti přece jen těch hraček trochu moc? Raději jim přisypejte pár korun na spořicí účet. Třeba si našetří na vysněný nový mobil nebo větší sadu lega. Srovnejte si spořicí účty podle nevyššího úroku ZDE:

Porovnej spořicí účty Yoyo4hbpkvs

9.) Postřehová hra Dobble

Otestujte svůj postřeh v souboji se svým dítětem. Budete se divit, ale tahle jednoduchá hra vás překvapí. Možná zjistíte, že i vás dokáže pořádně potrápit. Na kulatých kartičkách jsou různé obrázky. Vaším úkolem je co nejrychleji tento symbol najít na další kartičce. Jednoduché? To teprve uvidíte.

7aGNE1Vg79Q

10.) Vratká dřevěná věž

Tuto hru znáte. Určitě jste ji už někdy viděli nebo ji hráli. Z dřevěných kostek se nejprve vystaví dřevěná věž. Z ní pak po jedné kostce bez dopomoci odebíráte a doufáte, že věž nespadne. Komu totiž spadne, ten prohrál. Dá se hrát i složitější varianta. Po vytažení se kostka umísťuje nahoru. V další variantě se nevytahuje libovolná kostka, ale podle toho, co za barvu padne na kostce. 

RqiDY4pXIpo

11.) Deskovka Nezlob se, človíčku

Chcete už i menší děti směřovat k hraní společenských her? Vyzkoušejte Nezlob se, človíčku. Jde o dětské provedení hry “Člověče, nezlob se.” Místo čísel je kostka ozdobena obrázky nebo barvami, které jsou na hracím poli. Jednoduché. Děti se učí trpělivosti a překonávají neúspěchy.

e1vfzWvwhUE

12.) Fotbálek pro dva

Ukažte dětem klasickou hru svého mládí – fotbálek s fotbalisty na pružinkách. Soupeřit můžete proti dětem. Na doma do období dešťů je to ideální zábava.

  • Cena: 600 Kč
  • Až 3,5% cashback na: 4kids.cz

pro nejmenší

Pro nejmenší hračky, které pár let vydrží

Levné dárky pro děti jsou i pro ty nejmenší. Ideální je, když budou takové hračky používat i za několik let. Ty plastové nebo dřevěné vydrží desítky let. Nejoblíbenější jsou kostky a pyramidy, které lze stavět na sebe.

Tip! Potřebujete dětem pořídit nové oblečení, pomůcky do školy nebo větší autosedačku? Sešlo se naráz více věcí a nemáte na všechno dostatek financí? Podívejte se možnosti rychlých půjček.

Najděte nejlepší půjčku bbD7WJ9o52I

13.) Mluvící volant

Možná si umíte představit roztomilejší dárky pro menší, ale u kluků volant prostě funguje. Blikání, houkání, mačkání tlačítek a nejrůznější zvuky, to je prostě baví. Hračka navíc najde své uplatnění i u starších, kteří si volant dají na odrážedlo a budou ze sebe dělat závodníky.

QeItp91XFF8

14.) Stavebnice – kostky

Nemusíte vyhlížet, až vám dítko doroste do doby Lega. Malý stavař může začít s plastovou stavebnicí s barevnými kostkami. Navíc s tímto dárkem vystačíte i na další roky. Později bude totiž dítko potřebovat rychle postavit garáž, dům, boudu pro psa, opici, plyšáka. A s těmito kostkami to zvládne opravdu rychle a pohodlně.

  • Cena: 350 Kč
  • Až 14% cashback na: Popron.cz
o6d4lbISbX8

15.) Pyramida z kostek

Tuto hračku si určitě pamatujete z dětství. Možná ji máte doteď doma. Jde celkem o 9 kostek, které lze na sebe skládat a vkládat do sebe. Objevování, že jde z kostek vyskládat pyramidu, je pro mrně krásné poznání. Kostky se dají využívat ve vaně na různé vylévání a přelévání.

Levné dárky pro děti nemusí nutně znamenat zbytečné hračky. V našem seznamu zaručeně najdete nápady, které zaujmou i dospělé, a které si budete chtít vyzkoušet. Možná ještě dříve, než ke hře pustíte dítě. Navíc dobře zvolené hračky z levnější kategorie dokáží vaši ratolest zaujmout na dlouhou dobu.

Další tipy na vánoční dárky… pro celou rodinu i známé najdete v našich dalších článcích:

* Levné dárky pro teenagery, nad kterými neohrnou nos
* Tipy na levné dárky pro muže, se kterými se vejdete do 300 Kč
* 15 tipů na dárek pro přítele, se kterými vyhrajete Vánoce