15 tipů na dárky pro rybáře, co se zaručeně setkají s úspěchem

rybář se štikou

[obsahova-navigace]

Ze statistik vychází, že je v České republice zhruba 400.000 rybářů a téměř 24.000 rybníků. Máte mezi svými blízkými rybáře i vy a chcete mu dát dárek, který dotyčnému ještě více zpříjemní chvíle strávené u vody? Pak pravděpodobně hledáte odpověď na otázku, jaké jsou ty nejlepší vánoční dárky pro rybáře. My jsme si na tento dotaz posvítili a přinášíme vám hned patnáct tipů na vánoční dárky pro rybáře. V našem seznamu nechybí takzvané rybářské „stálice“, vtipné dárky pro rybáře a v neposlední řadě zážitky pro rybáře. Ale dost řečí, pojďme se na tyto vánoční dárky blíže podívat.

návnada pro rybáře

Praktické vybavení pro úspěšný rybolov

Chcete udělat radost někomu z rodiny či přátel, kdo tráví rád svůj volný čas na rybách? Jestliže rybaření příliš nerozumíte, vsaďte na praktické věci, jako jsou rybářská křesla, tašky, navijáky a pruty. Pro obohacení sbírky rybářského vybavení vyzkoušejte nejrůznější vychytávky – třeba hlásiče záběru. Ty ocení i náročnější rybáři. 

Věděli jste, že… si můžete pořídit veškeré rybářské vybavení přes cashback? Je to služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět.

Využijte cashback

hlásič záběru

Foto produktu: Muziker

1.) Hlásiče záběru upozorní na každý úlovek

Velmi šikovným pomocníkem každého rybáře jsou hlásiče, které při záběru zapípají, a upozorní tak rybáře na úlovek. Může se tedy s klidem vzdálit od prutu. Nejlevnější hlásiče záběru stojí necelé 200 Kč. Nejdražší sady hlásičů, které jsou určené těm nejnáročnějším rybářům, stojí i více než 23.000 Kč. 

  • Cena: cca 200 – 23.000 Kč
  • Až 3% cashback na Muziker.cz

rybářská taška

Foto produktu: Narybolov

2.) Rybářská taška, do které se vejde všechno vybavení

Dárek, který zaručeně ocení každý vášnivý rybář? Nová rybářská taška nebo brašna. Pořídit můžete třeba brašnu na navijáky, praktickou ledvinku nebo termotašku. Mezi rybáři je například velmi oblíbená univerzální taška CamoCODE Cube Medium, která je určena k uložení libovolného rybářského příslušenství. 

  • Cena: 473 Kč (po registraci 449 Kč)
  • K dostání na Narybolov.cz

rybářská židle

Foto produktu: AZfishing

3.) Rybářské křeslo nebo lehátko. Čemu dáte přednost?

Jak mít při rybaření co největší pohodlí? Tím, že svému blízkému pořídíte nové rybářské křeslo nebo lehátko. Rybářská křesla jsou dostupná hned v několika cenových kategoriích. Nejlevnější rybářské stoličky se pohybují okolo 200 Kč a nejdražší prémiová rybářská lehátka stojí i přes 16.000 Kč. 

  • Cena: cca 200 – 16.000 Kč
  • Až 8% cashback na AZfishing.cz

rybaření

Dárky pro opravdu zapálené rybáře

Rybaří váš partner nebo táta tak nadšeně, že jede na ryby každou svou volnou chvilku? Rybaření je pro mnohé velkým koníčkem a provozují ho mladí, staří, ženy i muži. Jde o skvělou relaxaci v přírodě, která pomáhá utřídit myšlenky. A k tomu se hodí i další vymoženosti na ryby. Třeba kávovar, rádio nebo čelovka.

Tip! Vybrali jste si kvalitní rybářské vybavení, které vyžaduje větší investici? Pokud zrovna nemáte našetřenou danou částku, financování můžete vyřešit rychlou online půjčkou. Porovnejte nejlepší nabídky od bankovních i nebankovních společností nezávazně zde:

Porovnej půjčky

kávovar

Foto produktu: 4camping

4.) Cestovní kávovar pro zahřátí na rybách

Přemýšlíte nad tím, čím obdarovat svého blízkého, který je nadšencem rybolovu a zároveň milovníkem kávy? Co mu dát dárek, díky kterému si může oblíbenou kávu vychutnat i u rybníka? Tím dárkem není nic jiného než cestovní kávovar. A jaká je cena tohoto šikovného pomocníka? 

  • Cena: cca 500 – 5.000 Kč
  • Až 8% cashback na 4camping.cz

časopis ryby

Foto produktu: Send

5.) Předplatné časopisu pro rybáře

Pokud chce mít rybář, kterého se chytáte obdarovat, přehled o tom, co se ve světě rybaření děje, bude tím pravým dárek předplatné časopisu. Například můžete koupit roční předplatné časopisu Český rybář.

  • Cena: 840 Kč
  • K dostání na Send.cz

čelovka

Foto produktu: Emos

6.) Voděodolná čelovka pro pohodlné svícení za tmy

Někteří rybáři u rybníků tráví nejen dny, ale také noci. Jak si v přírodě posvítit? Odpověď nabízí čelovka, která během večerů zajistí dostatek světla. Cena voděodolných čelovek se pohybuje okolo 300 až 500 Kč.

  • Cena: 439 Kč
  • Až 3% cashback na Emos.cz

radio

Foto produktu: Okay

7.) Přenosné rádio pro poslech hudby i mluveného slova

Někdy je čekání na záběr opravdu dlouhé. Jak ho zkrátit? Poslechem hudby. Není divu, že přenosná rádia patří k jedněm z nejoblíbenějších dárků pro rybáře vůbec. Využití ale nemají jenom u rybníka, ale taky třeba při práci na zahradě. A jejich cena? 

  • Cena: 511 Kč
  • Až 5% cashback na Okay.cz

stany

Foto produktu: AZfishing

8.) Rybářský přístřešek ochrání proti nepřízni počasí

Při delších pobytech u vody přijde každému rybáři jistě vhod rybářský přístřešek, který rybáře ochrání před deštěm nebo před ostrým sluncem. Cena přístřešků většinou začíná na 2.500 Kč. Cenově dostupnější variantou je rybářský deštník, jehož cena začíná cca na 500 Kč.

hračka ryba

Vtipné dárky pro rybáře

Chcete obdarovaného o Vánocích nejenom potěšit, ale taky pobavit? V tom případě jsou následující řádky věnované právě vám. Najdete v nich tipy na vtipné vánoční dárky pro rybáře, které pořídíte už od pár desítek korun.

Tip! Líbí se vám více malých drobností na rybaření, ale dohromady je to víc, než si můžete dovolit? Máte před výplatou, ale slevy jsou tak lákavé? Využít můžete kreditní kartu. Ty nejlepší nabízí bezúročné období až na 55 dní.

Podívejte se na kreditky

nůž

Foto produktu: Bonami

9.) Nůž „rybička“ se hodí v každé situaci

Hledáte vtipný dárek pro kolegu nebo třeba kamaráda, který rád rybaří, ale chcete se vlézt do pár stovek? Co takhle pořídit kapesní zavírací nůž známý pod názvem rybička, který získal kvůli tomu, že má tvar ryby?

polštář ryba

10.) Polštář ve tvaru ryby

Čím vyzdobit domov milovníka rybolovu? Krok vedle neuděláte, pokud rybáři pořídíte originální polštáře vyrobené jako věrné repliky ryb. Tyto vtipné polštáře jsou dostupné hned v několika velikostech a samozřejmě můžete zvolit i oblíbenou rybu, třeba kapra nebo okouna. 

ponožky

Foto produktu: Dedoles

11.) Ponožky s rybářským motivem

Jaký dárek by pod stromečkem rozhodně neměl chybět? Přece ponožky. Dnes je výběr hravých pánských ponožek opravdu bohatý a výjimkou nejsou ani ponožky, které jsou speciálně vytvořené pro rybáře. Vyjímá se na nich totiž motiv ryb. Nejedná se jen o vtipný, ale také cenově dostupný dárek. Ponožky s motivem rybolovu najdete například na stránkách Dedoles, kde můžete také pořídit boxerky se stejným motivem. 

triko

Foto produktu: Bezvatriko

12.) Tričko pro rybáře se zábavným potiskem

Zůstaňme ještě chvíli u měkkých dárků. Mezi oblíbené vánoční dárky pro rybáře, které pořídíte už za několik set korun, patří trička s vtipným nápisem. Zvolit můžete třeba pánské tričko s nápisem Mám to na háku, které je dostupné hned v několika barvách. 

manboxeo

Foto produktu: Manboxeo

13.) Dárková bedna s páčidlem

Chcete, aby měl rybář, kterého plánujete obdarovat, radost nejen ze samotného dárku, ale také z jeho rozbalování? Pak se přímo nabízí dárková bedna pro rybáře s páčidlem, která obsahuje na základě zvolené varianty 11 nebo 14 produktů. V bedně se ukrývají především nástrahy a krmítkové směsi. 

otec se synem na rybách

Zážitkové dárky pro rybáře

V našem seznamu dárků pro rybáře nemohou chybět ani zážitky, které rybáři bezesporu ocení. Mezi ty oblíbené patří například kurz přípravy ryb nebo nejrůznější pobyty u rybníků. Pojďme se tedy na zážitkové dárky pro rybáře podívat blíže.

Tip! Využijte slevové kódy a mějte z nákupu ještě větší radost. Nejen, že pořídíte super dárky, ale navíc ušetříte až 90 % z ceny.

kurz přípravy ryb

Foto produktu: Firmanazazitky

14.) Nezapomenutelný kurz přípravy ryb

Že by si váš blízký někdy rád rybu nejen ulovil, ale taky si na ní pochutnal? V tom případě mu jistě uděláte radost kurzem přípravy ryb. Ten celoročně probíhá v Bečvě nad Teplou a trvá tři hodiny. 

lipno

15.) Pobyt pro rybáře na přehradě Lipno

Jaký dárek může být pro rybáře lepší než chytání ryb? A co takhle rybaření skloubit s odpočinkem a hezkým ubytováním? Na internetu najdete řadu pobytů s možností rybolovu. Například penzion Eliška Lipno nyní nabízí třídenní pobyt pro rybáře přímo s ubytováním na Lipně pro dvě osoby.

Vybrat vánoční dárky pro rybáře nemusí být vůbec jednoduché. Věříme ale, že s naší dávkou inspirace zvolíte takový dárek, který vašemu blízkému pod stromečkem vykouzlí úsměv na tváři a perfektně se mu trefí do vkusu.

Další tipy na…  vánoční dárky pro partnera, tatínka nebo dědečka, najdete v našich článcích:

15 tipů na dárek pro přítele, se kterými vyhrajete Vánoce
Tipy na levné dárky pro muže, se kterými se vejdete do 300 Kč
15 x chytré dárky pro muže: Technologické vychytávky, které si zamiluje