10 levných destinací, kde oslavit Silvestr u moře

silvestr u moře

[obsahova-navigace]

Zapomeňte na drahé exotické země. Oslavit Silvestr u moře a nezruinovat vlastní rozpočet je možné. Chce to jen vybírat opatrně a snažit se využít všech možných akcí. Moře nemáme přece tak daleko. A i když tam nemusí být zrovna vedro, odlišná atmosféra rozhodně bude stát za to. Podívejte se na destinace, které jsme pro vás vybrali. Užijte si pohodové svátky bez stresu, bez uklízení a bláznivého českého počasí. Přidáváme i několik tipů, jak se na Silvestra vydat dál a bez cestovky. I tak se totiž dá prožít zajímavý Silvestru u moře.

silvestr na pláži

Evropský Silvestr u moře 2022

Nejlevnější variantou jak oslavit Silvestr u moře jsou evropská pobřeží. A pokud chcete opravdu hodně ušetřit, podívejte se na pobyty, kde je vlastní doprava. Pokud nepojedete sami, může to i při dnešních cenách pohonných hmot být cenově zajímavé.

kanárské ostrovy

1.) Silvestr na Kanárských ostrovech

Doslova na dosah ruky máme ostrovy patřící Španělsku. Silvestr můžete oslavit na pláži, ale na koupání to bude jen pro ty otužilejší. Na druhé straně můžete procestovat ostrovy, užít si nádhernou přírodu sopečného původu i skvělou kuchyni.

silvestr v Chorvatsku

2.) Silvestr v Chorvatsku

K moři se dá pohodlně dojet i autem. Oblíbené místo letních dovolených, může být zajímavou silvestrovskou destinací. Vyzkoušejte Silvestr u moře v jižním Chorvatsku. V prosinci je tam celkem příjemně. Můžete si ťuknout skleničkou na pláži a během dovolené prozkoumat nádherné památky. S vlastní dopravou je to Silvestr za velice příznivé ceny.

silvestr v benátkách

3.) Silvestr v Itálii (Benátky)

Tento Silvestr neslibuje horké pláže plné lehátek a deštníků. I když po pláži se také můžete projít. Je to spíše příslib netradičně stráveného konce roku v romantických historických kulisách Benátek. S vlastní dopravou to může být i hodně finančně zajímavé.

silvestr v turecku

4.) Silvestr v Turecku

Země, která je na pomezí Evropy a Asie nejen geograficky, ale také kulturně. Mnozí z nás ji milují. Má šmrnc exotiky, ale služby odpovídají evropským standardům. A vyrazit na dovolenou do Turecka můžete klidně i na Silvestra.

silvestr na maltě

5.) Silvestr na Maltě

Středomořský ostrov Malta je dalším z možných silvestrovských cílů, které jsou poměrně finančně dostupné. Kromě krásných pláží si zde užijete také obrovské množství památek a bohaté historické zajímavosti.

gdaňsk večer

6.) Silvestr u polského Baltu

Pokud netrváte na tom, že se chcete na Silvestra aspoň trochu ohřát, bude vám stačit vůně moře a severská romantika, doporučujeme vydat se k Baltskému moři. Možná vás překvapí, jak krásný je to kout světa. Bonusem jsou velice příjemné ceny.

silvestr kapverdy

7.) Silvestr na Kapverdských ostrovech

Stále ještě evropská destinace ale už plně voní exotikou. To jsou Kapverdy. V zimě je tady hodně příjemná teplota a ceny jsou stále velice dostupné.

novoroční ohňostroj

Exotický Silvestr u moře

Na dovolené lítáme tradičně na sever Afriky. Ti movitější z nás se mohou pustit i níže. Více do středu Afriky, kde zažijí pravou divočinu, safari, ale i nádherné hory. Za cenově stále dostupnou exotikou se ale můžeme vpravit i na střední východ.

silvestr v Egyptě

8.) Silvestr u Rudého moře

Egypt je oblíbenou zemí, kde můžeme trávit nejen letní dovolenou. Dá se zde krásně oslavit i Silvestr u moře.

  • Denní teploty přelom roku: 19 – 25 °C
  • Cena za 8 dní: od 20 000 Kč (v závislosti na kvalitě hotelu a službách)
  • Cestovní pojištění do Egypta: cena od 13 Kč/den
  • Cestovatelský průvodce: Jak do Egypta bez cestovky?

silvestr v maroku

9.) Silvestr v Maroku

I když s během roku dá letět do Maroka na cenově dostupnou dovolenou, na konci roku ceny stoupají. Můžete-li si ale trošku připlatit, čekají vás nezapomenutelné oslavy konce roku. Můžete poznávat místní zvyky, kulturu i historii, ale také si užít bohatou marockou kuchyni.

  • Denní teploty přelom roku: 14 – 17 °C
  • Cena za 8 dní: od 25 000 Kč (v závislosti na kvalitě hotelu a službách)
  • Cestovní pojištění do Maroka: cena od 17 Kč/den
  • Cestovatelský průvodce: Co dělat v zimě v Maroku?

silvestr v dubaji

10.) Spojené arabské emiráty

Arabský svět se nám otevírá. Emiráty milujeme během léta, ale můžeme si zde užít i báječnou zimní dovolenou. Jen počítejte, že během největších svátků roku si budete muset trochu připlatit. Přesto se dají najít zájezdy, kde se cena all inclusive pohybuje pod 30 000 Kč.

silvestr 2022

5 tipů na skutečně nepředražený Silvestr u moře ve vzdálenějších zemích

Předchozí tipy byly na zájezdy, které jsou alespoň z části organizované různými cestovkami nebo agenturami. Pokud chcete ale opravdu hodně ušetřit a zároveň oslavit Silvestr někde ve vzdálenějších destinacích, nemůžete spoléhat na Silvestr u moře last minute. Musíte se začít připravovat dopředu.

1.) Jak na levné letenky?

Klidně i téměř rok dopředu začněte vyhlížet letenky v akcích. Na všech možných portálech se čas od času objeví zajímavé nabídky. A když už se nepoštěstí super akce, nakupujte letenky s cashbackem. Každé procento, které se vátí zpět, se počítá.

Tip! Lidé jako vy často využívají letenkové cashbacky u následujících prodejců:

* Lufthansa.com – letenky s cashbackem 1 %
* Eurowings – levné přímé léty s cashbackem 1,5 %
* Kiwi.com – vyhledávač letenek, cashback 3 %

2.) Jak na nízké cestovní náklady?

Chcete ušetřit? Nesmíte se bát přestupů, místní hromadné dopravy, ani jednoho malého zavazadla. Odměnou vám bude zajímavá země a autentické zážitky, které byste s cestovkou neměli šanci prožít.

3.) Jak dovolenou načasovat?

Chcete –li se vydat do exotiky, leťte dříve než mezi vánočními svátky. Na konci roku je doprava vždy nejdražší. A i při delším pobytu máte šanci dohodnout si lepší cenu ubytování, než byste zaplatili za pár nocí okolo Silvestra.

4.) Jak ušetřit na jídle?

Využijte místní restaurace a bistra a také si uvařte sami. Osobní kontakt s prodavači a trhovci vás ještě lépe vtáhne do autentické atmosféry oblasti.

5.) Jak ušetřit na ubytování?

Zapomeňte na drahé hotely, kam jezdí organizované zájezdy. Fajn a levné ubytování seženete online. A ještě můžete ušetřit s cashbackem.

Tip! Ubytovací cashbacky nemusíte nikde složitě hledat, vyzkoušet můžete například:

* Booking.com – ubytování po celém světě, cashback 4 %
* Agoda.com – ubytování v Asii, cashback až 2 %
* HotelsCombined.com – hotely po celém světě, cashback 3,5 %

zimní cestování

Základní výbava cestovatele

Každý cestovatel potřebuje mít v pořádku cestovní dokumenty, kreditní kartu a cestovní pojištění. Všechno ostatní se většinou dá celkem pohodlně zařídit téměř všude v civilizovaném světě.

1.) Cestovní pas

Musí být samozřejmě platný. Pozor, některé země vyžadují, aby byl platný ještě minimálně půl roku po vstupu do země. Na druhé straně do zemí Schengenu se dostanete i na klasickou občanku.

2.) Kreditní karta

Musí být samozřejmě mezinárodní. Proč ji mít? Mnoho hotelů a půjčoven vám bez kreditní karty neposkytne své služby. Je to také bezpečnější způsob placení, než debetní kartou. Při případném zneužití je vybrán pouze kreditní rámec, což jsou zároveň peníze banky.

Tip! Podívejte se, jaké kreditky teď nabízí nejrůznější banky, která má bezúročné období až 55 dní a kde budete mít minimální cashback ve výši 30 %.

Podívejte se na kreditky

3.) Cestovní pojištění

Nezbytnost pro každého cestovatele. A je jedno jestli vyrážíte na krátký víkendový pobyt, nebo za hranicemi toužíte strávit několik týdnů. Bez pořádného pojištění se můžete dostat do situací, kdy se levná dovolená promění v drahou noční můru.

Tip! Spočítejte si, na kolik vás přijde cestovní pojištění do vaší vysněné destinace:

Spočítejte si cestovko

Pokud si nejste jistí pobytem u moře na Silvestra, co vyrazit za hranice aspoň během adventu? Můžete jet k slovenským sousedům na adventní trhy, podívat se na rozsvícení vánočního stromu v některé zajímavé destinaci nebo se vypravit za vánoční atmosférou do nejhezčích vánočních domů a muzeí.