Co je IPTV televize a jak vybrat tu nejlepší?

iptv

[obsahova-navigace]

Určitě ji znáte, jen možná nevíte, že nese označení IPTV televize. Rozvoj a rozšíření výkonného internetu přineslo nové možnosti zábavy. A k té patří i televize, které můžete přijímat díky internetovému připojení. Označení IPTV je zkratka televize šířené pomocí internetového protokolu. Podívejme se, jaké IPTV televize jsou v Čechách dostupné, jaké jsou jejich výhody i jak si vybrat tu nejlepší.

iptv

Jak funguje IPTV televize a jaké jsou její výhody?

Ne každé televizní vysílání na internetu je IPTV televize. Můžete znát například vysílání ČT24, které je on-line dostupné. To není IPTV televize. I když totiž IPTV využívá internet k šíření signálu, běží její signál po privátní části sítě. IPTV má oproti klasické kabelovce nebo satelitní televizi spoustu výhod. Pro úplnost jsme ale připsali i její nevýhody.

Výhody IPTV televize

  • Nemusíte se dívat jen na to, co se právě vysílá.
  • Pokud máte dostatečně kvalitní internetové připojení, odměnou bude vyšší kvalita obrazu.
  • Nejrůznější služby – možnost sledovat zpětně již odvysílané pořady, bohatá videotéka, prostor pro nahrávání pořadů.
  • Širší nabídka programů než u klasické televize.
  • Není potřeba TV anténa ani satelit.
  • Lze sledovat na různých zařízeních.

Nevýhody IPTV televize

  • Bez stabilního internetu nelze IPTV sledovat.
  • U starších televizí potřebujete zařízení na příjem IPTV (set-top box, herní zařízení atp.)
  • Je potřeba si IPTV zaplatit, IPTV není dlouhodobě zdarma.
  • Počet zařízení, na kterém ji lze sledovat najednou, bývá omezen.

Tip! Před tím, než se pustíte do výběru dalšího elektronického zařízení do domácnosti, ujistěte, že odbíráte elektřinu od nejlevnějšího dodavatele ve vašem kraji:

Najděte nejlevnějšího dodavatele

mobilní televize

Na jakých zařízeních lze sledovat IPTV televizi?

I když je IPTV televize opravdu hodně lákavou záležitostí, není nutné hned vyhazovat starou televizi. Pokud si ji chcete ponechat, je potřeba k ní zakoupit zařízení, které umožní připojení k internetu a příjem IPTV televize. Může to být set-top box, ale také herní zařízení jako je například xBox. Sledovat IPTV lze na smart televizi, počítači, notebooku, tabletu i mobilu.

Tip! Ideálním řešením pro bezvadný příjem IPTV televize je moderní smart televize. V těchto eshopech ji seženete s výhodným cashbackem:

* Okay.cz – až 5 % z nákupu zpět
* LGshop.cz – až 5 % z nákupu zpět
* Philips.cz – 5 % z nákupu zpět

iptv

Jaké IPTV televize jsou v ČR dostupné?

Poslední roky, a možná také pandemie koronaviru, která nás uzavřela v našich domovech, přinesly velký rozvoj IPTV televizního vysílání. V ČR můžete vybírat z Lepší.TV, Telly, Vodafone TV, T-Mobile IPTV, Nordic TV, Kuki, Sledování TV, O2 TV či Skylink Live TV.

Tip! Nová smart televize i s předplatným IPTV na celý rok může být zajímavým dárkem. Pokud to přesahuje aktuální rozpočet, můžete nákup uhradit z kreditky nebo rychlé bankovní půjčky:

Najděte nejlepší půjčku

sledování televize

Jak vybrat nejlepší IPTV televizi?

Většinou můžete vyzkoušet IPTV zdarma na nějaký omezený čas. Některé IPTV tuto službu nabízí po celý rok, jiné v sezónních akcích. V každém případě je to skvělý způsob, jak nejlépe vybrat televizi, která vám bude vyhovovat. Během bezplatného období můžete sledovat zpřístupněné kanály, vracet se ke starým dílům seriálů nebo přeskakovat reklamy. Otestujete si všechny funkce. Projdete televizní kanály a zjistíte, zda je tam dostatek vaší oblíbené zábavy.

  • Lepší.TV nabízí prvních 10 dní za 1 Kč
  • Telly má 14 dní zdarma na zkoušku
  • T-mobile TV GO na telefonu na 30 dní zdarma
  • Nordic TV k Zelenému tarifu internetu na 3 měsíce zdarma
  • Kuki TV 14 dní zdarma na vyzkoušení

Při výběru předplatného IPTV televize nezapomeňte přihlédnout i na potřeby ostatních členů domácnosti. Malé děti potěší pohádkové programy, puberťáky hudební televize a tatínka dostatek fotbalových programů. V úvahu vezměte i na kolika zařízeních najednou budete moci IPTV sledovat. Hádky o ovladač jsou totiž neskutečně otravné.