Nejlepší cestovní pojištění: která pojistka je pro vás ta pravá?

nejlepší cestovní pojištění

Tuto sezonu se pojišťovny skutečně předvedly a přišly se spoustou užitečných služeb a vychytávek. Jak si mezi touto lákavou směsicí vybrat? Cestovní pojištění vždy volte podle typu vaší zahraniční cesty. Nejlepší cestovní pojištění je vždy takové, které bude sedět na míru vašemu konkrétnímu zahraničnímu pobytu.

Jaké cestovní pojištění zvolit, pokud…

 

…jedete na dovolenou autem

Pokud nedáte dopustit na cestování do ciziny automobilem, nezapomeňte si pojistit asistenční služby k vozidlu. Jedná se o připojištění, které některé tuzemské pojišťovny nabízí. O co se jedná?

Představte si, že v cizině nabouráte, nebo se vám stane defekt na autě. Jak takovou situaci řešit v zemi, kde nikoho neznáte a neumíte místní jazyk? Pokud máte sjednané toto připojištění, pojišťovna vám zajistí příjezd automechanika na místo incidentu, opravu a odtah, a popřípadě i ubytování a náhradní dopravu.

Které pojišťovny tuto službu nabízejí, a za kolik? To snadno zjistíte, když si v našem porovnání cestovního pojištění zakliknete možnost Dovolená autem.

nejlepší cestovní pojištění

Porovnat ceny cestovního pojištění

 

…plánujete sportovat

Poklidné ležení na pláži vám nic neříká a v rámci vašeho zahraničního pobytu chcete vyzkoušet zajímavé sportovní aktivity? Ne na všechny se vztahuje základní nabídka cestovního pojištění, a musíte si je tudíž připojistit v rámci rizikových sportů. Do rizikových sportů obvykle spadá nejen surfing, bungee jumping a podobné adrenalinové sporty, ale některé pojišťovny považují za rizikové takové aktivity, jako je například jízda na koni nebo kolečkových bruslích, nebo vodní lyžování.

 

Volbu vaší cestovní pojistky byste tudíž měli přizpůsobit sportům, které na dovolené plánujete provozovat. V tom by vám mohla pomoct tato tabulka.

 

Provozovaná aktivita Které pojišťovny ji mají v základní nabídce (nemusíte se na ni připojišťovat)
Surfing Allianz, Uniqa
Vodní lyžování ČSOB, Allianz, Uniqa, Slavia
Windsurfing ČSOB, Uniqa
Jízda na koni, slonu či velbloudovi Slavia, ČSOB
Via ferrata Slavia (stupeň obtížnosti A), Axa
Potápění do 10 metrů Slavia, Uniqa, Axa

 

…chcete být skutečně dobře kryti

Toužíte po skutečně neprůstřelné pojistné ochraně? Řada cestovatelů se nechce stresovat myšlenkou, že by náklady na léčbu zdravotních problémů mohly přesáhnout limit léčebných výloh, a oni by tak museli část nákladů doplácet ze svého.

Právě z toho důvodu některé pojišťovny nabízí neomezené limity krytí. Jedná se o pojišťovnu Allianz a Union.

Kromě těchto dvou pojišťoven jsme v našem online porovnání našli pojišťovny, které sice nenabízí neomezený limit krytí, ale poměrně vysoké pojistné částky pro případ léčebných výdajů. Jedná se například o pojišťovnu Axa, která poskytuje krytí ve výši 500 mil. Kč, nebo ČSOB, nabízející limit léčebných výloh ve výši 15 milionů Kč.

 

 

…chcete kvalitně pojistit zavazadla

 

Někteří cestovatelé vyráží do ciziny pouze s malým kufříkem, do kterého si napakují „svých pár švestek.“ Někdo si však s sebou bere půlku šatníku, nebo drahou elektroniku (profesionální fotoaparát, dron, atd.)

Pokud patříte do druhé skupiny, zřejmě se budete poohlížet po kvalitnějším pojištění vašeho majetku. Nemá totiž smysl sjednat pojištění zavazadel na 10 000 Kč, když s sebou vezete foťák za 50 000 Kč.

Opět jsme nahlédli do našeho srovnávače a zjistili, které pojišťovny umožňují pojištění zavazadel na vyšší částky.

Pojišťovna Pojistný limit pro zavazadla
ČSOB pojišťovna 50 000 Kč
Axa 40 000 Kč
Union 40 000 Kč

Najít nejvýhodnější cestovní pojištění