Vybrali jsme 10 českých minipivovarů s nejlepším venkovním posezením. Nechte se inspirovat.

český minipivovar

[obsahova-navigace]

Minipivovarů přibývá, a věříme, že některý z nich vyrábí pivo, které si získá vaše srdce. Letní atmosféra navíc přímo vybízí k podvečernímu popíjení na hospodských zahrádkách. Spojte proto dvě příjemné věci do jedné a odhalte krásu českých minipivovarů.

pivovarský dvůr chýně

Foto: Pivovarský dvůr Chýně

1.) Pivovar Chýně

Minipivovar Chýně se nachází na místě bývalých hospodářských budov místního kláštera a vaří vlastní piva od roku 1992. Pivo se značkou Chýně v nabídce sice už poslední dva roky nenajdete, ale za to můžete ochutnat například světlý ležák 11°, OSTROFF 12° nebo tmavý speciál a další speciály podle aktuální sezóny z Falkenštejna. Na jaře je zde velmi vyhledávané skvělé bezové pivo.

Tip! Pokud si z návštěvy tohoto pivovaru chcete udělat celovíkendový zážitek, doporučujeme přespat ve 25 minut vzdáleném Pivotelu MMX. I ten má krásnou zahrádku a chlubí se i vlastním pivem. Hotel není úplně nejlevnější, proto si ubytování zarezervujte přes cashback, službu, která vám část utracených peněz vrátí zpět. Pivotel si můžete zarezervovat přes tyto cashbacky:

* Booking.com
* Agoda.com

pivovar clock

Foto: Pivovar Clock

2.) Pivovar Clock

Tento minipivovar v Potštejně se pyšní svou modernitou a v jeho znaku naleznete robota. Vaří výčepní i polotmavé pivo, ale jeho specializace je dokonalá žitná IPA piva. Vychutnejte si kousky tohoto pivovaru na jeho stylové zahrádce.

Starokladenský pivovar

3.) Starokladenský pivovar

Rodinný minipivovar Starokladno je vyhledáván pro své speciály. Hospůdka je příjemná a moderní a čepuje minimálně 7 druhů piv z celkových 14, které mají ve svém repertoáru. Prosluli pivem Černý Havíř 12,8°, které získalo tituly jako Zlatá pivní pečeť či pivo České republiky.

Hradní Pivovar Hustopeče

Foto: Hradní pivovar Hustopeče

4.) Hradní pivovar Hustopeče

Hradní minipivovar Hustopeče vás jistě osloví svou minizahrádkou, na které můžete posedět hned vedle pivních sudů, zatímco budete ochutnávat jejich pivní škálu od 10° do 15°. Rozhodně také vyzkoušejte jejich APA Velbloud.

Andělský pivovar

Foto: Andělský pivovar

5.) Andělský pivovar

I v Praze na Smíchově najdete minipivovar s krásnou zahrádkou a originálními pivy. Pokud vám bude venku až příliš parno, můžete pít i v jeho suterénní restauraci. Klasické ležáky i pivní speciály vám jistě přijdou k chuti.

 Volt - jablonecký pivovar

Foto: Volt – Jablonecký pivovar

6.) Volt – Jablonecký pivovar

Minipivovar Volt v Jablonci nad Nisou vám dodá tu správnou energii. Pokud například zavítáte k Jabloneckému moři, pak do svého programu zakomponujte i návštěvu Voltovny.

Pivovar filmových Postřižin

Foto: Pivovar filmových Postřižin

7.) Pivovar z filmových Postřižin

Pivovárek Dalešice známý z filmu Postřižiny si stále zachovává svou prvorepublikovou náladu a hravost. Přijďte posedět a popít pravé Postřižinské pivo na pivovarském dvoře a pořiďte si spoustu pěkných fotek i vzpomínek.

Minipivovar Beznoska Prosek

Foto: Minipivovar Beznoska Prosek

8.) Minipivovar Beznoska Prosek

Příjemná atmosféra u minipivovaru Beznoska vás nadchne hlavně svými „ejly”. Vyzkoušejte ejly všech chutí, nebo jejich 8° Motýle, či Cykloejl se sníženým obsahem alkoholu.

Pivovar Národní

Zdroj: Pivovar Národní

9.) Pivovar Národní

Pivovar Národní se pyšní největším venkovním posezením v centru Prahy. Ve vnitrobloku Voršilského kláštera najdete překvapivý klid a pohodu. Vaří zde pivo Czech Lion 10-13°, kterým chtějí ukázat sílu a tradici českého pivovarnictví.

Znojemský městský pivovar

Zdroj: Znojemský městský pivovar

10.) Znojemský městský pivovar

Tento pivovar navazuje na původní tradici vaření piva ve Znojmě. Nově má navíc otevřenou příjemnou zahrádku. Ochutnat zde můžete například klasické pivo 10 až 13°, nebo pivo tmavé či medové.

Tip! V případě, že výlet do Znojemského pivovaru spojíte i s návštěvou 30 minut vzdáleného rakouského pivovaru Zebedaus, nezapomeňte na cestovní pojištění. To si můžete pořídit do pár minut online a už od 7 Kč na den.

spočítejte si pojištění

Ať už budete letošní léto trávit jakkoli, pokud navštívíte některý námi vybraný minipivovar nebudete litovat a jistě si rozšíříte obzory a získáte nové chuťové zážitky, které české minipivovary dokáží vykouzlit.