Jak na výpověď životního pojištění? Postup krok za krokem a vzor ke stažení.

výpověď životního pojištění

[obsahova-navigace]

Dostali jste se do situace, ve které už nemáte peníze navíc a nemůžete splácet životní pojistku? Případně finance máte, ale nemáte nikoho, komu by byla vyplacena nebo jste se z jakéhokoliv jiného důvodu rozhodli, že už platit nechcete. Pak nastal čas pro výpověď životního pojištění.

výpověď životního pojištění

Alternativa pro výpověď životního pojištění

Pokud je pro vás platba za životní pojištění finančně příliš náročná, zkuste prvně navštívit svou pojišťovnu. Můžete si s nimi domluvit dočasné snížení pojistky. Většina pojišťoven tuto možnost umožňuje. Budete platit méně, ale stále budete alespoň částečně chráněni. Pokud podáte výpověď životního pojištění rovnou, může být pro vás pak těžší (a dražší) si ho znovu zřídit.

Tip! Co pojišťovny aktuálně nabízí v rámci životního pojištění a kolik vás to bude stát zjistíte v našem nezávislém porovnávači.

Porovnej nabídky pojišťoven

výpověď životního pojištění

Jak vypovědět životní pojištění?

Jestliže jste tedy rozhodnutí, že podáte výpověď životního pojištění musíte jako u jiných smluv dodržovat určité postupy. Písemná forma je zásadní pro výpověď životního pojištění. Tento dokument zpravidla najdete na internetových stránkách pojišťoven. Tuto smlouvu si můžete vytisknout a předpřipravit doma a pak jen zajít na pojišťovnu, nebo ji zaslat poštou.

Zajít přímo na pojišťovnu je samozřejmě nejjednodušší řešení. Vše zde s vámi vyřeší a vytisknout. Je ovšem pravda, že se vás mohou pokusit přesvědčit o jiných variantách, než je výpověď životní pojistky. Nezapomínejte, že pro výpověď je určitá výpovědní doba. Často je tato doba tříměsíční. Smlouvu můžete také bez větších problému vypovědět do 8 dnů od uzavření. Je tedy důležité podat výpověď životního pojištění včas, abyste nemuseli zaplatit za další období.

Ještě by se vám mohlo hodit…

* Jak dodanit zrušené životní pojištění?
* Životní pojištění k hypotéce: Praktický průvodce

výpověď životního pojištění

Co napsat v písemné žádosti pro výpověď životního pojištění?

Výpověď životního pojištění si můžete napsat i sami. Vzor výpovědi si můžete stáhnout níže.