Nejlevnější elektromobily na světě 2021

elektromobil 2021

[obsahova-navigace]

Časy, kdy v elektromobilech jezdilo jen pár vyvolených, a zbytek si klepal na čelo, jsou již dávno pryč. V současnosti již nejde o módní výdobytek, který spousta nechápala. O auta, v nichž jezdilo jen pár osob. Automobily s elektrickým pohonem jsou aktuálně velmi oblíbené a jezdí v nich spousta z nás. Zajímá vás, jaké nejlevnější elektromobily můžete sehnat? My to víme! Připravili jsme si pro vás seznam hned několika z nich.

elektromobily

Nejlevnější elektromobily a jejich kvalita

Jestliže netoužíte po elektromobilu, který se porouchá chvíli poté, co si jej pořídíte, doporučujeme vám podívat se po vozidlech z portfolia renomovaných značek, které mají široké servisní zázemí, oficiální dovoz, ale také prodejní podporu. Tato vozidla sice něco stojí, odměnou vám však bude společník, který s vámi zvládne projet nejen naši republiku, ale také zahraničí. Jaké nejlevnější automobily můžete koupit?

[youtube Wmj12MV5LVk]

1.) E Aixam potěší zejména mladé

Tento elektromobil, který patří mezi nejlevnější elektromobily, potěší zejména nejmladší řidiče. Spíše než o klasické vozidlo jde o „motorku“ s designem auta. I proto jej smíte řídit již od 15 let. Nejlevnější verze tohoto elektromobilu vás bude stát kolem 435 tisíc korun, nabídne vám za to pohonnou jednotku o výkonu osmi koní a síle 50 Nm. Vzhledem k maximální rychlosti 45 kilometrů za hodinu jde opravdu o vozidlo vhodné pro teenagery, kteří potřebují popojíždět po městě. Dle všeho by mělo vozidlo ujet na jedno nabití kolem 130 km.

[youtube 8lL-PVoBf-U]

2.) MINI SE – stylový vůz do města

Pokud se vám líbí design automobilů Mini Cooper, máte možnost pořídit si stylový městský vůz MINI SE, které spadá pod skupinu BMW. Tohle překvapivé vozidlo vám může nabídnout techniku modelu i3s, dojezd až 232 km na jedno dobití, ale také cenu 883 tisíc korun. Jde o vozidlo vhodné hlavně na jízdy po městě.

Tip! Před tím, než si povinné ručení pořídíte, porovnejte nabídky trhu a ujistěte se, že máte to nejvýhodnější. Pokud už povinné ručení máte, podívejte se, že neplatíte víc než musíte.

Porovnej povinné ručení

[youtube wzFCCxR3Pjo]

3.) DS 3 Crossback E-Tense i na delší cesty

S cenou těsně pod milion se vejdete do koupě DS 3 Crossback E-Tense. Jde o automobil s čistým a moderním designem, cenou 995 tisíc korun a elektromotorem o výkonu 136 koní, nemluvě o mnohem příjemnějším dojezdu až 320 km na jedno nabití. S tímto vozidlem se tedy nemusíte bát vyrazit ani na delší vzdálenosti.

[youtube NRI_K2VpK74]

4.) Fiat 500e vás mile překvapí

Elektrický Fiat 500e, jehož prodej byl zahájen v říjnu loňského roku, vás mile překvapí. Může vám nabídnout nejrůznější asistenční technologie, dojezd na jedno nabití činí až 320 kilometrů, což je opravdu příjemné zejména při cestách na větší vzdálenosti. Cena začíná na 929 tisících korunách.

[youtube VNyCnJ9u0UY]

5.) Honda e, aneb v jednoduchosti je krása

V jednoduchosti je krása, to vědí také v automobilce Honda. Ta totiž začala prodávat nový elektromobil s jednoduchým názvem „e“ a s ještě zajímavějším a jednodušším designem. Vozidlo má elektromotor o výkonu 136 koní a točivém momentu 315 Nm. Dle normy WLTP je dojezd na jedno nabití 222 kilometrů. Cena tohoto elektromobilu činí 900 tisíc korun.

Tip! Pokud hledáte nejširší a zároveň cenově nejvýhodnější výběr doplňků do auta, sáhněte po eshopu AliExpress.com. Ke každému nákupu tam navíc teď dostanete až 15% cashback – tedy vám vrátí až 15% z celkové ceny zpět.

[youtube fxL-1zstOO0]

6.) Volkswagen e-up do města i na venkov

Pokud hledáte menší automobil, který bude vhodná jak na cesty po městě, tak i po republice a ještě bude patřit mezi nejlevnější elektromobily, je pro vás Volkswagen tou pravou volbou. Tohle překvapivě malé auto vás překvapí dojezdem 260 km na jedno nabití a pohonnou jednotkou s výkonem 83 koní. Základní cena tohoto elektromobilu začíná na 449 900 korunách.

[youtube oqB9WHP5UKQ]

7.) Hyundai Kona Electric – skvělý poměr 

Pokud hledáte elektromobil, který bude mít skvělý poměr mezi cenou a kvalitou, je Hyundai Kona Electric tím pravým pro vás. Jde o první v České republice vyráběný sériový elektromobil, který vám může v základu nabídnout baterii o kapacitě 39,2 kWh a s elektromotorem o výkonu 136 koní, síle 395 Nm a dojezdem na jedno dobití až 289 kilometrů. Cena automobilu začíná na cca 850 tisících korunách.

Tip! Nezapomínejte že tu je i havarijní pojištění vozidla. Na rozdíl od povinného ručení vám v případě havárie, kterou zaviníte, pojišťovna uhradí škodu na vašem vlastním vozidle.

Porovnej havarijní pojištění

Jak vidíte, ceny elektromobilů jsou stále vyšší než u automobilů jezdících na benzin či naftu. V našem seznamu najdete nejlevnější elektromobily v ČR. Pokud však hledáte alternativu v podobě elektromobilu a nevadí vám, že jejich dobití trvá o něco déle než návštěva benzinové stanice, jistě neuděláte chybu, když si jedno z takových vozidel pořídíte. Co vy a elektromobily? Líbí se vám? Jaký na ně máte názor?