Malé domy na klíč do 1 milionu

malý dům

[obsahova-navigace]

Cena stavby jeden milion korun může být dosažitelná i pro jedince, kteří teprve začínají. Na malé domy na klíč mohou dosáhnout i rodiny s jedním dominantním příjmem, kde je žena na rodičovské dovolené a nějakou dobu na ní ještě zůstane. Je, ale otázkou, jaké bydlení za tuto sumu pořídíte. Na cestě za snem o vlastním domečku vás čekají dvě zásadní překážky. První je zvládnout financování. Druhá překážka je náročnější, musíte najít pozemek, který bude vyhovovat a nebude stát mnohem více než plánovaný dům.

woQ4LaLiTKk

Jaké jsou malé domy na klíč do jednoho milionu?

I když jeden milion korun není malá částka, u bydlení může být velmi omezující. Vůbec ale není nereálná. Musíte jen počítat se skromnějšími rozměry nového bydlení a střídmější vybaveností. Na trhu je mnoho firem, které jsou schopny postavit klasický malý zděný domek s cenou kolem milionu, montované domky či modulové dřevostavby. Cestou mohou být různé alternativnější způsoby bydlení, jako jsou v posledních letech populární mobilní domy na kolech.

Víte, co je to tiny house? Toto trendy bydlení na minimálním prostoru není výsledkem finančního omezení, ale postoje k životu a životnímu prostředí. Přečtěte si, jak tiny house fungují a za kolik si takový domeček můžete pořídit.

hypotéka

Hypotéka pro rodinné domy do 1 milionu

Pokud nemáte dostatek volných finančních prostředků, je logickým řešením hypotéka. Můžete začít obcházet banky a zjišťovat jejich podmínky, nebo zůstaňte u počítače a podívejte se, jaké máte možnosti na současném hypotečním trhu. K sjednání hypotéky budete potřebovat dostatečný příjem, přehled současných výdajů, osobní dokumenty a dokumenty k případným půjčkám, které už máte.

Příklad hypotéky pro domy pro dva s pořizovací cenou kolem 800 000 Kč

Hypotéku pořizujeme na výstavbu domku, pozemek vlastníme a při vyjednávání využijeme možností portálu Porovnej24.cz.

 

Cena hypotéky Běžná splátka Vaše splátka sjednaná s pomocí Porovnej24.cz Měsíční úspora*
800 000 Kč 4 739 Kč 4 314 Kč 425 Kč

 

*Tuto úsporu můžete využít a spořit na další zvelebování bydlení. Vyberte si nejvýhodnější spořicí účet.

Tip! Jen málokterý člověk si v dnešní době může dovolit koupi domu za hotové. Pokud tedy hledáte hypotéku, nejdřív si porovnejte nabídky trhu, abyste se ujistili, že dostanete skutečně tu nejvýhodnější.

Porovnej hypotéky

pozemek

Najít dobrý pozemek je umění

Současný trh nabízí malé domky na klíč za příznivé ceny a ani hypotéku na výstavbu nejsou nedosažitelné. Velkým problémem je najít solidní pozemek za rozumné peníze. V okolí velkých měst, kde je nejvíce pracovních příležitostí, jsou slušné pozemky dávno rozebrány. A to co zbývá, je za velmi vysoké ceny. Krásné pozemky jsou k nalezení ve vzdálenějších lokalitách. Tady ale dramaticky roste finanční i časová náročnost dojíždění za prací. Ideální je nechat si dostatek času na hledání dobrého pozemku. Klidně i několik let a mezi tím spořit. A až se štěstí usměje a narazíte na dobrý pozemek bez zásadních vad, můžete uspořené peníze využít k jeho pořízení.

rodinný dům

Co když se rodina rozroste?

Život si můžeme plánovat, ale často nás překvapí svou vrtkavostí. Na začátku jste stavěli dům pro dva, ale náhle vás má být více. I tady je dobré být trochu předvídavý. Na trhu je spousta modulových domů, které se dají časem přifukovat. Jsou skvělé svou nízkou energetickou náročností a vysokou praktičností. S rostoucí rodinou zkrátka přistavíte další obytný prostor pomocí nového modulu.

Pořídit si malé domy na klíč není až tak složité, jak by se mohlo zdát. Je však nutné mít dostatečný příjem na získání hypotéky a najít vhodný pozemek. A volné pozemky, které by byly v hezkém místě, měly solidní zasíťování a nestály astronomické částky, jsou v současnosti největším problémem. Dejte si na hledání dobrého pozemku dostatek času. Může to být zásadní koupě vašeho života.