10+ tipů na nejlepší aplikace do mobilu, které vám usnadní život

mobilní aplikace

[obsahova-navigace]

Není nic otravnějšího, než obrazovka telefonu přeplácaná nespočtem béčkových aplikací, které jenom zbytečně zabírají místo a jsou vám k ničemu. V našem přehledu 10+ tipů na nejlepší aplikace do mobilu ale najdete opravdu jen to nej pro řidiče, do kanceláře, domácnosti, ke vzdělávání, pro hudebníky, aj. Nechte se inspirovat!

aplikace pro řidiče

1.) Waze – nejlepší aplikace pro řidiče

Už možná ani nepočítáte, kolik minut a hodin vašeho života jste ztratili při čekání v kolonách. Díky aplikaci Waze se o podobných nepříjemnostech dozvíte s dostatečným předstihem, tudíž se jim budete moc elegantně vyhnout. Waze shromažďuje informace o aktuálních dopravních nehodách a zácpách. Ušetřit můžete nejen čas, ale i peníze díky varováním o policejních hlídkách. Jedná se o unikátní shromaždiště autentických informací od samotných řidičů, tudíž tato aplikace si rozhodně zaslouží místo ve vašem mobilu.

Tip! Věděli jste, že si u nás můžete do minuty porovnat nejvýhodnější povinná ručení? ZDARMA vyzkoušejte naší kalkulačku zde:
Porovnej povinná ručení 

psaní zpráv

2.) Telegram – nejlepší aplikace na komunikaci

Pravděpodobně vás překvapí, že zde nevidíte Messenger. Telegram byl totiž v prvním čtvrtletí roku 2022 šestou nejstahovanější appkou, Messenger se umístil až na osmém místě. Oblíbenost Telegramu si získává na popularitě díky vysoké rychlosti, žádným velikostním limitům na odesílání příloh, zabezpečení proti hackerům, skupinovým chatům, do kterých se vejde až 200.000 kontaktů a synchronnímu využití na několika platformách zároveň. 100% tedy patří mezi zajímavé aplikace.

aplikace tinder

3.) Tinder – nejlepší seznamovací aplikace

Když se ocitnete single, zachrání vás Tinder – nejpopulárnější seznamovací appka na světě, která už propojila více než 30 miliard párů. Pro samotáře a introverty, kteří se těžko seznamují, je to nejlepší aplikace pro Android i iPhone. Takže Swipe Right!

záchranka

4.) Záchranka – appka, co zachraňuje životy

Nejlepší aplikace do mobilu je bezesporu taková, která vám zachrání život. Doslova. Záchranka vám pomůže v případě autonehody a dalších situací, které vyžadují okamžitý příjezd záchranné služby. Jakmile zmáčknete tlačítko, aplikace do 3 sekund odešle záchranným složkám informace o vaší poloze. Poté normálně zatelefonujete a popíšete vaši situaci. Ovšem oproti běžnému telefonátu na linku 155 máte výhodu, že nemusíte zdlouhavě popisovat vaši lokaci (což se hodí pro případy, kdy si přesně nepamatujete, kde jste, nebo jste kvůli úrazu dezorientovaní). Aplikace umožňuje i bezhlasovou variantu přivolání pomoci.

Tip! Život máme všichni jenom jeden. Nenechte v případě fatálního úrazu rodinu na holičkách, zajistěte si životní pojištění!
Spočítejte si životní pojištění

spendee

5.) Spendee – šetřící appka

Připadá vám, že k vám vaše výplata chodí jen na návštěvu, ani se nenadějete a je pryč? Pokud chcete z vašeho platu ušetřit víc peněz, vyzkoušejte Spendee. Tuto aplikaci můžete pohodlně napojit na váš bankovní účet, tudíž snadno uvidíte, na jaké účely vynakládáte nejvíc peněz a na jakých položkách můžete nejvíc ušetřit.

Tip! Přestože my v Porovnej24.cz žádnou mobilní aplikaci nemáme, náš web je pohodlně použitelný pro mobilní telefony. A úspora, kterou porovnáním našich cen můžete ušetřit, není zanedbatelná – v roce 2022 můžete porovnáním všech našich produktů ušetřit přes 50 000 Kč. Začněte například s následujícími položkami:
* Ušetřete 2 100 Kč na povinném ručení
* Ušetřete až 9 157 Kč na elektřině
* Ušetřete až 7 352 Kč na plynu

aplikace recepty

6.) SuperCook – top aplikace na recepty

U šetření ještě chvíli zůstaneme. Je vám pokaždé líto, když musíte vyhodit okoralá rajčata, prošlá vejce nebo zbytky masa? Toto plýtvání můžete zastavit díky užitečné aplikaci SuperCook. Jednoduše nahlédnete do ledničky a zjistíte, jaké jídlo máte k dispozici. Tyto ingredience zadáte do této užitečné aplikace – ta vám najde chutné recepty v češtině nebo jiném zvoleném jazyce. S tímto pomocníkem si už nikdy nepokladete otázku: „Co mám dneska vařit?“

aplikace Budhify

7.) Buddhify – nej meditační aplikace

Chtěli byste být vyrovnanější a šťastnější? Při slově meditace si mnozí lidé vybaví budhistický klášter a mnichy, kteří se na dlouhé hodiny noří do stavu bez myšlenek. Podobného stavu mysli můžete dosáhnout i v rušném velkoměstě. Aplikace Buddhify kombinuje prvky klasické meditace a mindfulness. Jedná se o krátké, zhruba pětiminutové meditace během dne, které můžete praktikovat kdekoliv. Třeba při čekání na úřadě nebo cestou tramvají.

duo lingo

8.) Duolingo – nejlepší appka na jazyky

Jak dlouho si už říkáte, že se chcete zlepšit v angličtině, nebo se naučit úplně nový jazyk? Jedním ze způsobů je zapsat se do jazykového kurzu. Nevýhodou této varianty je jeho finanční nákladnost a nižší časová flexibilita (na jazykovém kurzu musíte být přítomni každý den v určitý čas na určitém místě). S Duolingem je to jiné. Jedná se o mobilní aplikaci, ve které absolvujete jednotlivé jazykové lekce, plníte úkoly a zdokonalujete se v daném jazyce.

Výhodou je jeho bezplatnost a také možnost studovat kdykoliv a na jakémkoliv místě (cestou tramvají, při čekání ve frontě v supermarketu, apod.). Duolingo patří mezi nejlepší aplikace do mobilu na studium jazyků  – v současné době jej využívá přes 300 milionů uživatelů.

výprodej v obchodě

9.) Kupi.cz – aplikace na slevy v obchodech

Připadají vám ceny v supermarketech předražené? Naučte se způsob, jak zboží vždy nakoupit ve slevové akci. Nejlepší aplikace na slevy Kupi umí najít zajímavé cenové nabídky. Jednoduše zadáte kategorii zboží, které máte v plánu koupit (maso, zelenina, kosmetika, a další) a Kupi vám najde, ve kterých supermarketech na tyto produkty mají akci.

Tip! Už jste slyšeli o cashbacku? Cashback je služba, ve které dostáváte peníze za každý nákup zpět! Podívejte se na cashback 

shazam

10.) Shazam – aplikace na vyhledávání písniček

Stává se vám, že z rádia zaslechnete písničku, která se vám okamžitě zalíbí? Nyní nastává zapeklitý problém – jak zjistit její název, abyste si ji mohli najít na internetu a stáhnout do mobilu? S aplikací Shazam je to snadné – jednoduše váš mobil přiblížíte k reproduktoru, ze kterého hraje hudba, a aplikace písničku identifikuje.

appka na čtení

11.) Pocket – zajímavé články na potom

Možná se vám stává, že při brouzdání po sociálních sítích často narazíte na zajímavá témata článků. A zrovna tehdy, když nemáte vůbec čas si je přečíst. A pak se v průběhu dne setkáváte se situacemi, kdy máte naopak času habaděj (například při cestě dopravním prostředkem). Co takhle tyto dvě situace propojit? Pocket vám uloží články, které vás zaujaly natolik, že byste si je chtěli později přečíst. 

Tip! Máte obavy z vysoké spotřeby mobilních dat? Porovnejte si nabídky operátorů s naší kalkulačkou. Možná najdete výhodnější tarif!
Porovnej nabídky operátorů 

netflix v mobilu

12.) Netflix – nejlepší na filmy a seriály

Netflix se letos umístil v top desítce aplikací s největším počtem aktivních uživatelů. A není se čemu divit – za 199 Kč měsíčně dostanete přes 3600 filmů a 1800 legendárních seriálů. Král online zábavy ale nevládne trhu jen díky sledování populárních snímků, pro velkou spoustu mladých lidí je to i způsob, jak se naučit mluvenou angličtinu na jedničku!

Souhlasíte s naším žebříčkem nejlepších aplikací 2022? Nebo máte jiný názor? Podělte se o něj dole v komentářích! Nápady na zajímavé nebo chytré aplikace rádi zařadíme.

Ještě by se vám mohly líbit… naši další průvodci světem mobilních aplikací:
* Aplikace, se kterými najdete svůj vůz nejen na parkovišti
* 20 x nejlepší hry na mobil zdarma pro Android i iPhone
* Nej appky, které šetří nebo spoří peníze!