Nejlepší dárky do 1000 Kč, které ocení úplně každý

dárky

[obsahova-navigace]

Podle průzkumu z loňského roku většina oslovených plánovala za vánoční dárky utratit něco mezi 2500 Kč až 5000 Kč. Pokud bychom tedy brali v potaz, že lidé často nakupují dárky k Vánocům pro více členů rodiny nebo pro přátele, dostali bychom se na částku okolo tisícovky za osobu. Zaměřili jsme se proto na dárky do 1000 Kč, které obdarované rozhodně nezklamou. Pusťte se tedy do čtení a nasajte vánoční inspiraci.

vánoce

Tipy na dárky do 1000 Kč

V následujících řádcích na vás čeká hned 10 tipů na dárky, které pořídíte do 1000 Kč. Ať už hledáte tipy na vánoční dárek pro kamarádku, partnera, sestru, rodiče nebo třeba prarodiče, jste tu správně. Třeba budete mít po přečtení tohoto článku všechny vánoční dárky vyřešené. 

vánoční balíčky

Vánoční gastro dárky plné chutí

Starou, přesto osvědčenou klasikou, jsou stále vánoční balíčky. Ideálně ty plné dobrot. Pokud si tedy marně lámete hlavu, jaký dárek vybrat, vytvořte balíček na míru pro jakéhokoliv člena rodiny, kolegy z práce nebo své přátele. V nabídce eshopů jsou už také předpřipravené varianty nejrůznějších tematických balíčků, díky kterým budete mít po starostech. 

Tip! Vyzkoušejte náš vánoční plánovač a mějte přípravy na Vánoce pod kontrolou.

jídlo

1.) Balíček pro chladné zimní večery

Co má řada z nás ráda na zimních večerech? Když se můžeme zachumlat do deky, vzít si do ruky knížku a popíjet oblíbený teplý nápoj. Zpříjemněte svým blízkým zimní večery tím, že jim vytvoříte zimní balíček. Ten se může skládat třeba z knížky, krásného hrnečku, dobrého čaje a voňavé svíčky. Součástí balíčku může být i luxusní čokoláda nebo hřejivá deka, kreativitě se meze nekladou. Nakoupíte třeba tady:

dárkový koš

2.) Balíček dobrot

Když už jsme u těch balíčků, rozhodně bychom neměli vynechat ani balíček, který je složený z oblíbených dobrot obdarovaného. Může se jednat například o několik čokolád, balíček pečených čajů nebo balíček složený z prémiových sýrů a salámů. Mnoho lidí nám dá jistě za pravdu, že nejlepší dárky jsou ty, které se dají sníst.

termoska

3.) Stylová termoska

Skvělý vánoční dárek, jenž může obdarovaný využívat po celou zimu? Termoska, do které si připraví oblíbený čaj nebo třeba kávu, a bude mít vždycky po ruce horký nápoj, který ho v chladných zimních dnech zahřeje. Dnes je na trhu k dostání nespočet designových termosek a termohrnků, které si obdarovaní zamilují nejen kvůli schopnosti udržet nápoje teplé, ale také kvůli vzhledu. K termosce můžete přibalit třeba sáček dobrého sypaného čaje.

balení vánočních dárků

Klasické dárky nejen pro ženy

Pro ženy je nákup dárků jednodušší, výběr je opravdu široký. Ať už sáhnete po kosmetice, parfému, knížce nebo oblečení, chybu rozhodně neuděláte. Jestliže chcete udělat radost rodičům či prarodičům, nadšení budou třeba z fotodárků, jako jsou fotoalba, hrnky s fotkou, ale potěší je i  pěkná rodinná fotka v rámečku.

Věděli jste, že... ty nejlepší kreditní karty nabízí bezúročné období na až 55 dní? Pokud tak potřebujete před Vánoci větší finanční polštář, můžete si ho jednoduše navýšit a splatit o téměř dva měsíce později.

Najděte nejlepší kreditku

fotokniha

4.) Fotoknihy

Fotoknihy, fotokalendáře a fotoobrazy vždy patřily, a pravděpodobně ještě dlouho patřit budou, k jedněm z nejoblíbenějších vánočních dárků vůbec. Obrovskému úspěchu se těší zejména u rodičů a prarodičů. Pokud tedy máte krásné fotky sebe nebo svých dětí, máte letos o Vánocích vystaráno.

parfémy

5.) Parfémy

Není překvapením, že parfémy patří k nejoblíbenějším dárkům vůbec. Vůně totiž prokazatelně zlepšují náladu. A oblíbená toaletní voda, parfémovaná voda nebo parfém zabalený v krásném flakónku udělá o Vánocích radost jak mužům, tak i ženám. Abychom vám výběr ještě více usnadnili, máme pro vás tipy na několik populárních vůní, které pořídíte do 1000 Kč v eshopech Notino.cz, Vivantis.cz nebo Sephora.cz.

Oblíbené dámské parfémy do 1000 Kč:

  • Calvin Klein Eternity Summer Daze
  • Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld For Her
  • Calvin Klein Euphoria
  • Roberto Cavalli Roberto Cavalli Pour Femme
  • Adidas Born Original

Oblíbené pánské parfémy do 1000 Kč:

  • HUGO BOSS Boss Bottled
  • Davidoff Cool Water
  • David Beckham Instinct
  • JOOP! Homme
  • Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld For Him

dárek pro muže

Dárky pro nejen mužské hračičky

Muži si rádi hrají. Proto jim uděláte velkou radost nejrůznějšími modely letadel, vlaků, autíček a budov. Záleží na tom, co má kdo rád. Modely se dají koupit již hotové, anebo si obdarovaný dá tu práci a svůj dárek si sám s láskou složí. Dalším tipem je elektronika, technologické vychytávky se vždycky hodí, ať už v podobě chytrého náramku, stylových hodinek nebo sluchátek.

kovové modely aut

6.) Kovové modely autíček

Skvělý tip na dárky do 1000 Kč pro partnera, tatínka nebo třeba dědečka, který miluje auta? Kovové modely autíček známých světových značek. Na stránkách SmallCars.cz najdete více než 18000 modelů aut, můžete tak svým blízkým pořídit zmenšenou verzi jejich vozu nebo třeba model auta, po kterém touží. Kromě modelů aut tu najdete i modely motorek, autobusů, stavebních a zemědělských strojů a řady dalších.

K modelu auta může přibalit například autokosmetiku, a vytvořit tak balíček, který nenechá žádného milovníka automobilů chladným. Autokosmetiku mají např. v eshopu Autohotarek.cz.

chytré hodinky

7.) Chytrý náramek

Jedním z nejčastějších novoročních předsevzetí je, že lidé chtějí více sportovat. Proč jim toto jejich předsevzetí neusnadnit a neobdarovat je něčím, co je k pohybu motivuje? Tím něčím je chytrý náramek, který dnes bez problému pořídíte do 1000 Kč. Chytré náramky v této cenové kategorii většinou počítají kroky, vzdálenost i spálené kalorie, měří srdeční tep a krevní tlak nebo také monitorují kvalitu spánku.

sluchátka

8.) Sluchátka

Stejně tak jako zlepšují náladu vůně, náladu zlepšuje i hudba. Není proto divu, že jsou jedním z oblíbených dárků sluchátka, která umožňují hudbu poslouchat kdekoliv a takřka kdykoliv. V cenové kategorii do 1000 Kč pořídíte jak drátová sluchátka, tak i kvalitní bezdrátová sluchátka.

dárky na poslední chvíli

Vánoční dárky na poslední chvíli

Někdy se stane, že nám to nevyjde časově, anebo tak dlouho váháme, co koupit, že nakonec nekoupíme vůbec nic. A až nám teče do bot, přemýšlíme co honem narychlo vybrat. Na poslední chvíli je ideální sáhnout po dárkovém poukazu, vstupenkách nebo předplatném.

Tip! Chtěli byste letošní Vánoce zafinancovat půjčkou? Nejdříve doporučujeme srovnat si aktuální nabídky bank a dalších finančních institucí. Stačí jeden klik a okamžitě zjistíte, která je ta nejlepší:

Porovnej půjčky

koncert a kino

9.) Poukázky do kina nebo do divadla

Velmi oblíbenou skupinu vánočních dárků mezi všemi věkovými kategoriemi tvoří zážitky. Krok vedle proto zaručeně neuděláte, pokud svým blízkým pořídíte poukázky do kina s možností výběru libovolného filmu nebo třeba poukázky do divadla. Velmi oblíbené jsou samozřejmě také poukázky do restaurací nebo třeba na kosmetiku či na masáž. Záleží jen na preferencích obdarovaného.

časopis

10.) Předplatné časopisu

Dárek, jenž potěší nejen pod stromečkem, ale každý měsíc? Předplatné časopisu. Časopisů dnes existuje nespočet – pro muže i pro ženy, pro milovníky sportu i milovnice vaření. Při výběru časopisů narazíte i na ty, které jsou dodávané společně s dárkem k předplatnému, výjimkou není ani kávovar, stolní hra nebo sada kosmetiky.

Pomohly vám naše tipy na vánoční dárky do 1000 Kč ujasnit si, čím letos obdarujete své blízké? Ať už zvolíte jakýkoliv dárek, přejeme vám, abyste předvánoční čas prožili bez stresu a užili si na maximum čas strávený se svými nejbližšími.