10 x nejlepší umělý vánoční stromeček

bílý vánoční strom

[obsahova-navigace]

Vánoční stromeček už rozhodně nemusí vypadat jako vypelichaný smeták. Umělý vánoční stromeček je tak trochu umění, které má co do dokonalosti předběhnout živé stromečky. Jeho výhodou je neopadavost, takže po něm nemusíte denně uklízet. Odstrojování nekončí vystýlkou jehličí na zemi. Umělý vánoční stromeček seženete v různých druzích, barvách, výškách, s různě dlouhým jehličím, nebo dokonce s ozdobami.

umělý vánoční stromek

Klasický umělý vánoční stromeček

Patří k vašim Vánocům tradičně borovice, smrk, nebo jedlička? Umělý vánoční stromeček může nabývat stejných podob.

1.) Borovice se šiškami

Borovice má dlouhé zelené jehličí, které je po celém obvodu stromu. Dlouhé a široké větve jsou ideální na různé vánoční ozdoby. Pokud nejste fanda umělého zasněžení, můžete zkusit vybrat stromek se šiškami. U nich to pak se zdobením nepřehánějte. Právě s nimi bude stromeček vypadat ještě realističtěji.

  • umělá borovice, 180 cm, cena: 2.300 Kč
  • umělá borovice se šiškami, 180 cm, cena: 4.000 Kč

2.) Jedle pro bohaté zdobení

Pokud nedáte dopustit na klasiku a stromečky rádi zdobíte bohatě, zvolte jedli. Ideální je kombinace tmavě a světle zelené barvy, které dodají stromečku nádech skutečnosti. Tato klasika patří k těm finančně dostupnějším. Věnujte u stromečku čas na rozložení větviček.

  • umělá jedle, 180 cm, cena: 1.700 Kč

3.) Smrk kavkazský

Mezi dlouhodobě nejlépe hodnocené patří smrky. Smrk je v přírodě známý svou typickou vůní, ale bohužel v bytech patří mezi ty nejrychleji opadavé. S umělým stromečkem vám nehrozí opadávání a holé větve při jeho odzdobování. Vůni si můžete doladit pomocí vonných olejů.

  • umělý smrk, 220 cm, cena: 3.500 Kč
  • umělý smrk, 180 cm, cena: 3.000 Kč
  • umělý modrý smrček, 240 cm, cena: 2.500 Kč

Smrček se prodává v různých barevných kombinacích. Pro někoho představují barevné stromky kýč, pro jiné skvělé doplnění interiéru. Barevné stromy dokáží ozvláštnit a rozveselit i venkovní prostředí. Nebojte se poohlédnout po modrých nebo oranžových stromcích.

Věděli jste, že… si umělý vánoční stromeček můžete pořídit přes cashback a snížit si tak náklady na jeho pořízení? Že jste o cashbacku ještě neslyšeli? Je to chytrá služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Vyzkoušet ho můžete na vánočním stromku v těchto eshopech:

* Svet-svitidel.cz – 2,5 % z nákupu zpět
* Bonami.cz – 3 % z nákupu zpět
* 4home.cz – 4 % z nákupu zpět

bílý vánoční stromek

Moderně vylepšené stromečky

Umělé vánoční stromky mají své výhody. Už přímo z výroby mohou vypadat jako zasněžené, nebo mají integrované osvětlení.

4.) Stromky s LED světly

Na živém, ale ani na umělém, stromku vás neláká tahat kolem dokola kabely se světýlky. Dráty všude visí, vykukují, kde nemají. Řešení je snadné. Některé stromy mají přímo zabudovaná LED světla ve větvích a vy se vyhnete trápení s věšením světýlek. Koupit se dají i stromky se světly, která můžete ovládat pomocí aplikace v mobilu. Změníte intenzitu osvětlení, teplotu světla, ale i barvu osvětlení přímo v mobilu.

  • umělý smrk 3D, LED, 180 cm, cena: 7.000 Kč
  • umělý smrk 3D, 240 cm, cena: 11.500 Kč

5.) Zasněžené stromky

Do popředí prodejů se začínají dostávat bílé zasněžené stromečky. Na jejich větvičky se při výrobě postupně dodává umělý nehořlavý sníh. Vybírejte kvalitní výrobky, ze kterých tento sníh postupně neopadává. Při prvotním rozbalování je běžné, že se vysypou části, které se na stromek nepřichytily, pak už ale nic dalšího padat nemá.

Na někoho může bílý stromek v bytě působit trochu kýčovitě, ale vánoční atmosféru dokáže posunout ještě o kousek dál. K dostání jsou stromky, které mají zasněžené např. jen špičky jehliček. Stromek pak nepotřebuje mnoho zdobení, aby vypadal elegantně.

  • umělá jedle, zasněžené špičky, 180 cm, cena: 2.200 Kč
  • umělá jedle, kompletně zasněžená, 180 cm, cena: 2.400 Kč
  • umělý smrk, kompletně zasněžený, 180 cm, cena: 3.800 Kč

Tip! Jste ztraceni v předvánočním plánování? Podívejte se na náš plánovač a zvládněte vše v pohodě.

3d vánoční stromeček

3D vánoční stromky

I výroba umělých vánočních stromků postoupila technologicky kupředu. Nejrealističtěji vypadají stromky 3D. Rozdíl 2D a 3D je v typu jehličí. 3D stromky jsou vyráběny z tvrdého materiálu PE (polyethylen), zatímco 2D stromečky jsou vyrobené z PVC.

6.) Kombinace 2D a 3D

Pro hustší vzhled se ve středu používá klasické 2D jehličí a zbytek stromku už je pak 3D. Na výrobcích najdete označení, že jde o kombinaci PVC a PE materiálů. Aby vynikla hustota a zpracování stromku, nepřehánějte to s ozdobami. Platí to pro zasněžené, ale i pro 3D stromečky. 3D stromky a jehličí neopadá a je od pohledu zaměnitelné za skutečné jehličí.

  • umělá borovice himalájská, 180 cm, cena: 6.000 Kč
  • umělá jedle kanadská, 180 cm, cena: 6.200 Kč

7.) Full 3D stomky, nebo také 100 % 3D stromečky

Full 3D stromečky představují to nejluxusnější, co můžete aktuálně koupit. Jsou celé vyrobené z PE (polyethylenu). Pro použitý materiál jsou skvělou imitací živého stromečku. Jehličky jsou měkké a odlévají se ve speciálních formách.

  • umělá kavkazská jedle, 180 cm, cena: 7.500 Kč
  • umělý smrk, 210 cm, cena: 12.000 Kč

Tip! Vyšší předvánoční náklady můžete pokrýt kreditní kartou. Ty nejlepší mají bezúročné období na až 55 dní. Nakupovat tak můžete teď a platit až příští rok.

Podívejte se na kreditky

vánoční stromek v květináči

Speciální rozměry stromečků

Velké prostory, nebo naopak malé pokoje? Nic z toho není s umělým vánočním stromečkem problém.

8.) Extrémně široký vánoční stromeček

Do velkých prostor se perfektně hodí XL stromečky. Obvykle se vyrábí ve variantě 3D. Byty s vysokým stropem, nebo většími místnostmi s volným prostorem jsou ideální pro velké stromy. Využijte tohoto místa a vsaďte do něj novou dominantu.

Stromky jsou oproti klasickým ještě o 15-20 centimetrů širší a jsou husté. Návštěvy budou zkoumat, jestli je stromek umělý, nebo jestli to máte živý stromek. Dostupné jsou dokonce stromky s výškou 450 centimetrů. Typické širší stromečky mají výšku od 210 do 270 centimetrů.

  • umělá jedle, 280 cm, cena: 21.500 Kč
  • umělý smrk, 180 cm, cena: 8.500 Kč

9.) Malé stromky v květináči

Nepotřebujete zaskládat poslední volné místo v bytě stromkem? Máte rádi jen drobnou vánoční dekoraci, která bude stále elegantní? Od toho jsou stromky přímo v květináči nebo v jutovém obalu, které si můžete postavit na stolek, nebo na poličku. Výšky začínají na 60 centimetrech a dodávají se jak klasicky, tak také v 3D provedení i zasněžené.

  • umělý smrk alpský 3D, 60 cm, cena: 2.000 Kč
  • umělá jedle 3D, 60 cm, cena: 1.600 Kč
  • umělý štíhlý smrk v květináči, 65 cm, cena: 1.000 Kč

10.) Obzvlášť úzké stromky

Při nedostatku místa existuje velmi jednoduchá pomoc v podobě vysokých a úzkých stromků, obvykle ve tvaru kuželu nebo jehlanu. I přesto že mají spodní průměr do jednoho metru, na výšku mívají i dva metry. Přitom jsou tyto stromky stabilní. Vejdou se do rohů a i přes nedostatek místa nebudete ochuzeni o tradici.

  • umělý smrk úzký, 210 cm, cena: 6.000 Kč

Umělý vánoční stromeček už dávno není ostuda domácnosti. Svou propracovaností živé stromy předčí. Ceny umělých stromků míří vysoko. Úvodní výdaj za umělý stromek se ale za několik let dorovná výdajům za živé stromky.

Tip! Nedostává se vám peněz? Podívejte se na srovnání půjček. Některé nabízí úrok 0 % nebo i splatnost na několik let.

Porovnej půjčky