10 skvělých míst, kde oslavit Silvestr na horách

silvestr na horách

[obsahova-navigace]

Silvestr na horách je pro mnoho lidí splněným snem. Je nesporným faktem, že horská střediska a horská městečka především v období Vánoc nabízejí jedinečnou, až pohádkovou atmosféru. Připravili jsme si pro vás několik tipů na místa, kde můžete oslavit příchod Nového roku ve vší parádě. Nechybí tipy na české destinace, v našem seznamu však najdete i oblíbené světové destinace. Ale pozor, o silvestrovské pobyty na horách je velký zájem, takže nezapomeňte své vysněné místo zarezervovat včas.

g3LHPzrKbtM

1.) Silvestr na horách: Jeseníky

Chcete si užít nezapomenutelný Silvestr na horách, ale nechcete jezdit do zahraničí? Pak se přímo nabízí vychutnat si Silvestr v Jeseníkách, kde si můžete dosyta užívat nádhernou přírodu, která je jako stvořená pro nejrůznější výlety a sportovní akce včetně lyžování nebo jízdy na běžkách. Mezi oblíbené destinace v Jeseníkách patří například Velké Losiny, Karlova Studánka, Malá Morávka, Lipová-lázně nebo Jeseník. Aktuálně můžete vybírat z celé řady silvestrovských pobytů. Jakých? Máme pro vás několik tipů:

Typ pobytu Délka pobytu Cena za celý pobyt pro jednu osobu Hodnocení hotelu na Hotel.cz
Silvestrovský pobyt ve wellness hotelu Bozeňov 5 dní, 4 noci 6.990 Kč (v ceně je polopenze) 93 %
Silvestr v hotelu Slunný dvůr 4 dny, 3 noci 7.990 Kč (v ceně je polopenze) 93 %
Silvestr v hotelu Kamzík 4 dny, 3 noci 9.996 Kč (v ceně je polopenze) 90%
Silvestr v hotelu Červenohorské sedlo 6 dní, 5 nocí 13.195 Kč (v ceně je polopenze) 89 %
Silvestrovský pobyt ve wellness hotelu Diana 5 dní, 4 noci 10.250 Kč (v ceně je polopenze) 91 %

Tip! Chcete si drahé hotely či penziony na silvestrovských horách zlevnit? Zarezervujte si je přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashback na ubytování teď najdete například na:

* Booking.com – 4 % z nákupu zpět
* HotelsCombined.com – 3,5 % z nákupu zpět

JIk5uRj8jwY

2.) Proč Silvestra strávit v Krkonoších?

Největšími a nejnavštěvovanějšími horami v České republice jsou Krkonoše, které se rozprostírají v severovýchodních Čechách na státní hranici s Polskem. Také v Krkonoších najdete nespočet hotelů a penzionů, které mají pro své hosty připravené silvestrovské balíčky s bohatým programem a skvělým jídlem. Samozřejmě nemusíte zůstávat jen na hotelu, ale můžete si užít i horskou turistiku nebo lyžování v některém z mnoha lyžařských areálů.

pRnghAiU7HY

3.) Silvestr na horách s dětmi: Nízké Tatry na Slovensku

Kde letos strávit Silvestr s dětmi? Co třeba v Nízkých Tatrách na Slovensku, které od nás nejsou příliš daleko, takže děti bez problému zvládnou cestu autem? Také v Nízkých Tatrách samozřejmě najdete celou řadu hotelů nabízejících silvestrovské pobyty.

Nám padl do oka Silvestr 2022 ve čtyřhvězdičkovém hotelu Chopok, který nabízí velmi bohatý program pro rodiče i děti. Samozřejmostí je nejen novoroční ohňostroj, ale také bohatá tombola i zábavný silvestrovský program. Pro děti jsou připravené zábavné a edukativní činnosti s animátory, večerní diskotéka, turnaje v bowlingu a biliardu, kouzelnické vystoupení a řada her a soutěží.

Tip! Na silvestrovskou cestu na Slovensko by se vám mohlo ještě hodit:

* Cestovní pojištění na Slovensko s připojištěním zimních sportů
* Cesta na Slovensko autem: Kolik zaplatíte a na co si dát pozor?
* 10 nejlepších aquaparků na Slovensku

03L7yP5Bspc

4.) Horské rakouské město Kitzbühel: Pro strávení Silvestru jako stvořené

Na našem seznamu zemí, které jsou proslulé svými horami a dechberoucí přírodou, rozhodně nemůže chybět Rakousko. Na jakém místě v Rakousku strávit Silvestr, na který budete dlouho vzpomínat? V horském rakouském městě Kitzbühel, jež leží mezi horskými vrcholy Hahnenkamm a Kitzbüheler Horn. V tomto městě každoročně probíhá mnoho aktivit, a to včetně sjezdu na lyžích s pochodněmi pod vedením instruktorů, novoročních party nebo oslnivého ohňostroje.

Tip! Z našich rakouských rad byste v tomto období mohli ještě využít:

* Cestovní pojištění do Rakouska s připojištěním zimních sportů
* Dálniční známka do Rakouska
* Nejlepší lyžařská střediska v rakouských Alpách

CeF8ZDADEBE

5.) Silvestr na horách pro dva: Švýcarské Alpy

Co je romantičtějšího než pohled na zasněžené hory po boku vašeho partnera? Pokud chcete na letošního Silvestra vzpomínat opravdu dlouho, zajeďte si do švýcarských Alp. Ubytovat se můžete například v jednom z nejvýše položených měst ve švýcarských Alpách – městě Davos, které je oblíbeným letoviskem s nezaměnitelnou atmosférou.

Tip! Do zasněženého Švýcarska si ještě nezapomeňte přibalit:

* Cestovní pojištění do Švýcarska od 13 Kč/den
* Švýcarsko a lyžování v nejlepších skiareálech
* 15 dechberoucích míst, co vidět ve Švýcarsku

HPJlwQ6kYIg

6.) Francouzské Alpy: Silvestr ve znamení zábavy

Kromě švýcarských Alp jsou velmi vyhledávané také francouzské Alpy, které si vás opět získají úchvatnými pohledy na zasněžené vrcholky vysokých hor. Silvestr zde můžete strávit například v proslulém středisku zimních sportů Alpe d’Huez, které se nachází v nadmořské výšce 1 850 metrů. V tomto středisku se rozhodně nebudete nudit. Navštívit totiž můžete některou z mnoha večerních party nebo velkolepých světelných show. Chybět nebudou ani tanečnice na chůdách a také novoroční ohňostroj.

Tip! Na Silvestra v zahraničí vás ale také může potkat nejedna nemilá nehoda, proto myslete na dobré cestovní pojištění a přibalte si i cestovatelské průvodce s důležitými doporučeními:

* Cestovní pojištění do Francie se slevou až 50 %
* Nejlepší hory na lyžování ve Francii
* Cestovatelský průvodce Paříží

BUY480LooPg

7.) Silvestr na horách s programem: Italské Dolomity

Italské Dolomity jsou tak výjimečné, že jsou zapsané na seznam světového přírodního dědictví UNESCO a během roku lákají turisty z celého světa, výjimkou není samozřejmě ani Silvestr. V Dolomitech je řada hotelů, které nabízejí silvestrovské pobyty s bohatým programem. Jedním z nich je i hotel Arya Alpine Lodge, kde se oslavy Nového roku nesou ve znamení skvělé zábavy. Těšit se tu můžete nejen na výtečnou novoroční večeři, ale také na tradiční sjezd lyžařů s pochodněmi a samozřejmě i na působivý ohňostroj.

Tip! Ani novoroční lyžovačka v Itálii a zastávka v některém z historických měst nemusí být bez úrazu. S sebou si tedy určitě vemte i:

* Cestovní pojištění do Itálie s připojištěním zimních sportů
* Lyžování v Itálii: 10 x nejlepší a nejlevnější skiareály
* Toskánsko: 15 úžasných míst, která stojí za návštěvu

-WTOL9OJeVU

8.) Luxusní Silvestr v polských Krkonoších

Nádhernou přírodou se mohou pochlubit nejen české Krkonoše, ale také ty u našich sousedů v Polsku. Dopřát si můžete například silvestrovský pobyt v luxusním hotelu Lake Hill Resort & Spa. Silvestrovský balíček zahrnuje polopenzi, neomezený vstup do wellness zóny a také animační silvestrovský program pro děti a v neposlední řadě novoroční akci zahrnující pestrou silvestrovskou večeři, pochod dudáků kolem hotelu a celonoční koncert. Cena pobytu pro dvě osoby na tři noci začíná na 22.600 Kč.

Tip! Polsko je námi Čechy velmi oblíbenou destinací. I když se tam cítíme jako doma, neměli bychom zapomínat na:

* Cestovní pojištění do Polska s 50% slevou
* Lyžování v Polsku: Skiareály lepší než v Čechách?
* 10 x nejkrásnější vánoční trhy v Polsku

hvGv5Z41AKM

9.) Netradiční Silvestr? Doi Inthanon – nejvyšší hora v Thajsku

Silvestr samozřejmě nemusíte trávit jen v evropských zemích, ale také například v Thajsku, kde vás místo zasněžených hor čeká pro nás exotičtější krajina. Za návštěvu zde rozhodně stojí národní park Doi Inthanon, jehož nejvyšším vrcholem je stejnojmenná hora, která je nejvyšší horou Thajska. Vzhledem k tomu, že se tyčí do výšky 2 565 metrů nad mořem, celoročně zde panuje vysoká vlhkost a chladné počasí. Nezapomeňte se proto dobře obléknout.

Tip! Nenadálé náklady na daleké zahraniční cestě pomůže vykrýt kreditní karta. S těmi nejlepšími můžete platit nyní a bez úroku splatit stejnou částku za až 55 dní.

Podívejte se na kreditky 5J53DEbtP5Y

10.) Skalisté hory v Kanadě jsou příslibem skvělého Silvestra

Kde oslavit Silvestr na horách? Přeci v Kanadě, která přímo dýchá kouzelnou vánoční atmosférou. Naším tipem je návštěva Skalistých hor, které jsou někdy nazývané také jako Skalnaté hory v angličtině Rocky Mountains. Tyto hory jsou charakteristické jehličnatými lesy, rozlehlými údolími i jezery. Silvestr můžete prožít například v půvabné horské chatě C Lazy U Ranch, kde bude letos připravené bohaté občerstvení i živá hudba.

Plánujete strávit letošní Silvestr na horách i vy a vychutnat si nezaměnitelnou atmosféru, které může máloco konkurovat? V tom případě doufáme, že ho prožijete přesně podle svých představ a budete na něj s úsměvem na tváři vzpomínat i za několik let.

Tip! Silvestrovskou dovolenou snů můžete zafinancovat i pomocí půjčky. Tu nejlepší najdete srovnáním aktuálních nabídek bank a dalších finančních institucí:

Najděte nejlepší půjčku