Změna dodavatele elektřiny a plynu: říjen 2013

Porovnání elektřiny

V oblasti elektřiny se počet změn dodavatele za měsíc září týkal 27 382 odběrných míst, za měsíc říjen 24 584 odběrných míst. Nejvíce nových klientů se podařilo získat společnosti RWE Energie, a. s., ke které přišlo 6 164 klientů. Následuje Comfort Energy, s. r. o., která se rozrostla o 1 058 klientů. Mezi tři dodavatele s nejvyšším počtem nových odběrných míst se zařadil také E.ON Energie, a. s., kterému přibylo 839 klientů.

Porovnání plynu

Změnu dodavatele plynu v říjnu uskutečnilo 19 957 odběratelů, což je o 1 362 více než v září. Nejvíce nových zákazníků získala společnost ČEZ Prodej, s. r. o., ke které přešlo 3881 odběratelů. Následoval dodavatel plynu E.ON Energie, a. s., který dokázal přilákat 3090 nových klientů. Následuje RWE Energie, a. s., ke kterému přišlo 998 klientů.

Kdy se vyplatí změnit dodavatele energie? 

Abyste mohli odebírat levnější dodávky energií, vyplatí se změnit dodavatele už nyní. Pokud se neuvážete na smlouvu s fixní cenou, dodávka i distribuce se sama zlevní, proto se není třeba obávat, že by současné ceny zůstaly.

Pokud tedy plánujete změnu dodavatele energií na začátku roku, neváhejte a porovnejte si už nyní nabídky jednotlivých dodavatelů v kalkulačce cen plynu a kalkulačce cen elektřiny.