Dlouhodobá půjčka bez registru – jak na to?

pár v karavanu

[obsahova-navigace]

Jak už jsme nastínili v úvodu, dlouhodobá půjčka bez registru je možností, jak si půjčit peníze i v případě, že máte negativní zápis v rejstříku dlužníků, kvůli kterému nemůžete dosáhnout na půjčku od banky. I přesto, že je tato půjčka spojená s některými výhodami, je třeba myslet i na to, že se pojí i s nevýhodami. Pojďte se tedy s námi podívat na to, jak získat dlouhodobou půjčku bez registru a na co si dát pozor.

dvoutisícové bankovky

Co si představit pod pojmem dlouhodobá půjčka?

V první řadě si pojďme objasnit, co to vlastně dlouhodobá půjčka je. I přesto, že neexistuje jednotná definice, obecně se má za to, že se jedná o úvěry s délkou splatnosti přesahující jeden rok. Tyto úvěry se obvykle splácejí prostřednictvím pevně stanoveného splátkového kalendáře. Dlouhodobé půjčky nabízejí jak bankovní, tak i nebankovní instituce a zažádat je možné i o dlouhodobou půjčku bez registru.

Tip! Půjčky od bankovních i nebankovních institucí můžete porovnat jedním klikem zde:

Najděte nejlepší půjčku

dlouhodobá půjčka

Dlouhodobá půjčka bez registru – výhody a nevýhody

Pod pojmem dlouhodobá půjčka bez registru se ukrývá nebankovní úvěr, jenž je žadatelům o půjčku obvykle poskytnutý bez kontroly úvěrových registrů. Na tuto půjčku tedy dosáhnou i lidé, kteří se v minulosti zadlužili nebo jsou stále zadlužení. S dlouhodobou půjčkou bez registru se setkáte i pod jinými názvy, narazit můžete například na dlouhodobou půjčku pro dlužníky nebo dlouhodobou půjčku po insolvenci či půjčku bez registru a zástavy.

Jaké jsou výhody dlouhodobé půjčky bez registru?

Bezesporu největší výhodou dlouhodobých půjček bez registru je skutečnost, že získáte peníze i s negativním zápisem v registru. Je ale třeba dodat, že i společnosti, které tuto půjčku nabízejí, mnohdy registry kontrolují, v řadě případů ale i přes záznam v registru půjčku schválí. Výhodou je i to, že jsou podmínky takovýchto půjček většinou mírné a peníze bývají vypláceny velmi rychle, buďto na účet žadatele, nebo v hotovosti. Získat tedy půjčku bez registru není nijak složité.

A jaké jsou její nevýhody?

Dlouhodobá půjčka bez registru je pochopitelně spojená i s některými nevýhodami. V první řadě je třeba říci, že se jedná o jeden z nejrizikovějších úvěrů vůbec. Tento typ půjčky je navíc spojený s vyšší úrokovou sazbou, než kterou nabízejí bankovní půjčky, omezenou výší úvěru a mnohdy i s vysokými poplatky. Může se také stát, že narazíte na podvodníky, proto vždy zaměřte výběr pouze na ověřené a renomované poskytovatele s licencí ČNB.

Tip! Pokud si potřebujete půjčit jen pár tisíc před výplatou, doporučujeme využívat kreditní kartu, se kterou získáte až 55 bezúročných dní.

Podívejte se na nejlepší kreditky

online půjčka

Jak zažádat o dlouhodobou půjčku bez registru?

I přesto, že jsou dlouhodobé půjčky bez registru někdy nazývané jako půjčky pro každého, je třeba splnit několik podmínek, jedná se zejména o:

  • plnoletost
  • trvalé bydliště v České republice
  • vlastní bankovní účet
  • pravidelný příjem, který se nejčastěji dokládá výpisem z účtu za poslední tři měsíce

Dlouhodobé půjčky se mnohdy dají vyřídit online, takže se sjednávají na webových stránkách poskytovatele, kde vyplníte osobní údaje, přiložíte potřebné dokumenty, odešlete formulář a počkáte na to, až poskytovatel půjčku schválí. Pokud budete s podmínkami půjčky spokojení, podepíšete smlouvu.

šanony

Co je to registr dlužníků?

Registrem dlužníků se rozumí databáze obsahující údaje o platební morálce jednotlivců i firem. V České republice existuje několik bankovních i nebankovních registrů dlužníků, které se dělí na pozitivní a negativní. Pozitivní rejstříky zahrnují informace o klientech, kteří půjčky splácí řádně a včas. Negativní registry naopak obsahují informace o klientech, kteří úvěry a další závazky nesplácí nebo je nesplácejí včas. Takovýto zápis v rejstříku vám může zkomplikovat možnost získat půjčku u banky.

žena telefonuje

Jak se dostat z registru dlužníků?

Chcete místo dlouhodobé půjčky bez registru zažádat o dlouhodobou půjčku u banky? Pak vás možná také zajímá, co vše musíte udělat proto, abyste se zbavili zápisu v registru dlužníků. Myslete ale na to, že k vymazání údajů nedochází ve chvíli, kdy pohledávku zaplatíte, ale záznam může v registru zůstat až po dobu několika let. Jak se tedy z registru dlužníků dostat?

  • Krok 1: Nejdříve kompletně splaťte veškeré pohledávky včetně úroků a souvisejících poplatků.
  • Krok 2: U společnosti, které jste dluh zaplatili, si vyžádejte písemné potvrzení o bezdlužnosti, vypovězte smlouvu a odvolejte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů.
  • Krok 3: Ve chvíli, kdy bude váš závazek vůči společnosti vyřešený, můžete registr zažádat o odstranění záznamu.
  • Krok 4: V případě, že záznam zůstane v registru i po vaší žádosti o vymazání, můžete o napravení situace zažádat Úřad pro ochranu osobních údajů.

Dlouhodobá půjčka bez registru umožňuje půjčit si peníze i v případě, že máte negativní záznam v registru dlužníků. Pokud se pro ni rozhodnete, pečlivě vybírejte poskytovatele půjčky a dobře si pročtěte podmínky smlouvy.

Ze světa financí by vás mohly zajímat… ještě naše další články a chytré tipy:

* Půjčky od soukromých osob: Jsou výhodnější než od bank?
* Cashback programy na internetu: Jak získat peníze z nákupu zpět?
* 8 tipů, jak ušetřit na jídle až 20 000 Kč ročně