Partners index

Cíl: Jednoduše a přehledně zachytit úroveň krytí jednotlivých pojistných rizik (pojistné riziko = míra pravděpodobnosti vzniku pojistné události)
 
Co vyjadřuje: Pomocí procentuální stupnice vyjadřuje míru pojistné ochrany jednotlivých pojistných produktů (čím vyšší je Partners index, tím vyšší je pojistná ochrana, tzn. produkt pokrývá více rizik, případně s vyššími limity)
 
Jak je sestaven:    Každý produkt je rozdělen na jednotlivé části a této části je stanovena procentuální váha dle důležitosti a podílu na krytí rizik produktu (např. jak je pro pojištění vozidla důležitá základní asistence).
Tyto jednotlivé části jsou pak dále rozděleny na konkrétní rizika, která produkt pokrývá. Konkrétním rizikům je pak dále stanovena procentuální váha vyjadřující závažnost krytí rizika na jednotlivé části produktu. Počet těchto konkrétních rizik (tzn. kritérií pro sestavení Partners indexu) se u každého produktu pohybuje v desítkách.
 
Aktuálnost: Aktuálnost a správnost je základním kamenem Partners indexu. Po provedení změn v jednotlivých pojistných produktech je tedy aktualizován i Partners index.  

 

Publikováno
V rubrikách Nezařazené Štítky