Hypotéky mohou zdražit. Letní akce bank brzy skončí.

Hypotéky jsou aktuálně na rekordním minimu. Pokud vyčkáváte, nemuselo by se to vyplatit.Vzhledem k tomu, že některé banky potřebují na posouzení žádosti a poskytnutí hypotéky více času, je potřeba jednat a zažádat rychle, než akce definitivně skončí.

Ideální doba je vhodná nejen pro zažádání o novou hypotéku, ale i pro refinancování stávající. Letos končí fixační období lidem, kteří si hypotéky brali v roce 2009, kdy se sazby pohybovaly klidně i kolem 5 – 6 procent. Díky refinancování si lze výrazně ponížit měsíční splátky a ulevit tak rodinnému rozpočtu.

Zatímco před lety byla u bank letáková „sazba od“ těžko dosažitelná a skutečně ji využilo minimum žadatelů, dnes je získání této sazby nanejvýš reálné. A je to díky klesajícímu trendu hypotečních sazeb a akčních nabídek, kterými se jednotlivé banky snaží získat co nejvíce klientů.

Většina akčních nabídek je již započítána v porovnání hypoték na Porovnej24.cz. Jednotlivé nabídky zde najdete seřazené podle úrokových sazeb a výše měsíčních splátek. Na Porovnej24.cz najdete aktuálně nejnižší sazbu od 2,09 procenta.

  hypotéka   Srovnat hypotéky