Jak vybrat vhodné cestovní pojištění na hory do zahraničí?

Nejdříve je však nutné odpovědět na důležitou otázku, kterou si mnoho lidí pokládá: Proč bych si měl sjednat cestovní pojištění, když mám evropský průkaz zdravotního pojištění?

Mezi hlavní nevýhody evropského průkazu patří nemožnost ošetření v soukromých lékařských zařízeních či absence asistenčních služeb. A navíc není možné v případě úrazu počítat s tím, že evropský průkaz uhradí převoz zpět do ČR. 

A mnohdy není jiná možnost, než se nechat ošetřit pouze v soukromém zdravotnickém zařízení, které není zahrnuté v pojištění. Vážný zdravotní stav totiž nemusí dovolit náročný převoz do desítky kilometrů vzdálené státní nemocnice, jež je v pojištění zahrnuta.

Co by cestovní pojištění mělo obsahovat?

Připojištění odpovědnosti

Důležité je při sjednání pojištění myslet i na připojištění odpovědnosti. Oceníte ho především ve chvíli, když někomu způsobíte škodu na zdraví. Pokud na svahu srazíte jiného lyžaře a způsobíte mu zranění, je pravděpodobné, že po vás bude vymáhat odškodnění za způsobenou újmu. A újma může vyjít na desítky, ale i stovky tisíc korun.

Výše krytí nákladů na léčení

Stávají se případy, kdy zdravotní stav vyžaduje převoz vrtulníkem, náročnou operaci a několika-týdenní léčení. Kvůli tomu by se limit pojistného plnění měl pohybovat alespoň kolem dvou miliónů korun. Ideální pojištění je však ve variantě s neomezeným limitem léčebných výdajů.

  cestovní pojištění   Srovnat ceny cestovního pojištění