Porovnej24 má jako první srovnávač životního pojištění!

Varianty životního pojištění

Na trhu jsou tři varianty životního pojištění (ŽP): čistě rizikové životní pojištění, které nemá spořicí složku – nespoříte ani neinvestujete peníze, a nemělo by chybět nikomu, kdo potřebuje zajistit rodinu a má hlouběji do kapsy; kapitálové životní pojištění s garantovaným zhodnocením vložených prostředků maximálně 1,9 %, které je vlastně kombinací pojištění pro případ smrti (nebo dožití) a spoření; investiční životní pojištění s negarantovaným, ale historicky průměrně vyšším zhodnocením vložených prostředků, které nabízí vyšší zhodnocení, ale take vyšší investiční riziko. S investičním ŽP je možné dosáhnout výrazně vyššího zhodnocení, než u kapitálového ŽP, u kterého od července klesne maximální garantované zhodnocení na 1,3 %, oproti čistě rizikovému ŽP lze získat u investičního ŽP nižší ceny za jednotlivá rizika, a navíc je možné odečítat zaplacené pojistné ze základu daně.

Porovnejte si jednotlivé nabídky životního pojištění.

Jak vybrat to nejvhodnější

Nabídka na trhu je velmi různorodá a často je obtížné najít si životní pojištění na míru, proto server Porovnej24 právě spustil první kalkulátor životního pojištění, který porovnává nabídky jednotlivých pojišťoven přesně podle všech parametrů, které jsou pro klienta důležité a které do formuláře zadá. Na rozdíl od jiných srovnávačů, kde se do formuláře zadávají dvě nebo tři položky (například věk klienta, účel pojištění a pojistná částka pro případ smrti) a na ostatní položky není brán zřetel a každý si je musí sám dohledat v zobrazených nabídkách pojišťoven, což je velmi zdlouhavé a nepřehledné, srovnávač Porovnej24 nabízí klientům možnost kliknout na políčko upravit parametry pojistky a zadat jednotlivé položky podle svých představ.

Jak funguje srovnávač

Poté, co si klient zvolí výši pojistných částek pro smrt z jakékoli příčiny, invaliditu (nemocí i úrazem) a trvalé následky úrazu, diagnózu závažné nemoci, denní dávku při pracovní neschopnosti (nemocí i úrazem), denní odškodné za dobu nezbytného léčení úrazu a v případě zájmu výši měsíční platby na spoření, nabídne mu kalkulátor přehled nabídek pojištění, kde budou veškeré tyto údaje zohledněny. Formulář je velmi přehledný, pokud by klient nerozuměl některé z položek, stačí se podívat pod formulář, kde je vše podrobně vysvětleno. Sjednání životního pojištění je nyní velmi rychlé, jednoduché a přehledné.

Proč sjednat ŽP na Porovnej24

Mezi další důvody, proč si porovnat a sjednat životní pojištění na Porovnej24, patří i to, že nabízí široké portfolio porovnávaných nabídek, online srovnává sedm pojišťoven – AegonMetLife, Pojišťovnu České spořitelny, Generalli, Allianz, Českou podnikatelskou pojišťovnu a AXA pojišťovnu, přičemž některé nabízené produkty naleznete exluzivně pouze právě na serveru Porovnej24. Při sjednání zde vám bude navíc po pěti letech trvání smlouvy připočten k naspořené částce bonus ve výši až 30 % zaplaceného ročního pojistného.

  životní pojištění   Srovnat ceny životního pojištění