E-shopy jsou už teď připraveny na Vánoce

K takovým přípravám patří i navyšování skladové kapacity, počtů výdejních míst a zkrácení expedičních časů. Z ankety, kterou mezi on-line prodejci provedla ČTK vyplynulo, že v závěru letošního roku většinou očekávají vyšší tržby než v minulém roce.

První dárky začínají lidé kupovat od druhé půlky září. „Očekáváme extrémní nápor zákazníků, proto navyšujeme kapacity přepravců, prodejen, skladové plochy a v neposlední řadě také lidské zdroje,“ uvedla mluvčí Alza.cz Šárka Jakoubková.

Mall.cz na konci léta otevře nové distribuční centrum v Jirnech u Prahy za půl miliardy korun. Plocha centra je 30 tisíc m2 s možností rozšíření až na 50 tisíc m2. „Nová logistická technologie nám v konečné fázi umožní expedovat až přes 200 tisíc kusů zboží denně a právě to nám umožní zvládnout vánoční nápor,“ uvedla mluvčí Mall.cz Michala Gregorová.

Slevomat.cz vylepšil nakupování přes mobil a očekává, že nakupování prostřednictvím mobilů bude jedním z velkých letošních trendů. „Rok od roku přibývá lidí, kteří se chtějí vyhnout nakupování v přeplněných obchodních centrech. Nákupy si chtějí vyřešit o volných chvílích a místo tlačenic v obchodních centrech si chtějí spíše užívat vánoční atmosféru,“ uvedla ředitelka slevového serveru Marie Chytilová.

I samotní spotřebitelé se na Vánoce připravují s předstihem. Zboží objednávají dopředu, někdy i koncem srpna, nejčastěji v září a v říjnu. Často si také berou půjčky, aby měli na mimořádné výdaje spojené s Vánoci. Stejně tak, jako nákupy online si i tyto půjčky lidé oblíbili vyřizovat jednoduše online a vyřídit tak v předvánočním shonu vše z pohodlí domova.

Vyberte si tu nejvýhodnější půjčku jednoduchým srovnáním v online kalkulačce.