Affiliate: motivujte média, aby pracovala pro váš eshop

Jde o velmi rozšířený model spolupráce mezi online portály a internetovými obchody, který se osvědčil nejen v zahraničí, ale i v České republice, kde jeho kouzlo objevily i velké značky, jako například ZOOT, Baťa či Kasa.cz. Protože jim affiliate program generuje přes 10 % obratu, stal se nedílnou součástí jejich online marketingového mixu.

Zjednodušeně affiliate funguje tak, že média díky svému obsahu přivedou své čtenáře k obchodníkovi, kde se z nich stanou zákazníci. Obchodník následně médiím vyplatí za realizované prodeje provizi. Samozřejmě jen za zaplacené a v zákonné lhůtě nevrácené objednávky. Módní blogeři tak například spolupracují s eshopy s oblečením, weby porovnávající elektroniku a přinášející recenze zase s internetovými obchody se spotřebním zbožím. Jde o jednoduchý obchodní model, ovšem pro jeho fungování je nutná znalost SEO, SEM, copywritingu, e-mailingu, FB reklamy a UIX.

Pokud jako eshop nechcete přicházet o více než 10 % obratu, přijďte se podívat na 8. ročník odborné Affiliate konference, která se uskuteční 5. listopadu v centru Prahy, ve Františkánském klášteře na Jungmannově náměstí. Na konferenci poznáte know-how těch, kteří výše zmíněné online disciplíny ovládají, vyslechnete zajímavé případové studie a dozvíte se, jak nejlépe s touto disciplínou začít.
Více na www.affiliatekonference.cz.

Publikováno
V rubrikách Nezařazené Štítky