Dovolená je o dobití baterek

Letní dovolené jsou časem, kdy je všechno jinak, než jak je po celý rok. Lidé nejenže nemusí do práce, ale zažívají i nevšední zážitky a už jen tím, že nic nemusí, se svým způsobem hýčkají.

  cestovní pojištění   Srovnat ceny cestovního pojištění

 

„Mým cílem je si na dovolené dobít baterky, načerpat novou energii a podívat se na svět té z lepší stránky. Snažím se užít přírodu a zároveň se i plně věnovat rodině. Je to potřeba, protože po návratu domu přijdou zase povinnosti a pak už zas podzim a zima,“říká Jaroslava Máková z Prahy.

Podle ní je nutné si začít dovolenou užívat již jejím naplánováním. Na místě není se stresovat s výběrem destinace, stejně jako se stresem při odjezdu. Podle psychologů je důležité, aby dovolenou jako relaxaci brali všichni členové rodiny, protože člen rodiny, který není v pohodě, ať už třeba kvůli tomu, že se docela neodstřihl od pracovních povinností, ji může zkazit ostatním. Obecný názor na to, zda si však brát či nebrat na dovolenou počítač a být v kontaktu s domovem však nemají. Je to prý individuální. Změna prostředí by ale vždy měla pomoci b nabrání nových sil. Psychologové radí, že před každou dovolenou je dobré zklidnit emoce. K utlumení negativních emocí jsou vhodné společné aktivity, při nichž využíváme ozdravné síly pohybu, čerstvého vzduchu a zábavy.

„Tak je jasné, že někdy i na té dovolené to mezi námi zaskřípe, protože jsme jako rodina stále pohromadě. Na druhou stranu, chceme si dovolenou užít, proto se snažíme vzájemně si vycházet vstříc a respektujeme se,“ tvrdí Jaroslava Máková. 

Do zahraničí jezdí s rodinou na dva týdny, zbývající čas tráví na chalupě v Jižních Čechách. Je toho názoru, že před odjezdem je nutné uzavřít všechny pracovní záležitosti a také se v pohodě na cestu připravit. Nakoupit si potřebné věci a sjednat si cestovní pojištění, které se nevyplatí podcenit.

TIP: Chcete se na dovolené skutečně zrelaxovat bez starostí? Srovnejte si cestovní pojištění online a vyberte to nejvýhodnější!